Kina startar ett stort kolkraftverk i veckan


KLIMAT & MILJÖ. Medan Sverige och extremisterna i Miljöpartiet ägnar sig åt symbolpolitik och öser miljarder över allt som kallas klimat och miljösatsningar. Skattepengar har satsats på åtgärder som har liten eller ingen klimatnytta eller hade genomförts ändå. Det handlar bland annat om regeringens stöd till elcyklar och solel, men också om skattehöjningar som inte har någon annan effekt än att gräva djupare hål i vanligt folks plånböcker.

Industriutsläpp by Dai Luo is licensed under CC BY 2.0

Sedan regeringen bestående av S+MP kom till makten har skatterna höjts med c:a 100 miljarder kronor, och många nya stöd och bidrag har införts, inte minst på klimatområdet. Men när symbolpolitik är viktigare än resultat blir det oftast bara dyrt och dåligt för skattebetalarna.

 En ny rapport från Global energy monitor, GEM, och Helsingforsbaserade Centre for research on energy and clean air, CREA, som In Beijing skrivit om, visar hur Kina under 2020 byggde tre gånger så mycket kolkraft som resten av världen tillsammans – motsvarande färdigställandet av ett nytt stort kolkraftverk varje vecka.

När kineserna håller på i den takten hjälper det inte om vi stänger hela Sverige och lägger oss ner och dör. Kinas utsläppsÖKNINGAR på 3-4 veckor motsvarar Sveriges totala utsläpp på ett år. Kina har visserligen lovat att vara klimatneutrala till år 2060, detta medan en massa nya stora kolkraftverk ska byggas och startas de närmaste tio åren.

-Pettersson tror att kineserna ljuger och funderar på hur svensk media reagerat om Donald Trumps USA startat ett nytt stort kolkraftverk i veckan under år 2020? FN:s klimatpanel IPCC verkar också vara tysta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Kina startar ett stort kolkraftverk i veckan

 • centurion

  Greta, ta dig en liten tripp till det stora landet i öster, där kommunismen frodas. Troligen helt i din smak. Du kan koppla av med en tågresa, hela vägen dit. Sen beger du dig till propaganda-centralens högborg och kör din klassiska förolämpning : ”HOW DARE YOU”. Då kan du t.o.m. bli lite respekterad.

  Gilla

 • Rädd

  Vi borde sluta köpa en massa billiga saker ftån Kina, vi kan börja köpa av dem när deras arbetare fått bättre löner.

  Gilla

  • G Nordström

   De har bra löner i förhållande till vad det kostar i Kina
   Hur tror du annars de har kunnat höja sin levnadsstandard?

   Gilla

 • Mike E

  Västvärlden styrs av okunniga, emotionella, irrationella och ängsliga flickor och feminina män.

  Gilla

 • turrim

  Ja, men jag har hört att det är snälla kolkraftverk i Kina som inte ska räknas in i Parisavtalet.

  Gilla

 • Tony

  Ingen Miljömupp kan ju hjälpa att dom är dumma i huvudet,
  problemet är att när sådana har för stor makt, så får många
  andra lida för deras dumheter, men man tycker att dom
  åtminstone borde kunna läsa och ta del av hur andra länder
  agerar, och inse att det inte hjälper att vi straffbeskattas till
  döds i detta landet samtidigt som andra storsatsar på kolkraft!

  Gilla

 • G Nordström

  Ja grebom5. Det är ett stort problem med partiledarnas kunskaper. Det innebär att de kan aldrig påtala de verkliga händelserna och orsakerna vilket gör att myter och lögner får fortsätta.

  Gilla

 • Bo.

  Det sägs att de enda fiskar som är så jävla dumma i huvudet att de hugger på blank krok är torskar och sillar.

  Jag tror att Per Bolund är ännu dummare och skulle hoppa upp i båten om man agnade durken med torkade insekter, vore han en fisk.

  Gilla

 • Urban Lindgren

  LUGN, Lugn. Det gör inget. Enligt MiljömuPparna i Sveriges regering så fixar vi svenskar de extra utsläppen genom att återgå till stenåldern.

  Gilla

 • grebom5

  Att visa detta för en miljöpartist som Per Bolund är lönlöst för han är så enögd så att han kan betraktas som imbecill.
  När han diskuterar med Ulf K. så minns jag min ungdoms möte med väckelsepredikanter samma tillvägagångssätt, hot om jordens undergång och du måste omvända dig nu innan det är försent.

  De liksom denne missanpassade Per använde skrämselpropaganda för att omvända oss hedningar som inte tror utan vet att de ljuger.
  Lögnen användes för att de ska få behålla platsen vid köttgrytorna.

  Att dra fram Tjernobyl där var det misskötsel och mänskliga misstag som orsakade olyckan och i Fukushima en tsunami och reserv elaggregat som inte gick igång p.g.a. vattenmassorna.
  Hade bara Ulf K. varit lite bättre debattör så hade han mycket väl fått Per att framstå som den dumbom han är.

  Gilla

  • Rädd

   Grebom 5
   Det är inte bara sossar som har ett egendomligt språkbruk. Hela samhället verkar numera kunna säga vad som helst, inte var det så vi blev uppfostrade.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: