Varför bara debatt om hot och hat på nätet mot vissa?


NÄTHAT. Insatser mot näthat behöver prioriteras eftersom det är ett mycket allvarligt hot mot demokratin, skriver forskaren och särskilda utredaren Carl Heath på SvD Debatt. Han leder kommittén ”Nationell satsning för medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet” vars betänkande under onsdagen överlämnas till regeringen. En av slutsatserna är att politiker och journalister löper stor risk att utsättas.

”Vår bedömning är att näthatet i dag är så omfattande att det stör det demokratiska samtalet och därmed utgör ett hot mot demokratins funktionssätt i Sverige”, skriver Heath.

-Pettersson säger att det är en märkligt debatt, först måst vi skilja på olika saker.

 • Hat är en känsla och det är svårt att förbjuda
 • Hot däremot är oacceptabelt i alla former

Det märkliga är att det hot och hat har förekommit under lång tid, men varken de etablerade politikerna eller journalisterna har försvarat demokratin när Sverigedemokraterna har hotats, tvärtom, nu har vi en statsminister som underblåser hot och hat med propaganda och desinformation. Vi hade tidigare en statsminister som tyckte att Sverigedemokrater som misshandlades för sina åsikters skull fick skylla sig själva.

Den 14 september 2010 rapporterade TT att statsminister Fredrik Reinfeldt gjort ett uttalande med innebörden att han anser det vänsterextrema våldet mot SD vara förståeligt. Reinfeldt ha sa följande: ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.”

TT skrev även att: ”Reinfeldt beskriver det som Sverigedemokraternas hela idé att utnyttja allt i egna syften och att försöka framställa sig som värnlösa.” Uttalandet fälldes i Malmö där en ung sverigedemokrat nyligen utsattes för ett tortyrliknande överfall och där SD:s kommunalråd mordhotades och attackerades med flaskor och raketer i samband med ett torgmöte.

Lördagen den 24 november 2012 publicerade Länstidningen i Östersund en karikatyr på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson föreställande en kackerlacka och en person med utrotningsutrustning på ryggen, innebörden var att Åkesson och SD skulle utrotas med insektsgift.

Inga har hotats och hatats så mycket som Sverigedemokrater och deras sympatisörer, ovanstående enstaka exempel väckte lite debatt men ingen talade om ett hot mot demokratin.

-Pettersson har mordhotats fler gånger än jag kan räkna från sossar till Södertäljemaffian för mina skriverier på bloggen. en gång polisanmälde jag men anmälan lades ned omedelbart. De senaste åren har det dock blivit lugnare.

Det märkliga är att det blir debatt bara när några ur etablissemanget hotas och hatas, är de som inte håller med detta etablissemang mindre värda, gäller inte demokrati och mångfald när det gäller åsikter?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Varför bara debatt om hot och hat på nätet mot vissa?

 • Roland Salomonsson

  Vänsterns definition av bl a ”Hat/Hot” är ju, att alla som tycker annat, alla som publicerar vad de tycker, ÄR ”HATARE”! Om de dessutom skickar mail, normalt i vänliga syften, med förslag på åtgärder m anl av problem (kanske rena fel) de observerar, kanske för att ge ansvariga möjlighet att korrigera sig – SÅ ÄR DETTA ENLIGT ELITEN DETSAMMA SOM ”HAT”!

  Gilla

 • Bigman

  Jag har själv hotats rent fysiskt av dessa kompetenshöjare flertalet gånger och erfarit att intresset för att utreda detta är under noll.

  Jag driver den här frågan för att våra barn och kvinnor ska kunna gå ut och känna sig trygga. När man gör inlägg på sociala medier så bemöts jag av så banala argument för att jag har fel.

  Jag kollar i princip varenda påstående jag gör och kan vederlägga ursprunget. Men det är inte fakta dessa vill höra, det handlar bara om känslor och en olycklig barndom. Det här gäller även dem som verkar ha någon form av kunskap om politik. De försöker hela tiden få frågan att handla om rasism, sossarnas skitiga historia är verkligen ett getingbo.
  De reagerar verkligen med reptilhjärnan när detta kommer på tal.

  Men de kräver oss på fakta och sen när de inte gillar faktan, så börjar de om med känslorna. Dumhet och misstolkning är en jobbig kombination, men den passar vänstern eftersom det är ett naturtillstånd för dem.

  Gilla

 • Maya

  Det är obehaglig utveckling när hatet används som politiska påtryckningsmedel.Journalister och ministrar och opinionsbildare får vräka ur sig offentligt och skriva vilken goja som helst.Expo hänger ut folk med namn ,bild och adress.Syftet är ju naturligvis att folk ska råka illa ut och bli påhoppade av den vidriga vänsterpöbeln.Det finns inget friskt och sunt i detta och det är oroande att det inte tas mer på allvar. Polisanmälningar läggs ner innan bläcket har hunnit torka.Debattklimatet har blivit smutskastningskampanjer numera och avvikande åsikter skall tystas till vilket pris som helst.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Hat är svårt att förbjuda, hot däremot är oacceptabelt i alla former”, som Pettersson skriver, – t.ex. hot om att bli våldtagen och dödad, hot om avrättning och att moderater förtjänar inget annat än bly.

  ”Glöm inte det goda, fina hatet”, skriver Paulina Neuding:i en krönika i Svenska Dagbladet,- några rader ur densamma, citat:

  ”Kollegan Johanne Hildebrandt, också kolumnist på den här sidan, hotas med att hon ska våldtas och dödas. ”Hatet från vänster är värst,” sade hon när vi sågs i veckan. När Aftonbladets ledarsida ägnade två artiklar åt att finna likheter mellan mig och Anders Behring Breivik – barnamördaren – hade jag samma farhåga som Johanne Hildebrandt: Att sådant ger fler och mer aggressiva påhopp från hatare. Sådana som håller med V-ledamoten Simon Fors när han skriver att ”inga moderater förtjänar nåt annat än bly.”

  Förra sommaren ”skojade” vänstertidskriften Galago oom att man skulle skjuta Per Gudmundson, ledarskribent på SvD. När SvD gjorde en JK-anmälan hånades Gudmundson som lättkränkt. Simon Fors, som sitter i kommun- respektive landstingsfullmäktige för Vänsterpartiet i Pajala och Norrbotten, skrev på Twitter: ”Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?” Så ser hatet från vänster ut. Det goda, fina hatet, det som drabbar män och kvinnor för att vi inte är tillräckligt pacifistiska, queer, feministiska eller bara vänster.”

  https://www.svd.se/glom-inte-det-goda-fina-hatet

  Gilla

 • grebom5

  Vad som hotar vår demokrati är de partier som inte är självsäkra nog att tala med SD, särskilt S som inte ens låter SD medverka tillsammans med de andra partierna då S vill ha samförståndssamtal.
  Journalister som pedantiskt kontrollerar SD och vid minsta lilla felanvändning av ord slår på stora trumman i spelad indignation.

  Gilla

 • Thomas Tvivla'r

  Det är just så!
  Vissa lyfts fram som offer andra skiter media, partier och etablissemang helt på.

  Demokrati gäller bara vissa utvalda medialt och mångfald i elefantmedia kring olika politiska förslag finns inte. Så ser der ut.

  Nu senast ska Åkessons twitter om destruktiv invandringspolitik rubriksättas enligt skambeläggningsåtgärder. Alla vet han har rätt, så, sluta dansa med SVT och DN (typ). Dessa sistnämda vägrar kritisera regimen naturligtvis eftersom de belönas därifrån.

  Nu ser invandringspolitikens följder allvarliga ut och det är det vi ska belysa. Med siffror, ekonomiska rapporter och våldsstatistik stöds Åkessons mycket nyktra åsikt.
  Moderater, ska ni låtsas som förr o äta ur röd hand medans verkligheten knackar hårt på dörren? Skit i fulspelet o dra fram fakta i ljuset.

  Gilla

 • Maja 2

  Valpropaganda !

  Gilla

 • myndighetskonstnär

  Hur kan politiker och journalister löpa stor risk att utsättas??? Vi har ju inga riktiga politiker och journalister i ”Sverige”.

  Gilla

 • Kent

  I sossarnas värld är all kritik mot deras totala misslyckande hat.
  Det är också en taktik för att leda bort fokus från de stora problemen och begränsa yttrandefriheten.
  Man kan undra hur deras hatmeijl ser ut kommer de från knäppgökar eller de som verkligen är allvarliga i sina hot.

  Gilla

 • Oskar

  Vad är hat och hot?
  Definiera vad den gränsen går.
  Hat och hot i mina öron kanske inte är hat och hot i dina öron och i vilka sammanhang gäller detta?
  Gå på en hockeymatch och lyssna på publiken.
  Hade själv en lärare på 60talet som hotade med att ta oss i örat om vi inte lydde.
  Lägg ner tramset om hat och hot debatten.

  Gilla

  • Tony

   Jo hat och hot är när det drabbar Sosseregimen, hatet är
   när folket påpekar hur idiotiskt dom styr, och hotet är att en
   annan regim tar över köttgrytorna där sossarna placerat
   in dom som hållit dem om ryggen trots alla grova misstag
   dom gjort genom åren!

   Gilla

 • hatsamling

  Pettersson, du verkar ha god ordning och struktur på dina publiceringar genom åren. Kan du samla ihop allt hat och hot från orten, från ”vänstern” o.dyl. de publicerat på olika soc. medier och kanske via e-post och annat, riktat mot olika personer inom oppositionen, och inte bara publicera det här, utan också skicka det till ALLA olika fria medier och föreslå att de publicerar det?
  Samt föreslå att även de samlar ihop allt dylikt de har lagrat samt vad de kan finna runtom på nätet och delar med sig till alla fria medier.
  Det vore bra om en massiv flod av sådant hat och hot publicerades överallt ungefär samtidigt, och helst flera dagar i sträck.

  Gilla

 • Lisa.

  Jag tycker det större hot mot demokratin, när svenska folket röstar 57% borgerligt, men trots detta har en socialistisk regering.
  Tål att jämföras med Belarus.

  Gilla

  • Egon.

   Det kanske är därför som folkets tålamod rinner över, när en majoritet av folket har en annan åsikt än de styrande.
   Folket blir förbannade och hotar, när de känner sig hotade.
   Liksom i Belarus.
   Tegnell känner sig också hotad, hur kan det vara så?

   Gilla

  • Nulle.

   En möjlig lösning på problemet borde vara, att återgå till demokrati.

   Gilla

  • G Nordström

   Belarus? Menar du Vitryssland!

   Gilla

 • Anders

  Pettersson sover du .
  Alla människors lika värde betyder att sossar är mer värda än andra . Reinfeldts uttalande talar för sig själv . Mer hår än hjärna på den snubben .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: