Nya problem, gamla lösningar

Den som säger att Sverige av idag är som Sverige av igår ljuger.

Sverige av idag brottas med en rad nya problem som sjunkande skolresultat, skjutningar, sprängningar, långa vårdköer, otrygghet etc. Samtidigt försöker man lösa problemen med gamla lösningar. Det har visat sig inte fungera, så varför inte möta nya problem med helt nya lösningar? Varför helt enkelt inte börja tänka i nya banor? Det parti/de partier som sitter på dessa har garanterat många röster att vinna i kommande val.

10 thoughts on “Nya problem, gamla lösningar

  1. Så länge regeringen lyssnar på folk som Arnstad och Sarnecki så kommer inget nytt tillkomma. De är gatekeepers för att inget ska ändras och problem sopas under mattan.

  2. Ett kardinalfel är att politiker försöker lösa problem genom att slentrianmässigt tillföra mer pengar, men ändrar ej i grunden de fel som är orsaken till misslyckandet.
    Och de gånger de försöker sig på ändringar så anlitar de en utomstående expert som inte har en aaaaning om annat än att här finns pengar att tjäna.

    Ta vara på möjligheten och lyssna på de som är närmast problemet.
    I hemtjänsten så vet de flesta medarbetarna vad felet beror på men ingen lyssnar till dem utan en nyutexaminerad socionom och de politiskt tillsatta ledarna kokar ihop något som innehåller många fina ord utan substans.

    Om inte medarbetarna närmast kunden får vara med att bestämma utan skall följa teoretiska direktiv blir de likgiltiga och tappar intresset för jobbet.
    Följden blir, åldringarna får samma dåliga omvårdnad som förr sjukfrånvaron stiger kostnaden likaså.
    Exakt samma grottekvarn som förr.

  3. För att börja tänka i nya tankebanor måste de som ska försöka, ha något att tänka med.

  4. Vem säger det? Jag har varit med väldigt länge, det är ju gigantiska förändringar som skett.
    Framförallt har de flesta av oss mer pengar.
    Där jag bodde som ung fanns en järnaffär som sålde spik och skruv. Numera är hela kommun fylld av köplador, som Jula, Biltema Bauhaus och Elgiganten. Förr var det Olles cykel och TV.

  5. Den attityd som nu används är ett försök att störa ut valrörelsen som i USA.
    Flytta fokus från sin egen oförmåga och förvanska motståndarens argument.

    Den här tekniken med lappa ihop de system som krackelerar under trycket från invandringen och den brottslighet som följer som en naturlag, räcker inte.

    Mitt intryck är att vänstern inte vill lyfta sina framtida väljare ur den misär, de sägs leva i. De som arbetar och ändå lever i misär är inte intressanta, de vet redan att lösningen inte kommer från vänstra planhalvan!

  6. En bra början kan va att sända hem alla som inte har rätt att vistas här!
    Samt att ställa krav på övriga importer, med språkkrav och
    laglydighet. Sverige är inte ett land med bara rättigheter, även om
    man kan tro att så är fallet med all den slapphet som myndigheterna
    visar upp!

  7. Man kan ju alltid avleda uppmärksamheten på problemena genom att skylla på Putin och Ryssland ! Enligt SÄPO chefen så finns ju inte dessa problem i Sverige, utan det är Ryssland som hittat på dessa !

Kommentera