Franska underhuset antog lag mot islamistisk utveckling


ISLAM. Frankrikes underhus, nationalförsamlingen, röstade på tisdagen igenom ett lagförslag som skärper förbud mot vissa religiösa sedvänjor och tvång. Syftet med lagen, skriver den franska nyhetsbyrån AFP, är att motverka en islamistisk utveckling i landet.

Malmö, nutid

Lagen pekar inte uttryckligen ut någon religion, men förbjuder företeelser som könsstympning och tvångsäktenskap. Den förstärker också möjlighet till övervakning av religiösa grupper och ökar restriktionerna kring att undervisa barn utanför skolsystemet.

Röstsiffrorna var 347 för och 151 mot. Lagförslaget ska därefter tas upp i parlamentets överhus, senaten.

Lagen lades fram inför parlamentet på dagen 115 år efter det att den lag som fastställde åtskillnad av stat och religion antogs.

-Pettersson tycker det är synd att lagen inte pekar ut islam för det är islam som är problemet, inte kristendomen, buddhismen, hinduismen eller någon annan religion även om det finns fanatiker överallt.

Visserligen säger många att våldet inte har med islam att göra, men märkligt nog är muslimer inblandade i 90 % av världens konflikter. Muslimer bråkar med kristna, muslimer bråkar med judar, med hinduer, med buddister, med ateister. Muslimer bråkar i Kina, i Thailand, i Burma, i Indien, i Ryssland, i Malmö, kort sagt från Gibraltar till Filippinerna, men mest av allt bråkar muslimer med muslimer och aldrig någonsin är det muslimernas fel utan alla andras.

Islam är ingen religion – det är en dödskult

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Franska underhuset antog lag mot islamistisk utveckling

 • grebom5

  Om vi utesluter Gud och ser på vad vissa religioner säger om hur du skall uppträda gentemot andra så finner jag följande.
  En religion säger, bara de som tror som oss är värdiga människor alla andra ska vi straffa medelst extra skatt eller helst döden.

  Det märkliga att just den religionen består av två stora avdelningar som sinsemellan inte kan komma överens utan försöker med alla medel få den andra att tänka om.

  Att sedan denna religion har en instruktionsbok vars ursprung är en analfabet som berättade vad han hade fått sig till livs av den store allsmäktige guden. Han var sin tids Greta fastän utan ett uns av skolgång bakom sig och tillämpade devisen ”den svärdet bär, den makten har.”

  Gilla

 • Rädd

  Frankrike har länge arbetat för ett sekulär samhälle dock med religiös frihet.

  Gilla

  • Michael Pettersson

   ”Religös frihet” är en självmotsägelse då vissa läror aktivt bekämpar anhängare av andra läror (och atheism). En aggresiv läras ”religösa frihet” begränsar således” andras ”religösa frihet”. Således krävs att begränsningar införs och upprätthålls.

   Detta är egentligen samma sak som att jag inte åtnjuter ”friheten” att tillskansa mig andras egendom. Skulle jag göra det så vore jag en tjuv och därmed en brottsling.

   Gilla

  • PB L

   STERKE ORD: Etter et møte med vestafrikanske land i Sahel i Afrika, lovet Frankrikes president Emmanuel Macron tirsdag å «halshogge» al-Qaida i regionen.

   Frankrike vil «halshogge» al-Qaida i Vest-Afrika
   Av NTB NYHETSBYRÅ PUBLISERT Tirsdag 16. februar 2021 – 20:29

   https://forsvaretsforum.no/afrika-frankrike-mali/frankrike-vil-halshogge-al-qaida-i-vest-afrika/183118

   Gilla

 • Argus

  Vad ska vi lära av Muhammad? Hur man för erövringskrig, lägger stora landarealer under sig och tvingar på människor en livsstil mot deras vilja? När inte det går initierar man ett folkutbyte och erövrar länder stegvis utan krig? Vi har sannerligen en hel del att lära om vi ska behålla vår frihet. Framförallt sluta vara undfallande.

  Gilla

 • Pålsjö

  Pettersson, citat: ”Islam är ingen religion – det är en dödskult”

  Så sant som det är sagt och skrivet:
  ”Islam – dödens kultur”, en informativ video (30 min), som beskriver att bakom sann islam ligger en dödsdyrkan, islam förkastar livet, – ”Vi offrar våra liv för Allah!”, utropar samstämmigt en grupp ungdomar i videon. Där för övrigt också den militäre instruktören för terrororganisationen Hamas klargör hur de överför Muhammeds arv till barnen genom att träna dem militärt: ”Vi börjar med undervisning i islam. Sedan ger vi vapen och soldatträning. Efter det är det skjutövning. Vi hjälper barnen att övervinna sin rädsla. Sedan avfyrar de vapen. Igår så sprängde de modeller av sionistbyar.”…

  https://www.himlentv7.se/play/kungadomets-vind/islam-dodens-kultur_p48415/

  Förra året beslutade regeringen att det palestinska biståndet kommer att omfatta 1,5 miljarder kronor för åren 2020–2024, men inget nämns om bristen på demokrati eller att terrorgruppen Hamas har makten i Gaza. ”Hamas sysslar med systematisk förföljelse och tortyr. Det här är oerhört,…Detta är svenska folkets skattepengar och det är stora summor, särskilt när vi ser att utvecklingen går åt helt fel håll”, säger Mikael Oscarsson (KD)

  https://www.varldenidag.se/nyheter/nytt-palestinskt-miljardbistand-upprorande/reptfo!dOT07yEKDdqJpuMm8WVW@w/

  Gilla

 • Olof.p

  Vad ska vi lära av Muhammad? Att slå våra fruar när dom lämnar köket? Att ha ihjäl alla som är kristna, hinduer och judar?
  Nej, den där Muhammad kan ni muslimer ta och stoppa upp.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: