Indisk polis letar efter två till av Gretas ”instruktörer”


Indisk polis letar ytterligare efter två aktivister efter att de påståtts hjälp till att skapa en guide för hur ”anti-regeringsböndernas” protester. Disha Ravi, 22, greps på lördag i Bangalore och fördes till huvudstaden New Delhi för att ställas inför domstol, där hon häktades för utredning i fem dagar.

Delhi-polisen har utfärdat arresteringsorder för två andra – Nikita Jacob och Shantanu, vars efternamn inte avslöjades – för att de påstås att ha arbetat med Ravi för att utarbeta den så kallade ”verktygslådan”.

”Verktygslådan” var en uppsättning instruktioner och uppmaningar till det i Indien strejkande bönderna, hur det borde bete sig enligt miljöaktivisternas önskemål. ”Verktygssatsen” lade Greta enligt Indiskornas önskemål, ut på Twitter i början av februari.

Det var bara det att Greta av misstag lade ut namn på den Indiska flickan, efter bara några minuter vart Greta uppmärksammad på misstaget, men skadan var redan skedd, några personer hade redan koppierat ”Twittret”.

 ”Huvudsyftet med ”verktygssatsen” var att skapa felinformation och missnöje mot den lagligt antagna regeringen”, anser Indiska myndigheter.

Ravis arrestering har kritiserats av oppositionspolitiker och aktivister.

”Den indiska staten måste stå på mycket skakiga grunder om Disha Ravi, en 22-årig student på Mount Carmel college och klimataktivist, har blivit ett hot mot nationen”, twittrade oppositionsledare och tidigare finansminister P. Chidambaram. .

”Att arrestera den 21 år gamla Disha Ravi är en oöverträffad attack mot demokrati. Att stödja våra bönder är inte ett brott ”, twittrade Delhi-chefsministern Arvind Kejriwal, vars Common Man Party stöder de protesterande bönderna. 

LÄNK


3 responses to “Indisk polis letar efter två till av Gretas ”instruktörer”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: