Inga åtal efter ett år med ny terrorlag

TERRORISM & EXTREMISM. För ett år sen kriminaliserades olika former av samröre med en terroristorganisation, men hittills har ingen häktats eller åtalats för det, rapporterar Sveriges Radio.

I andra länder kan medlemskap eller deltagande vara straffbart men här krävs att man utför vissa handlingar – som hanterar vapen, explosiva varor eller fordon för organisationen. ”Så som bestämmelsen utformats är det ganska svårt att bevisa det här brottet”, säger Per Lindqvist, chefsåklagare på Riksenheten för Säkerhetsmål.

-Pettersson säger att i går läste vi om att S, M, C, MP och KD vill förbjuda deltagande i ”rasistiska organisationer” men de klarar inte av att förbjuda och straffa folk som mördar oskyldiga för att de skulle ”strida mot föreningsfriheten i grundlagen”.

I verkligheten handlar det om att straffa svenskar som är emot dagens politik och visa flathet med Mohammed och hans polare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Inga åtal efter ett år med ny terrorlag

 1. Att införa en ny lag innebär inte att den måste tillämpas
  Allt för att tillfredsställa massorna
  Nu ske det bli bättre
  Se så duktiga vi är.
  Vi är handlingskraftiga.

 2. Det är ju klart…då skulle hela Sveriges regering sitta inlåsta, då de välkomnar IS-terrorister och ger de pengar.
  Palestina ska vi inte nämna…sinnessjukt !

 3. Regeringen jagar Nordiska Motståndsrörelsen i stället Enlit Stefan landsfadern är hotet från högerextrema allvarligast, Enlig samma Stefan råder inte elbrist största hotet är klimatet inte vå accelerande våldsspiral med skjutningar sprängnigar förnedringsrån våldtäkter Stefan inte ett rätt Löfven avgå snälla

 4. ”Erövringen – Muslimska Brödraskapets infiltration av Sverige”,
  av religionsforskaren Sameh Egyptson. ”Hur mycket naivitet har präglat svenska politiska partier då de trott att de skulle kunna omvända islamister till demokrater och inkludera dem i det sekulära mångkulturella samhället?”

  Några recensioner av boken:
  Mona Lagerström i Purdahbloggen:
  ”Varenda statsvetare, jurist och journalist i Sverige bör läsa Sameh Egyptsons bok. Den bör vara kurslitteratur på varenda statsvetenskaplig och juridisk institution och alla journalistutbildningar. Det är en bok universitetens islamologer borde ha skrivit för åratal sedan i stället för att agera missionärer och försvara den trojanska hästen. Sameh Egyptsons bok handlar om hur en global organisation som vilar på en totalitär ideologi, som jag kallar islamofascism, med det långsiktiga målet att återupprätta det islamiska kalifatet styrt av deras tolkning av shari’a, har etablerat sig i Sverige med universitetens, politikers och myndigheters goda minne och frikostiga, för att inte säga ansvarslösa, hantering av medborgarnas skattemedel.”

  Per Gudmundson i Svenska Dagbladet:
  ”Egyptson visar hur en mycket liten grupp människor kontrollerar en stor mängd organisationer; Islamiska förbundet, Sveriges muslimska råd, Sveriges islamiska skolor, studieförbundet Ibn Rushd, för att bara nämna några. Verksamheterna är nästan uteslutande statsfinansierade – utöver att bevara en muslimsk identitet enligt brödraskapets religionstolkning – är att ge intryck av att representera ett större kollektiv, att utmåla sig som islams sanna röst i Sverige.”

  Utvalda sidor kan läsas här:
  https://books.google.se/books?id=E2b2DwAAQBAJ&pg=PT24&hl=sv&source=gbs_selected_pages&cad=2#v=onepage&q&f=false

  Video-presentation av boken (84 min.)
  (Obs! Intervjun med Sameh Egyptson börjar först vid ca 9:00 in på videon). Vid ca 51:00 talar Sameh Egyptson om s.k. ”uppskjuten Jihad”, – Muslimska Brödraskapets taktik som säger att: ”vi ska bygga styrkan, växa i antal och när vi har rätt tid, då tar vi över samhället”.

  http://www.demokrativarnet.se/2020/10/12/bokpresentation-av-erovringen-muslimska-brodraskapets-infiltration-i-sverige/

 5. Regeringen var ovillig att förbjuda terror-resor när alla andra länder gjorde det, nu vet jag inte hur nya terrorlagen ser ut men det skulle inte förvåna mig om avsiktligt gjort den ”tandlös”.
  Skall bli intressant att se om regeringen däremot lyckats bättre med lagen mot ”rasistiska organisationer”….

 6. Nej, istället föreslår förra Säpo-chefen att alla ”svenskar” som sitter i fångläger eftersom de tillhör IS, måste få komma hem och rehabiliteras. Det är nämligen farligt att sitta i läger! Det vänder sig i magen på mig! Det finns inget sunt förnuft längre. Men nazister ser man i varje hörn.

Kommentera