Irakier dömd för grov kvinnofridskränkning men slipper utvisning

VÅLDSVÅGEN. Eskilstuna tingsrätt dömde den 18 februari en man i 25-årsåldern till fängelse i ett år och fyra månader för grov kvinnofridskränkning, olaga hot och vapenbrott, skriver Polisen på sin hemsida den 24 februari.

Stockholm—Bagdad, Irak Anslutningsflyg (1 eller fler stopp) 9 tim 15 min+ Pris för tur- och returbiljett, 15–19 mars från 3 053 kr Pegasus, Turkish Airlines, Qatar Airways…Priset avser tur och returbiljett, det ska det naturligtvis inte handla om, men det begriper inte Google.

I domen framgår att mannen bland annat ska ha kastat en brinnande cigarett i kvinnans ansikte, misshandlat henne med slag och sparkar och jagat henne med ett elchockvapen.

Redan första patrullen på plats lyckades få kvinnans förtroende och utredarna bibehöll tillit och fick henne att berätta om flera tillfällen som han sedan dömdes för, trots att det saknades stödbevisning, säger Lena Törneskär, utredare för brott i nära relation i Eskilstuna.

– Det är tyvärr ganska vanligt att vi får jobba med kvinnor som sedan tar tillbaka sin anmälan, men här har vi lyckats få med målsäganden hela vägen och det var den tydligaste framgångsfaktorn till att han dömdes för så många olika händelser.

Mannen ska också att betala målsägaren 52.600 kronor i skadestånd.

-Pettersson förstår inte varför åklagare Tobias Lindholm inte har yrkat på utvisning. Mannen heter Zeyad Al-zuhairi, är född 1997 och irakisk medborgare som behöver arabiskt tolk.

Ur åtalet, irakiern fälls på samtliga punkter.

Åklagaren har yrkat att Zeyad Al-Zuhairi ska dömas för grov kvinnofridskränkning, vapenbrott och olaga hot. Åklagaren har påstått att följande har hänt.

Åtalspunkt 1.1 – Grov kvinnofridskränkning

Zeyad Ayesh Khalaf Al-Zuhairi har begått följande brottsliga gärningar mot MÅ1 som han var sambo med. Det hände mellan den 15 augusti 2020 och den 27 november 2020 inom Strängnäs kommun.

1-4. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi vid fyra tillfällen i augusti 2020 inom Strängnäs kommun slagit, sparkat eller på annat sätt tillfogat målsäganden smärta och blånader på armar, ben och bröst.

 1. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi har knuffat målsäganden in i en garderob eller vägg, dragit henne i håret, slagit henne i huvudet och spottat på henne. Målsäganden fick smärta. Det hände den 15 september 2020.
 2. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi har kastat en brinnande cigarett i ansiktet på målsäganden. Målsäganden fick sårskada och smärta. Det hände någon gång mellan den 15 och 16 september 2020 på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.
 3. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi har slagit målsäganden i ansiktet, bitit henne i armen och smällt igen bildörren på henne. Målsäganden fick smärta, blånader och svullnad. Under händelsen gick även skadan från den 16 september upp och började blöda. Det hände den 18 september på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.
 4. Olaga hot genom att Zayed Al-Zuhairi har hotat MÅ1 genom att han jagat ut henne på balkongen med ett elchockvapen. Hotet var sådant att målsäganden kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Det hände någon gång under hösten 2020 på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.
 5. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi har slagit målsäganden i ansiktet. Målsäganden fick smärta och blånad. Det hände den 6 november 2020 på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.
 6. Misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi har slagit målsäganden i ansiktet och därefter sparkat henne på kroppen när hon låg ner. Målsäganden fick smärta och blånad. Det hände den 19 november 2020 på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.
 7. Dataintrång genom att Zayed Al-Zuhairi har olovlig berett sig tillgång till uppgift som varit föremål för automatiserad behandling genom att logga in på målsägandens instagramkonto och skriva meddelanden till Emelie Fransson. Det hände den 20 november 2020 i Strängnäs kommun.
 8. Olaga hot genom att Zayed Al-Zuhairi har hotat MÅ1 genom att uttala att han ska slå henne, bränna ner hennes hem eller henne eller liknande uttryck med anspelning på att han ska skada målsäganden. Hotet var sådant att målsäganden kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. Det hände den 27 november 2020 i Strängnäs kommun.
 9. Olaga frihetsberövande och misshandel genom att Zayed Al-Zuhairi berövat MÅ1 hennes frihet genom att knuffat in i henne i hennes lägenhet. Hon fick därefter inte lämna lägenheten på ungefär 10 minuter. Hon fick lämna lägenheten först när polisen kom till platsen och Zayed Al-Zuhairi flydde därifrån. Han hindrade henne från att lämna lägenheten dels genom att säga till henne att hon inte fick lämna lägenheten, dels genom att stänga in henne i badrummet och i övrigt, genom händelseförloppet nedan vara så pass fysisk mot henne att hon inte kunde lämna lägenheten. Inne i lägenheten har han dragit henne i håret, slagit henne i huvudet samt uttalat att han skulle döda henne och att han kommer hitta henne var hon än är eller ord med liknande innebörd. Målsäganden fick smärta och blånad. Det hände den 27 november 2020 på Vallbyvägen i Strängnäs kommun.

1.2 Vapenbrott
Zeyad Ayesh Khalaf Al-Zuhairi har innehaft ett elchocksvapen utan att ha rätt till det. Det var någon gång mellan den 15 augusti 2020 och den 27 november 2020 på Vallbyvägen, Strängnäs kommun.

Herr Al-zuhairi döms vid Eskilstuna Tingsrätt målnummer B 4161-20 för:

 1. Olaga hot
 2. Grov kvinnofridskränkning, 2020-08-15 — 2020-11-27
 3. Vapenbrott, ringa brott, 2020-08-15 — 2020-11-27

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Irakier dömd för grov kvinnofridskränkning men slipper utvisning

 1. Regering och myndigheter omhuldar importerade brottslingar och vill behålla dem inom Sveriges gränser. De riskerar hellre svenska medborgares säkerhet. Jag förstår inte varför och vill heller inte veta. Jag vill bara ha ett slut på myndigheternas obegripliga karaktär och röstar därför på SD.

 2. Torleif ! Hade du stått fast vid det om det hade varit din mamma , hustru , sambo , dotter som var den drabbade ???

 3. Det krävs nog lite värre förséelser än så, för att de handlingsförlamade svenska domstolarna ska våga utvisa någon. Tänker då närmast på den danske gentlemannen Rasmus Paludan, som blev utvisad trots att han bara eldade upp lite gammalt röötet skräp.

Kommentera