Hemlösa ställs inför rätta med ny lag

INRIKES. 100 000-tals personer i Sverige är skrivna på fel adress. En tuffare lag skulle stoppa kriminella som utnyttjar kaoset. Men Hem & Hyras granskning kan visa att det oftast är desperat hemlösa som dras inför rätt.

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

Sommaren 2018 blev det straffbart att skriva sig på fel plats. Brottet kan ge upp till två års fängelse. Lagändringen var tänkt att slå hårt mot ­organiserad ­brottslighet och sätta stopp för välfärds­fusket – ett omfattande ­läckage som beräknas kosta skattebetalarna 18 ­miljarder ­kronor varje år. Skatte­verket uppskattar att 200 000 personer är ­felaktigt folkbokförda.

Nu skulle det bli ordning och reda. Det viktiga svenska systemet måste skyddas. Samtidigt slog justitieministern Morgan Johansson (S) fast, i en intervju med Sveriges Radio, att personer som inte utnyttjar systemet ska inte drabbas:
– Reglerna säger att där du tillbringar din huvudsakliga dygnsvila, där ska du vara skriven. Sen kan man säga att när det gäller ringa fall, där det inte finns syfte att utnyttja systemet till exempel, där kommer man inte att åtala.

Men när Hem & Hyra granskar vad som har hänt visar det sig: ministern hade fel. I stället framträder ett tydligt mönster. Den skärpta lagen har använts mot sådana som Mariam och Fatin. Mot hemlösa som ofta inte ens vet att de ­begår ett brott. Som bor med svartkontrakt eller på en madrass som inneboende, där de inte får eller kan skriva sig. Där förklaringen snarare är en havererad bostadsmarknad, inte något utstuderat fusk.

Illustration från Hem & Hyra

Läs hela artikel på Hem & Hyra…

-Pettersson tycker det är synd att Hem & Hyra bara hittat invandrande exempel, finns det inga svenskar som har problem med den nya lagen eller beror problemen på för stor invandring.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hemlösa ställs inför rätta med ny lag

 1. Problemet är ju snarare att personer skriver sig på olika adresser för att få mer bidrag. Har man 1-40 olika identiteter så måste man ju också ha lika många adresser för säkerhets skull.

 2. Så socialisterna misslyckades med sin lagstiftning, igen.
  Socialister är, per definition, idioter.
  Ni ska se att de snart är igång med ny lagstiftning som kommer att slå mot helt fel personer, igen. Men det är en idiot i ett nötskal.

 3. Pettersson tycker att det är ”synd” att bara invandrare intervjuas. Vadå? Snart är ju halva befolkningen invandrare. De syns ju överallt.

  • Det kan ju vara så att man räknar med att det påverkar makthavarna mer om man framställer det som något som drabbar invandrare, för vad som drabbar svenskar struntar nuvarande regering fullständigt i.

  • Svenskar är nog på jobbet. Ziggar går runt och snokar. Hucklen handlar upp alla bidrag.

 4. De onda sossarna har övergett sin tidigare väljargrupp. Man struntar numera fullständigt i om det drabbar de som har det sämre ställt.

Kommentera