Presidentens dag i USA 2021


HISTORIA. Presidents’ Day är en dag till ära för alla USA:s presidenter. Dagen handlar framför allt om födelsedagen av USAs första president, George Washington. Han var president mellan 1789-1797 och regerade landet under två valperioder. Innan han blev vald till president, hade han olika ledande roller i armén och ledde American Continental Army till seger år 1783. George Washington ses ibland som fadern till det moderna USA, och han är förmodligen den mest kända politikern i landets historia. Washington D.C. och Washington State har fått sina namn uppkallade efter honom. Hans bild finns även på dollarsedeln och quarter coin myntet.

Officiellt är Presidents’ Day till ära för George Washington och hans politiska prestationer men man firar även USA:s alla andra presidenter.

Även om George Washingtons födelsedag är 22 februari så firar man Presidents’ Day den tredje måndagen i februari varje år. 2021 firar man Presidents’ Day på måndagen den 15 februari. Eftersom Presidents’ Day firas på en måndag, kallar man helgen innan dagen för Presidents’ Day Weekend.

Naturligtvis visar inte SVT och de andra att ex-presidenten Donald Trump drog massor av folk igår. Trump leder en folkrörelse som troligen ingen annan kraft i USA är i närheten av, och definitivt inte Joe Biden och demokraterna. I går drog Trump massvis med folk på President’s Day i Florida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Presidentens dag i USA 2021

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: