Vägrar spela i Qatar på grund av bikiniförbud

KÖNSDISKRIMINERING. World Tour-evenemanget i Qatars huvudstad, Doha, äger rum under perfekta väderförhållanden för beachvolleybollsspelare och fans, men de kvinnliga spelarna måste fortfarande täcka de flesta av sina kroppar om de vill delta i turneringen. De kvinnliga idrottarna måste ha på sig tröjor och knälånga byxor istället för en sportbikini som spelarna är vana vid att spela i.

Karla Borger och Julia Sude i sina vanliga tvävlingsdräkter. Bild från Instagram

Det nya klädkravet har lett till att det bästa tyska beachvolleybollsparet Karla Borger och Julia Sude bojkottar turneringen i Qatar, skriver tyska Der Spiegel.

Efter sju turneringar i rad med endast manliga deltagare i World Tour-evenemanget i Qatar har kvinnorna äntligen fått delta i turneringarna för första gången i mars, men arrangörerna har då valt att införa denna klädkod, där International Volleyball Federation, FIVB, har sagt de ”respekterar värdlandets kultur och traditioner”, och har därför accepterat kravet att kvinnor ska spela i tröjor och knälång byxa.

”Det handlar inte om att ha på sig lite eller mycket kläder. Det handlar om att vi inte kan göra vårt jobb i våra arbetskläder”, säger Julia Sude till tyska medier. Hon förstår inte klädkravet i en sport som hon kallar ’jävla utmattande’.

”Vi anpassar oss till alla länder där vi kan göra det. Men du droppar av svett i värmen, och allt på dig blir blött med för mycket kläder på.”

-Pettersson tycker att alla ska bojkotta idrott i Qatar tills araberna accepterar de normala tävlingsdräkterna. Att de inte tillåter bikini på stan är acceptabelt men på idrottsplanen ska de internationelle reglerna gälla.

Nedan spelar några andra damer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vägrar spela i Qatar på grund av bikiniförbud

 1. Bojkotta allt som har samröre med den här dårskapen innan det är försent och vi hänger i lyktstolparna som i Teheran efter ”revolutionen” , annars blir det ett nytt Libyen här och det blågula korset byts ut mot en halvmåne. Tro inte att islamisterna nöjer sig med mindre.

 2. De får väl ta seden dit de kommer och spela beachvolleyboll i svarta tält.
  Eller så ställer man inte upp på muslimernas dumheter. Bra av tjejerna att stå på sig.

 3. Qatar byggde jättemoskén i Malmö, och ingår i Qatars globala plan för att sprida salafistisk, extremt konservativ islam. Om detta skrev Ivar Arpi i Svenska Dagbladet 2017, – återgivet här nedan (delvis förkortat):

  ”I den lilla gulfmonarkin Qatar är det belagt med dödsstraff att lämna islam. Det är även dödsstraff på att vara ateist. De få kyrkor som finns i landet får inte ha synliga kors. Att missionera för någon annan religion än islam är förbjudet, och fängelsestraffet kan bli upp till tio år.

  Nu har just Skandinaviens största moské färdigställts i Malmö, med hjälp av drygt 30 miljoner från just Qatar. När moskén invigdes i Malmö var landets viceminister för religiösa affärer, Khalid Shaheen Al Ghanim, på plats och talade om att det är viktigt att det i varje land och i varje stad finns en moské som förkunnar den sanna läran – det vill säga den salafism monarkin förespråkar. Man stöttar terrorgrupper som Hamas och även Muslimska brödraskapet. Via den statligt ägda tv-kanalen al-Jazeera har personer som Yusuf Qaradawi, ofta ansedd som Muslimska brödraskapets främsta ideolog, fått en plattform. Man sprider sin salafism genom att sponsra moskéer i Europa.Salafisterna vill avskärma muslimer från västerländskt inflytande. Om de lyckas blir denna moské ett gigantiskt hinder för integrationen av Malmös muslimer.

  På plats vid invigningen var också kommunens representant Frida Trollmyr, socialdemokratiskt kommunalråd.. Hon höll tal även hon. Om salafismens problematiska kvinnosyn? Om salafismens antidemokratiska tolkning av islam? Nej, hon pratade om vikten av mångkultur. Till Sydsvenskan säger hon: ”..jag hoppas kulturcentret kan bli en mötesplats.för många Malmöbor.” Fråga gärna ateister, homosexuella och konvertiter från islam som bor i Qatar om vilka mötesplatser de har. Fråga dem gärna om vilken sorts mångkultur det blir när salafisterna har blivit tillräckligt starka för att driva igenom sin vilja.”

  https://www.svd.se/mosken-i-malmo-kan-bli-megafon-for-qatar

  Och Qatar har råd att bygga moskéer, (Petterssons blogg 2018):
  ”Regimen i Qatar äger inte bara en femtedel av börsen i London, stora delar av Volkswagen och Porsche, varuhuset Harrods, oljebolag som Shell och Total, fotbollslag (t ex Paris Saint-Germain) , modeskapare i Paris och Milano (t ex Valentinos), Amerikanska ambassadens tomt i London etc etc”:

  https://petterssonsblogg.se/2017/06/14/qatar-erkanner-vi-finansierar-terrorism-over-hela-varlden/

 4. Världen skulle må bra av flera kvinnor likt Karla och Julia och en drös av Karl och Julius också.
  Tänk om vår Regering hade ett uns av det som dessa idrottskvinnor visar.

 5. -Pettersson tycker att alla ska bojkotta idrott i Qatar tills araberna accepterar de normala tävlingsdräkterna.
  Instämmer till fullo.

 6. Men i tyska sportnyheterna togs Qatar´s islamska regler,positivt upp.
  Här försvarades deras medeltida lagar med,att det ”trots allt gått framåt” ,senaste åren !!
  Bl.a. påstods att gästarbetare numera slipper sitta inlåsta i speciella områden. Även minimilönen påstods ha höjts.Då får vi hoppas att dessa arbetsslavar från bortre Asien,inte blir fråntagna nödmynten när de skall flygas hem !
  Hur vissa kan sitta i västvärlden och försvara dessa extremt religiösa islamister,har Stenbock som på nära håll sett eländet,svårt att förstå…..

Kommentera