Stäng

Sverige med i hemlig insats mot IS

UTRIKES. Svensk militär medverkar i en USA-ledd operation mot våldsbejakande extremism i Mellanöstern sedan fem år tillbaka. Insatsen var tidigare inte känd, rapporterar TV4 Nyheterna.

Syftet har varit att kartlägga islamister som verkar i Mellanöstern. Det är ”ett alldeles utmärkt projekt”, kommenterar försvarsminister Peter Hultqvist (S).
Kampen mot al-Qaida och Daesh kan inte på något sätt anses som avslutad. Och underrättelseinformation som vi får tillgång till i det här sammanhanget är också något som våra myndigheter har nytta av på hemmaplan, säger Hultqvist.

-Pettersson säger att det känns tryggt med en försvarsminister som i lumpen fick vapenfri tjänst på grund av samvetsskäl och som under 17 år som kommunalråd byggt upp Borlänge till vad det är idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Sverige med i hemlig insats mot IS

 1. Propagandan från S är sann Orwellsk! Alltså är verkligheten lögnaktig och tvärtom.

  S har satsat massor av ”trixade” pengar i finansiering av IS-anslutna rebeller i NV Syrien. Inte bara i Syrien utan över hela världen. Varhelst det finns en rebellrörelse, som påstår sig vara kommunistisk, så skickar S pengar. S har t ex även finansierat en stor del av s k White Helmets rebeller. Sverige ordnade via dåvarande ”minister-turk” så att 300 DDR pansarbandvagnar inköpta av Tyskland och uppdaterade i Tjeckien, samt såldes till Tjeckiskt bolag, som ”förutsattes” sälja vidare till Irak. Av en ”outgrundlig” anledning gick alla transporter via Raqqa i Syrien och kom aldrig fram till Bagdad. Trots att vagnarna inte kom fram stoppades aldrig leveranserna. Någon som tror att vagnarna INTE nådde den avsedda adressaten?? De återfanns senare hos IS. Ryssarna sköt sedemera sönder i stort alla med flyg. Nu påstår S i propagandan att Sverige skickade ”svenska” pansarbandvagnar, använda av P7, till Iraks arme, vilket starkt måste ifrågasättas. Vilken väg skedde dessa transporter, när IS kontrollerade alla transportvägar?
  Understödet av IS med allierade bygger på Ambassaden i Beirut, samt det nya konsulatet i Libanon. Vem behöver en fiende, när Sverige påstår sig vara ”vän”.

  Men detta räcker inte. När det sägs att Sverige medverkar i bekämpning av IS, så är detta lögn. USA och NATO-länder bekämpar således de krafter som bekämpar IS rester. USA har beväpnat rest-IS längs gränsen mellan Irak resp Syrien, samt håller på att militärt utbilda dessa enheter. USA:s avsikt är att använda IS trupper för att kontrollera oljefälten i Ö Syrien, för att förhindra återuppbyggnad av Syrien. Det är alltså när syriska militära enheter söker upp och bekämpar rest-IS, som USA/NATO bombar ”anläggningar”, d v s bostäderna för de syriska truppernas familjer, och kallar trupperna nedlåtande för ”miliser”. Detta är Syriska arméns reguljära trupper som ståndaktigt hejdade IS framträngande längs Eufrat åt söder, vilket USA/NATO straffar befolkningen för så snart de får lust. USA/NATO är väl kända för sin usla precision i bombningar. De attackerar dessutom i regel civilbefolkningar och undviker militära förband som ju kan försvara sig och med nytt ryskt närluftvärn numera försvarar sig väl.

  1. Lysande analys av RS. Det övergripande målet (min bedömning) för Ryssland är att säkra tillgången till Medelhavet. Bassar al-Saddat är deras vän så länge han är president i Syrien och han sitter säkert med Putins stöd. Därmed lierar sig USA med alla, IS, Syriska och Kurdiska frihetsrebeller. Att människor dör, mest civila, är tragiskt, men de har inget värde i Mellanöstern, bortsett från ISkvinnorna och deras barn som i Sverige har mest värde på grund av att de frivilligt anslutit sig till IS.

   Länken till TV4 är blockad. Sannolikt bortplockad efter att någon journalist gjort ett scoop som visade att Hultqvist pratat högt och trampat i klaveret.

   Sverige har haft en försvarsminister som kallades TOMHYLSAN. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kallades-for-tomhylsan.

   Funderar på vad Hultvist har fått för smek/öknamn inom försvaret. Kan det vara KNALLSKOTTET? Något som hörs högt och är ofarligt.

 2. Förklarar varför Sverige rullar ut röda mattan för återvändande IS terrorister.

  IS är trots allt USAs allierade i Syrien, moderat opposition som media brukar kalla dem.

  Utan att gilla ryssen måste man konstatera att ryssen är lagligt i Syrien eftersom Syriens ledning bjudit in dem medan USA är där som olagliga ockupanter ( läs rövare ).

 3. Alldeles rätt Anders L terrorister kan likställas med Aftonbladets journalister, de är ju alla människor!

 4. De tre som ”medverkar” ur Abzurdistans armé,är det de samma som tidigare marscherade i Fjollträskets,Pride-paraden ?

 5. Söndagskrönika av Julia Caesar: Belägrat land.
  (Publicerat 11 oktober 2015)

  http://snaphanen.dk/upload/2015/10/isismargot.jpg

  Bildmontage Jan Milld

  Läs gärna om frågeställningarna som restes år 2015 och jämför med hur det blev i verkligheten i Sverige pga kriget i Syrien.
  ISIS-terroristerna hade makten i c:a 4-5 år i stora delar av norra Syrien samt i de norra delarna av Irak.

  https://snaphanen.dk/2015/10/11/sondagskronika-belagrat-land/

 6. Hultqvistarn säger att det här kan vi ha nytta av på hemmaplan ! Vilken nytta då ? Dom som åkte ner av både män och kvinnor och som anslöt sig till isis för att bygga upp kalifatet är hjärtligt välkomna tillbaka när mördarplanerna gick om intet. Ska ”nyttan ” vara att dom här galningarna när dom återkommit får föreläsa i skolorna om konsten att bli terrorist ? Om det handlar om att se hur terrorism byggs upp så har vi mer än nog av den varan på hemmaplan.Studier utomlands behövs knappast.

  1. Ja.. Nyttan blir att de ställer sig på rätt sida -röstar rätt- och bekämpar ”antidemokraterna” som har fel Sverigebild. En bra ingång är att de, inte som Hultqvist ge ett halvt gillande till grisar som är osminkade. De hatar alla otrogna och alla grisar.

 7. När sedan IS-krigarna är besegrade transporterar sozzarna dom till Sverige och ger dom skyddad identitet och boende.

 8. Han kanske ska åka till området och publicera sina tankar.
  De som drabbats av hans skyddslingar, kanske har en annan åsikt.
  De borde låta Lindberg umgås med sina kompisar i IS under deras fängelsestraff.

 9. Här säger vänstermupparna att man inte ska klumpa ihop människor från mellanöstern i en grupp, efter Åkessons uttalande om kulturell belastning.
  Hallå Anders du pratar om en femtedel, möjligen en fjärdedel av Sveriges befolkning som kräk. Du borde slå dig ihop med Dan Eliasson, så kan ni kräkas tillsammans.

  1. En parafras på Å Lindbergs intelligenta iakttagelse .
   ”Även journalister är faktiskt människor .”
   Fast det verkar ofta vara en snurrigare sort .

  2. Men Sverige är ju avstjälpningsplats för all slags
   konstiga varelser, vi importerar sådana som inget
   hellre vill än att förgöra oss?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: