Obligatoriska hemresesamtal med arbetslösa invandrare

ÅTERVANDRING. Årligen använder mellan 300 och 500 utlänningar repatrieringssystemet, där den danska staten erbjuder en påse pengar för dem att gå med på att flytta till sitt hemland. Men många fler utlänningar måste skickas hem menar integrationsminister Mattias Tesfaye (S). ”Min dröm är att vi går från dessa 4-500 per år till över 1000 som använder systemet”, säger Tesfaye enligt Berlingske.

Steget Efter

Den önskan blev grogrunden för ett nytt avtal mellan regeringen, Radikale Venstre, Venstre och Liberal Alliance.

Mer specifikt innebär detta att kommunerna i framtiden måste bjuda in långtidsarbetslösa utlänningar till en särskild repatriationsintervju. Här ska de långtidsarbetslösa utlänningarna få veta hur mycket pengar de kan få för att resa hem och bosätta sig i sina hemländer.

”Många utlänningar har kommit till Danmark genom åren, och vissa har inte etablerat sig. De har levt på socialbidrag under lång tid.”

”Där tycker jag att det är rättvist att kommunerna säger: Lyssna här, kompis. Har du funderat på att resa hem med en påse pengar från den danska staten?” , säger Mattias Tesfaye om resonemanget bakom avtalet.

Repatriationssystemet är ett system där utlänningar erbjuds ett belopp för att lämna Danmark. Medborgare kan få upp till mellan 100.000 och 200.000 kronor för att täcka resekostnader, integrationskostnader och sjukförsäkring.

Möjligheten att få pengar för att resa hem och etablera sig i ett annat land har funnits i mer än 30 år, men det har aldrig varit ett krav att långtidsarbetslösa utlänningar skulle inbjudas till en intervju specifikt för att prata om möjligheten att återvända .

Ministeriet för invandrings- och integrationsfrågor uppskattar att cirka 200.000 personer i Danmark år 2020 uppfyllde villkoren för återvändande. Dessa inkluderade flyktingar, familjeåterförenade och de med dubbla medborgarskap.

-Pettersson säger att i Sverige skulle fler än 600.000 invandrare bli aktuella för liknande samtal och det var siffran innan pandemin. Fler än 600.000 invandrare i arbetsför ålder kan inte försörja sig själva. Tillsammans med anhöriga skulle det bli ett ansenligt antal människor som var aktuella för återvandring.

Tänk om vi hade sådana socialdemokrater som Mattias Tesfaye i vår regering. Personligen tycker jag all asyl ska vara tillfällig och återvandring det naturliga. Precis som det står i FN:s flyktingkonvention.

Rapport om självförsörjning bland utrikesfödda

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Obligatoriska hemresesamtal med arbetslösa invandrare

 1. Vissa besökare och kommentatorer här måste leva alldeles i affekt! Vad skulle få alla dessa människor som erbjudits chansen till nåt bättre att vilja återvända till ingenting? Länder och regimer med total oförmåga att organisera nånting alls förutom motsättningar, kaos och förödelse. Det mesta ofta i religionens namn.

 2. Inte en krona. Men gratis biljett hem. Alternativet interneringsläger i betongbunkrarar utan några som helst bekvämligheter som värme och vatten. En brunn med rep och spann. Efter några veckor så har nog de flesta ändrat åsikt om hemresa.

 3. Hej Petersson.
  Förvånande är att du bemöter men inte tillåter genmäle.

  Du har sannolikt rätt i att ”det inte är lätt att hålla koll på dem som skriver i andra personers namn och under flera alias, men när det påtalas kanske du kan tänka dig att ta bort inläggen skrivna av bloggsabotör i annan persons namn?

  Flera debattörer i din blogg har tidigare skrivit om att deras namn missbrukas i din blogg och nu jag men förhoppningsvis ser övervägande debattörer direkt att jurist Robin H inte skrivit inläggen som börjat dyka upp och dessutom har du Pettersson fel i ditt påstående att jag skrivit under ”olika alias”.
  Jag har alltid skrivit mitt namn och från mig och kollegor är sänt direkt till dig eller via inlägg i din blogg från Sverige mailadress eller från kontoret i annan EU stats mailadress, enkelt att fastställa och dubbelt fastställa med tillägg, av oss swiss till din blogg.

  För undvikande av ytterligare bloggsabotörs oegentligheter ska åsamka allvarliga publicitetsskador informeras att jag jurist Robin H med juristkollegor kommer inte att fortsättningsvis skriva i Petterssons blogg.

  Mvh till Pettersson och Sten Satter och de debattörer som informerat att av dem namngiven bloggsabotör skriver rappakalja och publicerar det i mitt namn.

 4. Knappast i Sverige.. Snarare så att de tar sitt hemresebidrag och åker till Sverige istället.

 5. Det finns ett sådant också i Sverige (Kontant­stöd till åter­e­ta­ble­ring) med maxbeloppet 30000kr/person. Jag förutsätter att ansökningsprocessen är så komplicerad och långdragen att ingen lyckas med den. Höj beloppet till en miljon och kombinera det med sänkt socialbidrag för dem som tackar nej, inreseförbud och DNA-test för dem som tackar ja så blir det nog fart på folk. Samhällsnyttan är mångdubbelt högre än för snabbspår till Jönköping.

 6. Ja FN flyktning konvention talar om tillfälligt uppehålls tillstånd. Flyktingar ska ckså anpassa sig i det nya landet. Men rättsväsenet brukar dessutom följa Europakonvention, som den gäller att EMRK-länder ska garantera var och en, som befinner sig under deras jurisdiktion, de fri- och rättigheter som anges i Europakonventione. Att där står det att ingen får utsättas för tortyr eller omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning. Den som bevisa bortom allt rimligt tvivel att den riskera tortyr. Den får dessvärre inte sändas tillbaka. Sverige måste säga upp Europakonventionen i så falIl.

  • Där har du fel.

   En utlänning som är flykting och som behöver en fristad i Sverige får utvisas enligt 1 § endast om han eller hon har begått ett synnerligen grovt brott och det skulle medföra allvarlig fara för allmän ordning och säkerhet att låta utlänningen stanna här. Utvisning får också ske om utlänningen i Sverige eller utomlands har bedrivit verksamhet som har inneburit fara för rikets säkerhet och det finns anledning att anta att han eller hon skulle fortsätta med sådan verksamhet här.

   Enligt FN:s flyktingkonvention får flyktingar inte utvisas om de kan råka illa ut på hemmaplan, men artikel 33 gör undantag för säkerhetsrisker och grova brottslingar. Det är ynkligt av regeringen att inte följa de konventioner de så ofta hänvisar till.

   Danmark är anslutna till samma konventioner som Sverige. De har utvisas till Marocko med risk för dödsstraff.

   • Ditt regelverk innehåller ”Du får vara anonym, men det är inte tillåtet att använda någon annan persons riktiga namn”!

    Det är inte jurist Robin H som skrivit inlägget du kommenterar!

   • ”Det är inte jurist Robin H”. Just dét; du är inte jurist. Lätt för Pettersson att plocka ner på jorden.

 7. grundproblemet i sverige är att vi behandlar migranter som flyktingar. migranter ska inte ha några bidrag över huvud taget oavsett om de är från tyskland eller syrien. flyktingar ska ha rätt till det under tiden de har flyktingstatus och ska åka hem när de har stabiliserats där

 8. Detta blir återvandringsverkets uppgift. Dock behövs vare sig samtal eller pengar. Det enda som behövs är en enkel biljett. Klart. Nästa…

 9. Först betalar vi dem för hit resa, sen med socialbidrag här med utbildning och och vi har inte fått ens en snöskottare, sen gratifierar dem med några hundra tusen för att åka tillbaka, kanske ….
  hur sjukt låter inte detta
  Bra utbyte av ekonomin.

 10. Dårarna här går den motsatta vägen och ökar IMPORTEN AV ARBETSLÖSHET? Vad är det som är fel på Svenska politiker

 11. Här har Sverige chansen att få in nya friska krafter till Steffes omöjliga ekvation, ta luren och ring DK.

Kommentera