Hur skadlig är SVT för miljön?


MEDIA. Det råder ingen tvekan om att det skattefinansierade public servicebolaget SVT har för mycket pengar och tid och är enormt skadliga för vår miljö. Idag har SVT till exempel publicerat tre kortfilmer om semlans påverkan på miljön.

 • Vi äter i Sverige c:a 40 miljoner semlor
 • Varje semla står för 0,3 kg CO2 utsläpp
 • Alla semlor släpper då ut 12.000 ton CO2
 • Det motsvarar 2500 bilar som kör runt året runt
 • Elförbrukningen för 2000 hem
 • 1.530.386.666 uppladdade mobiltelefoner
 • Siffrorna från SVT

-Pettersson skulle vilja veta hur skadliga alla onödiga program SVT gör, är för miljön och klimatet. Tänk bara Melodifestivalen, oljud och blinkade lampor fulltständigt i onödan eller när SVT skickar ett reportageteam till Grekland för att hämta en arab till Sverige som redan var i ett tryggt land, eller alla reportage om ramadan och muslimernas högtider utan att vi får reda på hur mycket CO2 de släpper ut bara för att nämna några få miljöbovar hos SVT…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Hur skadlig är SVT för miljön?

 • ThePeter

  Allt som produceras, allt som görs har viss påverkan på vår världs boendemiljö, och som kan användas som ett aggrument till att smutskasta de som lever däri. Tillverkare som användare. Man kan gå hur långt som helst med anklagelser till höger o vänster, men man kan inte påverka alla till att avstå från att leva sin vardag.
  Är det månne ett sätt att skuldbelägga individerna för att uppnå nåt diffust mål, så ligger väl självutplåning närmast.
  Alla dessa lite löjliga rapporter som SVT förmedlar som om de vore vetenskapligt belagda och borde eftersträvas faller ju pladaskt när man tänker på andra viktigare saker att informera om.

  Syna hela vindkraftens påverkan på miljön. Från planering, råvaruproduktion, tillverkningsprocesser, transporter, via färdiga verk, underhåll, till nedläggning, skrotning och återställning av natur, tusentals fundament, kabeldragningar o kulvertar, m.m. som skall bort.
  Fågel och insektsdödens påverkan.

  Dessa verk som står sig max 25 år, vilket innebär att de kommer att få förnyas hela tiden så länge vi skall ha dom.

  Gilla

 • Fjodor

  SVT får inte göra reportage som påpekar problem i Sverige som kan skada ”Sverige-bilden”. Trump är inte president i USA längre så då försvar 80% av materialet. Då är den sån här skit de får producera i stället. Att anpassa verksamheten efter verkligeten är inte intressant för en skatte-finansierad dinosaurie.

  Gilla

 • Kungen

  Efter ett regeringsskifte blir det kraftiga nerdragningar på vänstervridna SVT/ SR. Dom pengarna behövs för att bygga upp landet. 8,5 miljarder kan vi inte kasta bort på skit längre. Vänstervridna reportrar som flyger jorden runt för att på plats intervjua alla som inte klarar sig själva och därför välkomnas till Sverige. Detta har vi inte råd med. Bort med allt mediastöd. De som inte överlever av egen kraft ska inte finnas.

  Gilla

 • tlidforss

  Den svenska diktaturen som tvångsindriver via skatteverket 8.5 miljarder för statlig propaganda ska skrotas. SvT måste som alla andra media leva på egen grund för de som vill ha det. MPRT myndigheten måste läggas ner, presstöd ska inte existera. Media som är skräptidningar ska gå i konkurs om dom inte kan övertyga folk att köpa skräpet dom skriver.

  Gilla

 • Omar den Omänsklige

  Nu får väl SVT ändå för fan ge sig!?

  All konsumtion kostar i form av CO2, om det så är en semla eller veganskt!

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Ska köpa en två pack Semlor i morgon och kränga dessa själv,
  trots att jag är ensam!

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Har SVT& DDR TV någon aning om hur mycket Den arabiska
  Delikatessen Baklava står för i den globala uppvärmningen?????

  Så delge oss gärna ? Jaså inte, nej man förstår ju varför!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Försök att förstå… SVT DDR Kommunazist Tv måste ju bara producera klimatångest program som får folk att knapra piller trots att hela världen i stort sett står still… pöbeln bara MÅSTE KÄNNA SKAM! för trots att CO2 utsläppen inte varit så låga på decennier så stiger den fortfarande enligt mätningar på Hawaii. Det vore ju katastrof om folk insåg att det inte finns något samband mellan CO2 och global uppvärmning… det är ju för böveln bara en spårgas. En mycket viktig sådan dock… annars dör vi… i växthus sprutar man in mångdubbelt mer för att få det att växa bra. (Tyvärr har AGA tagit ner den mycket informativa sidan de hade för något år sedan riktat mot växhusbönder om att köpa koldioxid på tub)

  Gilla

 • per22

  Att somalier släpper ut mera koldioxid genom att bosätta sig i Sverige, istället för Somalia, det har MP och SVT tydligen svårt att inse.
  Att de dessutom bidrar med ökad kriminalitet, sjukdomar och ökat skattetryck, ser PK-media som en bonus.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Programledare i ‘Fråga doktorn’ flyger !!? tydligen mellan Stockholm och Umeå för att spela in programmet.
  Antikrundan körde från Mellansverige till Lund för att leta reda på en person som fått ett objekt värderat i tidigare program.
  Förlåt ärade SVT att jag har synpunkter. Det är ju så klart vi vanliga simpla svenska skattebetalare, speciellt på landsbygden, som ska fixa jordens klimat

  Gillad av 2 personer

 • Rädd

  Jag tycker också att mello är onödigt, drar mycket ström och för oljud.

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Och på TV 4 i söndags bakade man alla hjärtans dag semla Vilken Döds synd det måste vara Och man delade md sig av Recepten herrgud hur mycket utsläpp kan det ha orsakat??

  Gilla

  • Jill

   Man får väl klimatkompensera om man ätit semla idag. Oklart hur man ska gå till väga, men det är ju ett modernt grepp för att ordna upp Klimatet!
   🙂

   Gilla

   • Pannknack

    Jill, det är inga problem. En speciell semmelskatt löser snabbt problemet så att vi kan äta ett par semlor till med rent samvete.

    Gilla

 • Stenbock

  Pettersson:
  Detta ditt inlägg borde ligga under rubrik ”Dagens” 😉 🙂 😉

  Gilla

 • turrim

  Hur mycket har bara Erika Bjerström släppt ut med sina flygresor ut i världen för att på plats tala om hur alla vi andra är skadliga? Särskilt du och jag och Donald Trump. Men aldrig kinesiska kolkraftverk som är tabu i SVT.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: