Fortsätter vi på det här sättet kommer vi snart att vara ett u-land

ELFÖRSÖRJNING. Efter senaste tidens rapporter om brist på svenskproducerad el vill Liberalerna att kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 startas igen.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

Fortsätter vi på det här sättet kommer vi snart vara ett u-land, det kan vi inte acceptera, säger L-ledaren Nyamko Sabuni.

Ringhals 1 i Varbergs kommun stängdes vid nyårsafton 2020 och enligt Liberalerna kan reaktorn startas igen inom relativt kort tid. Sabuni kräver därför en lagändring för att kunna göra det, eftersom Ringhals 1 anmälts som permanent avställd till Strålsäkerhetsmyndigheten.

-Pettersson misstänker att Miljöpartiet inte kommer att gilla det förslaget…

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Fortsätter vi på det här sättet kommer vi snart att vara ett u-land

 1. Enligt en FN rapport skulle Sverige vara ett u-land 2030, och vi är straxt där.

  Tror det kallas Agenda 2030, och regeringen samt hela makteliten står bakom förvandlingen.

  Massinvandring, nedläggning och förstörelse av el och vattennätet, ingen polis, mass kriminalitet, inget försvar, ingen vettig sjukvård, inget beredskapslager.

  Rösta på vilket parti du vill, du får ändå Agenda 2030 nedkört i halsen ändå.

 2. Sverige är redan ett U-land.
  Vi är ett land av fattigpensionärer, med EU näst högsta arbetslöshet.
  Kunskaperna i Skolan och regeringen är i botten.
  Inte ens kompetenta att vaccinera.
  Stänger kärnkraftverket trots att det tar 15-år att bygga ledning från Norrland. Att Ygeman inte förstår bättre är Hofnarrens misstag, kunde valt någon med passande kompetens från näringslivet.

 3. Så, skriv en motion om lagändring i Riksdagen och lägg fram den. Att stå i media och snacka gäller inte. Det tyder bara på att förslaget inte är seriöst utan det handlar mer om att försöka få upp opinionssiffrorna.

 4. Skrivelsen som Pettersson presenterar är beviset att kärnkraftavveckligen är politiskt styrd av Miljöpartiet. Tillsammans med Socialdemokraterna har de utsett myndighets- och verksamhetschefer som är nickedockor. Alltoch alla verkar för att Stoppa Kärnkraften. Detta trots att Sveriges industri, och dess arbetare, behöver både mer och stabil energi. SVTs reportage att Svenskt Kraftnät bygger ut men både för sakta, Vidare intervjuades en Energimyndigsperson i Örebro som var en man!! Vad sa han/hen Bla bla ba
  – Mitt förtroende för SvT och Energimyndigheten kan inte bli sämre.

 5. ”Uland snart”. Vi är verkligen redan på väg, landet är splittrat. Folk tror att man diskuterar politik med glåpord och respektlöst beteende mot sina motståndare.
  För att ekonomin skall utvecklas bra behövs stabilitet och ordning.

 6. Sossarna vill troligen inte föra Miljöpartiets politik men håller makten kär. Därför lägger de idiotförslag i hopp att ”de politiska motståndarna” ska säga nej så de kan både äta kakan och ha den kvar. Sedan går exempelvis nippertippan Lööf och röstar för idiotförslaget som går igenom. Ridå!

 7. Sabuni slog igenom som den liberalpolitker som skulle visa på problemen med ”Islam”. Hon om någon skulle våga peka på det verkliga problemen med en ohejdad invandring och de kulturella motsättningarna som skulle uppstå när en medeltida trosuppfattning skall anpassa sig till det västerländska sätt att leva. Det har visat sig att det mesta som kommer ur hennes mun till slut bara är tomma hot. Ena veckan skall hon störta samarbetet nu talar hon om hotet med elförsörjningen. Det är bara opportunist pladder som kommer från detta parti. Måtte dom hamna långt under riksdagspärren tillsammans med C, MP.

  • Bin bedömning är att Sabuni inte har tillräckligt stöd i sitt parti för sin politik.
   Liberalerna har alltid haft två huvudinriktningar som ofta varit i konflkt


 8. Tänk så många Skyddsrum som ligger i Malpåse i varje
  Bonnhåla…varför inte nyttja dessa och montera in en
  reaktor i varje av dessa…skulle lätt kunna försörja hela
  EU med el för eviga tider…lite sprängning ner i Berg-
  grunden för å rymma reaktortanken kanske krävs?

 9. Sabuni verkar vara en förnuftig kvinna. Detta var ju ett bra förslag. Hoppas bara att hon inte backar för löfven också. 👍👍👍👍

  Mp kan dra åt helvete där dom hör hemma.

 10. Detta är en av hennes få kvarvarande chanser att förhindra att partiet åker ur riksdagen 2022.
  Stefan Löfven blir mer och mer nervös när kraven från (MP) drar honom åt ett annat håll.

  • Det kommer att tvinga S att bocka sig för de nya muslimpartierna.
   Det har de heller inga problem med.

Kommentera