Schweiz röstade ja till förbud mot ansiktstäckande slöjor

ISLAM. I dag går schweizarna till folkomröstning, bland annat för att ta ställning till ett nationellt förbud mot att täcka ansiktet på allmän plats. Inför omröstningen har debatten stundtals varit hätsk och även om det inte uttryckligen nämns är det ingen tvekan om att förslaget rör islamska slöjor. Båda sidor är överens om en sak: kvinnor med heltäckande slöja är en mycket ovanlig syn i det offentliga utrymmet.

Bild från Facebook

Förbudsförespråkarna har gått hårt fram med budskap där heltäckande slöja kopplas samman med extremism. Meningslöst, rasistiskt och sexistiskt, anser Ines El-Sheik, talesperson för den muslimska feministgruppen Les Foulards Violets.

Hon menar att förbudsivrarna försöker skapa illusionen av att det finns ett problem. – Det finns bara 30 kvinnor som bär burqa i Schweiz, säger Inez El-Sheik.

-Pettersson säger att om det bara är 30 kvinnor som bär burka och niqab i Schweiz så är det bra att ta tag i problemet innan det blir för stort.

UPPDATERAT: Schweiz röstade ja till förbudet och ställer sig där med i ledet bland länder som Frankrike, Belgien och Österrike i att förbjuda burkor eller niqabs.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Schweiz röstade ja till förbud mot ansiktstäckande slöjor

  1. Ja,det är verklig demokrati i Schweiz….
    Samtidigt sades vid valet n e j till en form av elektroniska personbevis !

  2. Mina goda vänner i Schweiz vilka lever i den enda riktiga demokrati jag känner, skall naturligtvis rösta ja till förslaget, förbud för diskriminering av kvinnor.

  3. Enligt min kompis kommer Schweizarna att ångra sig när de ser hur damerna ser ut .

  4. Mycket riktigt Pettersson bättre att förebygga ett problem innan det har uppstått.

Kommentera