Stäng

I Sverige är sanningen ett brott

INSÄNDARE. Vi har alltså ett rättssamhälle där det kan anses utgöra förtal att förmedla sanningen! Exemplifierat av anklagelserna mot KD-ledaren Ebba Busch för förtal. Det får den absurda konsekvensen att du riskerar att bli dömd för förtal genom att offentliggöra information ur domstolsdomar, som är allmänna handlingar och tillgängliga och läsbara för var och en!

Detta ska Ebba Busch tåla av bergsturken Özz Nujen för att hon pratat med Jimmie Åkesson.

Som det går att förstå av Expressens ledarartikel (3 mars) kan det vara ett brott att sprida uppgifter ur domstolsdomar (allmänna handlingar) om det framställer personen ifråga som ”brottslig eller klandervärd”!

Det ligger väl ändå i sakens natur att den person som döms i domstol är just brottslig och klandervärd! Den sanningen är i rättsstaten Sverige alltså inte tillåten att offentliggöra utan att du riskerar en förtalsprocess.

Däremot är det på intet sätt straffbart/förtal att antyda, eller göra gällande, att ett riksdagsparti (SD), och indirekt deras sympatisörer, har rasistiska värderingar.

Ego lego

23 reaktioner på “I Sverige är sanningen ett brott

 1. >Bosse S
  Nä, Byfåne är väl egentligen ett ganska snällt epitet för denne pajas, sanningar får väl trots allt framföras.

 2. Så sant som skrivet…,.,
  För några dagar sedan diskuterades hur %-fördelningen var/är bland de svåraste C-19 sjuka.
  Skrev då att 70 % av de drabbade är invandrare. Eftersom några tvivlat på siffrorna lägger jag in ett bevis för sanningen,länkad nedan från dagens Berliner Zeitung.
  Här framgår att uppåt 90 % av de som lagts in på intensiv-vård i NRW är invandrare. Det framgår också i texten att de styrande förhindrat,att detta kommer till allmänhetens kännedom. De befarade då att ”rasismus” kunde uppstå:
  https://www.berliner-kurier.de/panorama/warum-haben-so-viele-corona-intensivpatienten-einen-migrationshintergrund-li.143682

  1. Därför som dom införde Pandemilagen för att tysta befolkningen, växande opinion emot regering och riksdag. Skrämma folket och förhindra mötesrätten och yttranderätten och andra demokratiska rättigheter än mer. 90% är dock mig en överraskning men heller inte förvånande.

 3. Jag hoppas att detta debaclet gör så att den märkliga uppfattningen att sanning är förtal får sitt slut.

  Jag har försökt att hitta när detta kom i i lagstiftningen. Var det 1734? Eller på 1800-talet? Eller med brottsbalken (1964)?

 4. Det visar bara på hur sjukt Sverige är, när dömda pedofiler
  kan starta förtalsrättergång mot någon som talar om att han
  har ett brottsligt förflutet, vilket är sant enär personen ifråga
  är dömd, trots att Ebba B inte har talat om vilket shabbigt
  brott personen är dömd för?

  SVT fullständigt frossar i denna nyhet, att en importerad
  vettvilling gått bersärkagång och skadat flera personer
  för att till sist bli skjuten av polis, detta kommer först som
  femte nyhet i den obundna kanalen? SVT (s)

 5. Det är inte bara ”rasistiska värderingar” som statsminister Stefan Löfven (S) och hans parti- och regeringskollegor m fl vräkt ur sig om det demokratiska riksdagspartiet (SD) och då indirekt också riktat nedvärderande mot partiets sympatisörer.

  Här är ett klipp från Dagens Industri publicerat den 4 september 2018 då Stefan Löfven yttrade följande:

  Löfven: ”Ska det vara så svårt att stänga dörren för SD”

  Stefan Löfven ökar insatsen för Ulf Kristersson med ett nytt besked i regeringsfrågan.

  ”Jag tycker det är märkligt att fyra borgerliga partier har så förbaskat svårt att stänga dörren till ett parti som hotar medier, som skrämmer minoriteter, som säger att samer och judar inte kan vara svenskar, som säger att muslimer antagligen inte kan vara riktiga människor, som vill förstöra EU-samarbetet, som vill ta jämställdheten tillbaka decennier.”

  Borde det inte göra avtryck på regeringsbildningen att SD för en borgerlig ekonomisk politik?

  ”Jo, det är därför jag säger att allt samarbete eller beroende av Sverigedemokraterna är fullständigt uteslutet för mig.”

  ”Det är tydligt att Sverigedemokraterna, förutom sina rötter i rasism och nazism, är ett rejält högerparti som vill sänka skatterna mest för dem som tjänar mest, som vill låta vinster i välfärden gå ohämmat till riskkapitalister, som vill göra det lättare att säga upp folk. Det är ett rejält högerparti.”

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/05/dagens-industri-lc3b6fven-makt.jpg

  Bildkälla: Dagens Industri Foto:Johan Nilsson/TT

  Läs mer på länken till Dagens Industri:

  https://www.di.se/nyheter/lofvens-uppmaning-ska-det-vara-sa-forbaskat-svart-att-stanga-dorren-for-sd/

  OBS! Detta var bara ett exempel av massvis med fler utfall (säkert tusentals) som Stefan Löfven (S) och hans samarbetspartner gjort mot SD under mycket lång tid.

  1. Vill helst inte fylla halva sidan med tummar men här får du några för puckona som tummar ner
   👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍
   Keep up the good work Ulsan! Och tack för att du sprider den osminkade sanningen.

 6. Jag röstar inte på KD men jag håller på Ebba i detta fall Hoppas hon klarar pressen Detta tolkar jag som isensatt av S för hennes närmande till SD

 7. Här borde oberoende media kräva en förklaring av justitieministern. En klar och otvetydig förklaring utan politiskt skitsnack som gemene man förstår. Plus ett otvetydig uttalande om regeringen tycker det ska vara så här.

  1. En justitieminister som visserligen läst statskunskap, men ingen juridik, verkar inte heller kunna något som är tillämpligt i en modern demokrati.
   Inte så konstigt egentligen med en regering där försvarsministern som är f.d. journalist inte gjort lumpen och en energiminister som knappt klarat två-årig social linje, alltså en teknisk analfabet, samt en byfåne med allvarliga kognitiva brister som är statsminister.
   Skrämmande är bara förnamnet.

   1. Bosse. Ditt inlägg är grovt förtal även om det till fullo råkar vara sant.

   2. Javisst enligt den knasiga stiftade lagen där sanningen är åtalbar, som nu tillämpas på Ebba.

   3. Byfåne är förresten nog det ända som kan leda till åtal. Grovt förtal är det ju inte heller.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: