Ryssland anklagas för att svartmåla Pfizers vaccin


PANDEMI. Rysk underrättelsetjänst bedriver en desinformationskampanj för att underminera förtroendet för Pfizers och andra västerländska företags vaccin, rapporterar Wall Street Journal.

Sputnik V

USA:s statsdepartement har identifierat flera nyhetssajter som överdriver riskerna för bieffekter och ifrågasätter vaccinens effektivitet.
Dessa sajter har direkta kopplingar till ryska underrättelsetjänster, säger en tjänsteman på myndigheten Global Engagement Center.

Experter tror att Rysslands motiv är att främja den internationella försäljningen av det egna vaccinet Sputnik V.

-Pettersson säger att det är många som anklagas för mycket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Ryssland anklagas för att svartmåla Pfizers vaccin

 • Stenbock

  Stenbock följer med intresse slagsmålet mellan olika länder o företag,nu
  när vinsten av hysterin,skall inhöstas.
  99,3 %-iga saltlösningen tycks göra under lite varstans,utom i Malme där stora mängder inom vårdpersonalen blev sjuka,efter ympningen…
  Några med flerdaglig feber kring 40 grader !!
  Själv avstår Stenbock t.v. att ingå i försöksteamet…
  Till övriga lycka till !

  P.S. har tidigare skrivit att jag led av denna ”influensa” redan i november 2019. Det hela varade tre dagar i bädden,och var som en mycket svår influensa. Då var inte hysterin o paniken utbruten,och som alla andra sjukdomar jag genomlidit,blev jag efter någon vecka åter pigg o. kry.DS.

  Gilla

 • grebom5

  Jag vill uppmana alla att vaccinera sig, ju fler desto förr får vi bukt med denna variant av virus.
  Alternativet är att tillämpa naturens lag om att endast de starka överlever, det är också det effektivaste sättet att bli kvitt C-19 men det innebär enorma dödstal.
  Detta skulle naturligtvis vara bra för klimatet, miljön o.s.v. men nu är det ju så att mänskligheten har blivit humana och solidariska som vill till varje pris att de levande skall fortsätta leva hur dåliga de än är.
  Paradoxalt nog så tar vi livet av ca 40000 blivande svenskar varje år genom att använda abort som ett preventivmedel.
  Gemene man kan nämligen inte tänka efter före, utan står alltid i eftertankens kranka blekhet och skäms.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Svartmåla eller inte… just pfizers vaccin sades ha inga eller små biverkningar, ändå låg min mamma sjuk i två dagar efteråt… jag bryr mig inte om vad putins underrättelsetjänst gör eller inte gör. Jag har egna ögon och öron och jag ser och hör vad som händer dem som är för vaccin. Det gör inte att jag vill vaccinera mig…

  Gilla

  • Pettersson

   Här står om biverkningar och misstänkta biverkningar. Alla läkemedel kan ge biverkningar, jag tror inte dessa är värre än om vi inte hade några mediciner alls.

   https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner

   Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    Om man inte släppt lös galningar i politiken så hade coronapandemin inte funnits och då hade det heller inte funnits försök till vaccin nu. Att skapa ett vaccin tar ca 12år. Forskare har sagt att man kan lyckas halvera den tiden för att få fram ett fungerande vaccin till corona. Dessa vaccin som finns ute nu hjälper er inte permanent. Sen får ni tro vad ni vill. När jag var liten fick jag vaccin mot mässlingen, jag kan fortfarande idag inte få mässlingen, men de som coronavaccineras nu, kan få corona nästa år. Så vad är det för positivt med ett ickefungerande vaccin? Som jag sade; det jag ser och hör gör mig inte villig till att vaccinera mig.

    Gilla

   • Pettersson

    Så du menar att vi ska vänta 6-12 år när det finns vaccin som fungerar och som kanske måste kompletteras om ett år? Menar du att det är galna politiker som släppt lös coronaviruset? Vilka? Kineserna, ryssarna, italienarna, amerikanarna, iranierna eller allihop?

    Givetvis gör du som du vill efter det du ser och hör, det gör jag med och jag tänker utan tvekan vaccinera mig när det blir min tur, detta efter det jag läst, hört och sett.

    Gilla

   • Argus

    Om man ser till länder med idiotnedstängning (Storbritannien) och jämför med Sverige som till helt nyligen haft mer eller mindre helt öppen attityd är skillnaden inte så stor: http://everykindapeople.blogspot.com/2021/02/sverige-jamfort-med-united-kingdom.html Då frågar sig vän av ordning vilken nytta total nedstängning gör.

    Det förekommer uppgifter om att det är mörkhyade och mycket mörkhyade som drabbats härdats av COVID-19. Det skulle i så fall stärka hypotesen om att det inte är COVID-19 som orsakar dödsfallen utan immunförsvarets överreaktion på grund av D-vitamininsufficiens. Läkartidningen skriver redan 2007 ”D-vitamininsufficiens kan vara en väsentlig riskfaktor för vanliga cancerformer och diabetes samt kardiovaskulära, autoimmuna och neuropsykiatriska sjukdomar. Gränsvärdet för denna effekt ligger högre än gränsen för egentlig D-vitaminbrist.”

    South Dakota har nästan inte haft några restriktioner men bara haft en puckel hittills och verkar vara rätt unika med det. South Dakotas guvernör talar om det på CPAC 2021:

    Värt att titta och lyssna på.

    Gilla

   • Pettersson

    I Sverige är samhället fortfarande relativt öppet vad jag vet, även om några föreslår en hårdare nedstängning. D-vitaminbrist är ett stort problem men jag tvivlar på att det gäller corona-pandemin eftersom soliga länder som Sydafrika, Brasilien med flera är väldigt hårt drabbade av covid-19.

    Jag tycker att händelserna med demonstrationen på Medborgarplatsen och marschen mot Gamla stan över Guldbron var rena galenskapen och arrangörerna är mindre begåvade. Människor dör och demonstrationen kommer att belasta sjukvården ännu mer.

    De tre arrangörerna tror vad de vill men varför riskera livet på andra?

    Filip Sjöström, 30, tror att corona kan stoppas med meditation och positivt tänkande.
    Mikael Nordfors, 62, har anmälts av Ivo för grov oskicklighet sedan han genomfört ozonbehandlingar utan vetenskapligt stöd. Han är förbjuden att verka i Danmark.
    Maneka Helleberg, 42, är dotter till Nordfors och säger att hon är synsk sedan 14 års ålder och kallar vaccinet en ”dödsfälla”.

    Gilla

 • Mike E

  Putin ser Väst som sin fiende och rival. Det har han visat sedan han kom till makten. Många nyttiga idioter framförallt nationalister i Sverige tror att Putin är på deras sida men verkligheten är att Putin är en ultranationalistisk ryss och rysk-ortodox. Putin ser icke-ryssar och protestanter/katoliker som motståndare och ett hot mot hans ryska imperium.

  Gilla

 • SNAFU

  Sputnik V är inte ens på marknaden i EU eller USA. Verkar som vanlig desinformation och hitteepå

  Gilla

  • Pettersson

   Det ryska vaccinet Sputnik V är nödgodkänt av c:a 40 länder. I EU har medicinska myndigheten EMA ännu inte godkänt det, men de håller på. Flera EU stater vill köpa vaccinet.

   https://www.lifesciencesweden.se/article/view/780249/ryska_vaccinet_sputnik_granskas_av_ema

   Gilla

   • Tony

    Vad som aldrig diskuteras är hur dessa vacciner
    fungerar för dom som innan tar flera sorters olika
    mediciner, det räcker att läsa biverkningarna från
    bara en medicin, vilken som helst, för att avskräckas
    för att blanda in även snabbframställd vaccin.
    och något egentligt svar från läkare uteblir!

    Gilla

   • Pettersson

    Jag tycker det dagligen diskuteras biverkningar och vilka sorters mediciner det går inte går att använda med, jag är amatörbloggare och varken läkare eller forskare så du kan säkert läsa lika bra som jag.

    I Israel, där drygt halva befolkningen nu är vaccinerad med en eller två doser rapporteras ytterst få sjuka i covid-19 och få allvarliga biverkningar medan sjukdom och dödligheten fortsätter bland de ovaccinerade.

    Gilla

  • Niklas R

   Vem har sagt att det var de amerikanska eller europeiska marknaderna de har som måltavla?
   Underminering av en produkt på en marknad kan ha avsevärda effekter på andra marknader runt om i världen.

   Gilla

 • H

  Bra Ryssar!
  Varför sålde VD:n 62% av sina aktier?
  Hur många har dött av deras vaccin?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: