Nytt bränsle till debatten


Knivdådet i Vetlanda där sju helt oskyldiga människor föll offer för en afghansk medborgare inföll samma vecka som domen föll över de tre afghanska medborgare som brutalt knivmördade en annan afghan i Kiruna.

Detta ger förnyat bränsle till den fråga Petterssons upprepat vid flera tillfällen.


Var de migranter som mördat, misshandlat, rånat, missbrukat, våldtagit och vandaliserat kriminella redan innan de valde destination Sverige eller har de inlett sin kriminella bana under sin korta tid i landet?

De som främst skulle gynnas av en sådan debatt är de skötsamma migranter som arbetar, betalar skatt, lever hederligt och inget hellre vill än att anpassa sig till de lagar, regler och den kultur som byggt upp vårt land.

Troligt är att en sådan debatt skulle strypas i sin linda då sanningen skulle belysa något som både politiker, myndigheter och intresseorganisationer försökt dölja i allt för många år. Det kan inte vara en slump att så många migranter varit och är inblandade i grov brottslighet. Att skylla denna importerade brottslighet på arbetslöshet, trångboddhet, sysslolöshet och brist på fritidsgårdar är att krypa undan från den känsliga debatten och ducka för obekväma frågor.

2016 presenterades siffror från Migrationsverket som sade att hela 81 procent av samtliga asylsökande saknade pass och andra id-handlingar. För afghaner och somalier som söker asyl i Sverige var siffran i det närmaste 100 procent. Är det då att använda ”ett rasistisk språkbruk” när många ställer frågan om det bland alla de tiotusentals migranter finns individer som de facto har ett kriminellt förflutet i sina hemländer? Finns det andra bakomliggande orsaker till att just afghaner och somalier förekommer i rubriker om grova brott, än att det svenska samhället bär skulden för denna utveckling?


4 responses to “Nytt bränsle till debatten

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: