Havsnäs Vindkraft gick back 160 miljoner

ELFÖRSÖRJNING. Havsnäs Vindkraft gjorde en brakförlust förra året – back 160 miljoner kronor. Det skriver Jämtlands Tidning som frågat företrädare för bolaget hur stor risken är att de går i konkurs. – Nej det tror jag inte att den går i konkurs. Det kommer en ny årsredovisning om några månader, men jag har inga kommentarer om hur det går, jag vill inte prata om det. Men intresset att investera i ny vindkraft i branschen är stort, säger Mattias Sjöberg, vd på Vasa Vind som förvaltar anläggningen.

Största ägare i Havsnäs Vindkraft AB är det Luxemburgbaserade bolaget Njord Wind.

Vindkraftparken i Havsnäs i Jämtland var när den stod färdig Sveriges största landbaserade vindkraftsanläggning med sina 47 verk. Men enligt Jämtlands Tidning har anläggningen sedan start haft svårt att få snurr på affärerna. Företaget har haft löpande förluster genom åren och i somras tvingades bolaget att upprätta kontrollbalansräkningar då det egna kapitalet var förbrukat. Bolaget fick också ingå en ackordsuppgörelse med kreditgivaren för att undvika konkurs.

Slutrapport Strömsnäs kommun år 2011

-Pettersson säger att nu har det gått drygt tio år och genom alla år, utom ett, har vindkraftsverken gått med förlust, detta trots subventioner. Jag misstänker att elbristen inte är ett misstag från Miljöpartiet, det är målet. MP vill att industrier stänger, att vi slutar använda elektriska apparater, när vi sedan köpt en elbil kommer resorna att ransoneras, dom är inte dumma i miljöpartiet…

Havsnäs i Jämtland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Havsnäs Vindkraft gick back 160 miljoner

 1. Med den ärkebiskop vi belönats med så ska ingen förvånas
  över att här är många präster också som är lite kokko.

  En trappa bör alltid sopas uppifrån!

 2. Som präst sviker man den hand som föder en. Det är fantastiskt invandrarna betalar ingen kyrkoskatt. Demokrati är något man ska kämpa för det är verkligheten. När muslimerna blir tillräckligt många så kan dom ta över Sverige på demokratisk väg helt lagligt. Det kan nog ske ihop med kristna invandrare också. Dom har ju levt sida vid sida med en hårdför diktator i många länder. När den dagen kommer skulle inte jag vilja vara svensk präst i Sverige. Politiker som präst måste man nog vara lite dum i huvet för att vara. Dom kloka har sin höga lön o håller käften.
  Vindkraften kommer att så som monument över mördade örnar i framtiden och skräpa.
  Politiker har inte kompetens att förstå terrawatt timmar och mega watt timmar och megawatt sen frekvens eller koz. Man måste förstå att el är en färskvara får inte bli för mycket eller för lite. Det är inte samma sak som ekonomi i en kommun. Dom verkar ju tro det när dom läser siffror. Ska man göra något för framtiden o miljön. Så ska man satsa på den nya generationens kärnkraft där man kan köra på avfallet så det har bara 50-100 år kvar innan det är fritt från radioaktivitet. Men Sverige har blivit ett snyltland där andra ska producera mat o energi åt oss. Till och med mediciner. Ända vi kan skryta om är afrikansk o arabisk mat. Vi måste börja kämpa alla för demokratin så vi får behålla vårat land o kultur. Ända smarta jag har hört av en politiker är Alice Bah Kunke. Som sa att kulturen anpassar sig efter befolkningen. Det är sant och vette fan om hon förstod vad hon sa egentligen. Men det är sanningen och kämpa för den svenska kulturen och rösta rätt och nyval fortast möjligt.

 3. I morse råkade jag ha på TV4 medan jag läste tidningen. Det var något prat och flamsande om man ska dammsuga om nätterna.

  Man visade bilder på frusna sköldpaddor i Texas men inget om förfrusna vindkraftverk. In i studion presenterades något orakel som jag uppfattade som klimat- och miljöspecialist och påstods kunnig om elförsörjning.

  Han fick den enkla frågan: Har vi brist på el i landet? Då startade han ett prat om framtid, omställning av samhället…….. Efter några minuters rundgång i hans svada så stängde jag av. Jag är ganska säker på att han inte tog ordet effektbrist och elavbrott i sin mun.

 4. Till Präst i Oxelösund

  Det är sådana som du som slipar knivarna för dem som kommer hit för att skära halsen av oss.

 5. Han vill inte prata om det. 🙂 Den nya svenska fegismodellen. Det går så när Pelle-Jöns och gänget kör på.
  Jag tror bestämt han behöver några testosteroninjektioner.

Kommentera