USA-koalitionen etablerar ny bas i Syrien

UTRIKES. Den USA-ledda koalitionen planerar att etablera en ny militärbas i Ain Dewar-regionen i nordöstra Syriens Hasakah-provins, i triangeln Irak-Syrien-Turkiet, rapporterade Asharq al-Awsat  under måndag.

Hasakah-provinsen i Syrien

Tidningen citerade en rapport från Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som förra veckan rapporterade om en militärkonvoj med över 50 fordon och lastbilar anslutna till koalitionen som sågs korsa in i nordöstra Syrien från Kurdistans regionala regering i norra Irak.

Lastbilarna som transporterade ”pansarfordon, vapen, militär och logistisk utrustning, kom in via Al-Walids gränsövergång med Kurdistan-regionen i Irak, på väg mot Al-Qamishli-området”, sade SOHR och markerade den 11: e koalitionskonvojen som körde in i Syrien sedan årets början.  

Den kurdiska majoriteten Syrian People’s ProtectionUni (YPG) har spelat en viktig roll i den USA-ledda koalitionens markoperationer  mot Islamisk staten (ISIS) militanta grupp, som kontrollerar delar av Syrien och Irak. Turkiet ser emellertid YPG som en utlöpare från det förbjudna Kurdistan Workers Party (PKK), vilket är ett hot mot dess nationella säkerhet. Turkiet har genomfört många militära operationer i Syrien och Irak för att bekämpa gruppen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA-koalitionen etablerar ny bas i Syrien

 1. Det är bra att USA förstärker sin närvaro i Syrien, det är nödvändigt så att landet hamnar ännu mer under Rysslands och Irans inflytande.

 2. Vi hade vadslagning om när Biden skulle skicka in trupper till Syrien. jag bommade på någon vecka. Jag trodde på fem veckor efter installation, men det blev kortare tid. Det här borde väl visa vilken svag regering Biden representerar, hökarna i Pentagon fick klart ljus att återinvadera delar av Syrien

 3. Strategisk planering av USA, deras mål är att krossa Syrien för att kunna dra en gasledning från Irak genom Syrien för att därefter kunna bygga gasledning vidare upp mot Tyskland och erbjuda stulen gas och därmed få bort ryska gasen. USA är bankrutt och måste få in pengar för att kunna fortsätta kriga.

 4. Så nu börjar den nya Biden eran, USA vill visa sin styrka och startar nya krig.
  Det kommer förmodligen att glädja den svenska PK eliten.

  • PK-maffian i Sverige med Miljöpartiet i spetsen jublar…åhhh så spännande med oro i världen.
   Nu är än flera IS-resenärer ( mördare, torterare, pedofiler, våldtäktsmän, tjuvar, terrorister ) välkomna till Sverige, för att här erbjudas allt…och alltid för dessa VINSTER FÖR SAMHÄLLET självklart AMNESTI för tidigare och kommande brott.

   Varsågod PK-dumgökar…ni är verkligen s.k. nyttiga idioter.

Kommentera