Indisk polis letar efter två till av Gretas ”instruktörer”

Indisk polis letar ytterligare efter två aktivister efter att de påståtts hjälp till att skapa en guide för hur ”anti-regeringsböndernas” protester. Disha Ravi, 22, greps på lördag i Bangalore och fördes till huvudstaden New Delhi för att ställas inför domstol, där hon häktades för utredning i fem dagar.

Delhi-polisen har utfärdat arresteringsorder för två andra – Nikita Jacob och Shantanu, vars efternamn inte avslöjades – för att de påstås att ha arbetat med Ravi för att utarbeta den så kallade ”verktygslådan”.

”Verktygslådan” var en uppsättning instruktioner och uppmaningar till det i Indien strejkande bönderna, hur det borde bete sig enligt miljöaktivisternas önskemål. ”Verktygssatsen” lade Greta enligt Indiskornas önskemål, ut på Twitter i början av februari.

Det var bara det att Greta av misstag lade ut namn på den Indiska flickan, efter bara några minuter vart Greta uppmärksammad på misstaget, men skadan var redan skedd, några personer hade redan koppierat ”Twittret”.

 ”Huvudsyftet med ”verktygssatsen” var att skapa felinformation och missnöje mot den lagligt antagna regeringen”, anser Indiska myndigheter.

Ravis arrestering har kritiserats av oppositionspolitiker och aktivister.

”Den indiska staten måste stå på mycket skakiga grunder om Disha Ravi, en 22-årig student på Mount Carmel college och klimataktivist, har blivit ett hot mot nationen”, twittrade oppositionsledare och tidigare finansminister P. Chidambaram. .

”Att arrestera den 21 år gamla Disha Ravi är en oöverträffad attack mot demokrati. Att stödja våra bönder är inte ett brott ”, twittrade Delhi-chefsministern Arvind Kejriwal, vars Common Man Party stöder de protesterande bönderna. 

LÄNK

3 thoughts on “Indisk polis letar efter två till av Gretas ”instruktörer”

  1. En liten ändring i vår nationalsång kanske är på plats ”då förnedrat ditt namn flög över jorden.”

Kommentera