Kina köper västerländska akademiker

av Giulio Meotti

 • ”Den inledande konferensen förvissade [alla] om att Tibet aldrig annekterats, [och] att det kinesiska ingripandet 1950 var efterfrågat av tibetanerna”, mindes Nicolas Nord, professor i juridik.
 • Den föreslagna nya chefen för CIA, William J. Burns, sa att om det var upp till honom skulle han stänga Konfuciusinstituten på västerländska universitet.
 • Sjutton skolor i Storbritannien ägs redan av kinesiska företag, och denna siffra väntas stiga. Dessutom avslöjade The Times att Cambridge universitet mottagit en ”generös gåva” från Tencent Holdings, ett av de största techföretagen i Kina som arbetar med statlig censur.
 • Idag vet vi mycket om Kinas grymheter, inklusive massmordet genom Wuhanviruset som det kinesiska kommunistpartiet tvingade på världen … Något som resulterat i mord på över 2,5 miljoner människor.
 • Vi känner också till de människor som sitter inlåsta i laogai, de kinesiska ”administrativa fängelserna” (vilka uppskattas till 50 miljoner personer) …
 • ”Platser som bebos av etniska minoriteter, som Xinjiang och Tibet, har stått ut som lysande exempel på Kinas framsteg inom mänskliga rättigheter”, sa Kinas utrikesminister Wang Yi några timmar innan han talade inför … FN:s råd för mänskliga rättigheter. Förmodligen hade inte ens Sovjetunionen kunnat hitta på något sådant.

En chockerande utredning publicerades just av den franska veckotidningen Le Point om hur Beijing köper medhåll av västerländska universitet. En italiensk biträdande professor, Fabio Massimo Parenti vid Lorenzo de Medici International Institute i Florens, välkomnades till exempel i Xinjiang där upp till två miljoner uigurer uppskattas sitta inlåsta i ”omutbildningsläger”. Dessutom befinner sig många brittiska skolor nu på Kinas radar för inflytande och propaganda. Nigel Farage, partiledare för Storbritanniens Reform UK, twittrade nyligen att ”kinesiska miljardärer med direkta kopplingar till Kommunistpartiet köper upp brittiska skolor – och svämmar över läroplanen med sin propaganda”. Han räknade upp namnen på några i Storbritannien som är ”under kinesisk kontroll”.

Läs vidare

6 thoughts on “Kina köper västerländska akademiker

 1. Att de låser in muslimer som bara ställer till djävulskap bekymrar mig inte.
  Hade det varit omvänt hade de fått sina huvuden skilda från kroppen.
  Att Kina köper en massa är en naturlig följd av USA agerande. Vad ske de göra med alla de dollar som de har i bankernas datorer?
  Den som har många dollar när den kollapsar sitter med svarte Petter.

 2. Kina skulle kunna ha något att säga om annekteringen av hela Amerika av olagliga invandrare från Europa ! Kina skulle också kunna säga något om annekteringen av Bohuslän, Halland, Blekinge, Skåne…

  • Av ren nyfikenhet. Vad vet du om bakgrunden till annekteringen av Bohuslän, Halland, Blekinge, Skåne?
   Först bör du klargöra vilka av de olika annekteringarna som du tänker på för det har varit ett antal olika under århundradenas lopp.

 3. ””Den inledande konferensen förvissade [alla] om att Tibet aldrig annekterats, [och] att det kinesiska ingripandet 1950 var efterfrågat av tibetanerna”, mindes Nicolas Nord, professor i juridik.”

  Vilket har varit socialistiska diktaturers ursäkt för invasion och ockupation sedan 1939.

 4. Kina kommer ta över som stormakten i världen. Västvärlden och USA röstar för sin egen undergång. Ett nytt fenomen i världshistorien

 5. Wallenbergarna köper kunskap som omsätts i krig, makt runt hela jorden för att kunna ha eTT fortsatt värdsherravälde och tjäna pengar och korrumpera.
  Allt detta med stöd av sina marionetter (regeringar).
  Fy fan.

Kommentera