Vi måste prata om hur vi pratar med varandra


INRIKES. Kulturminister, Amanda Lind (MP) publicerade igår ett inlägg om några av de grova hot, hat och elakheter som hon fått utstå den senaste tiden. Det här är tyvärr inte unikt. Jag blir utsatt för liknande varje dag. Jag kan nog säga att de flesta drabbas av detta. Och det är uppenbart att kvinnor i politiken drabbas extra hårt.

Ebba Busch Bild från Instagram

Varje dag så rensar även jag mina kommentarsfält från de där allra grövsta kommentarerna, riktade mot mig eller andra politiker. Men tiden och resurser finns inte för att täcka allt. Alternativet tycks än så länge vara stängda kommentarsfält.

Om vi ska kunna fortsätta att ha öppna kanaler och öppen dialog mellan politiker och väljare så måste vi börja behandla varandra med respekt.

Igår fyllde jag år. Flera partiledare skickade hälsningar privat eller på sociala medier och statsministern grattade inne i kammaren. En annan som också grattade mig var partiledare för SD, Jimmie Åkesson. Han skickade ett presentkort på Pressbyrån, toppen tyckte jag, då har jag en kaffe på vägen hem.

Men de efterdyningarna som kommit efter en kopp kaffe (!?) är helt obegripliga. Jag har senaste dygnet blivit kallad nazist, liten råtta, vidrig, äckligt as, blivit brunsmetad. Ja, ni hör ju. Ingen politiker eller offentlig person förtjänar den tonen emot sig. Oavsett parti.

Jag har sagt det förut, men säger det igen. Vi samtalar med alla partier och jag blir varken vänsterpartist eller sverigedemokrat när jag dricker en kaffe. I veckan gjorde vi ett utspel om civilsamhället tillsammans med Vänsterpartiet. Inte blev jag vänsterpartist för det.

I alla lägen. I alla möten. Så står jag upp för de kristdemokratiska värderingarna. Möjligheten att få igenom den politik jag är övertygad om vore bäst för Sverige är det viktiga för mig. Det kompromissar jag inte med. Samma värderingar är också avgörande för hur jag bemöter både de åsikter jag delar och de jag inte håller med om.

Det öppna samtalet och dialogen måste värnas varje dag. Oavsett vem man är eller vilken partifärg man har måste man kunna känna sig trygg. Ytterst handlar det faktiskt om att värna vår demokrati och det har vi alla ett ansvar för.

Ebba Busch på Instagram

Ebba Busch (KD) berättar att hon fyllt år och då fått ett presentkort av arbetskamraten och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och för det blivit kallat för bland annat kallad nazist, liten råtta, vidrig, äckligt as, bland annat av mannen nedan (som inte gjort bilden men skickar runt den) och sprider hat.

Samme Özz Nujen som ofta sprider hat om andra beklagar sig när han själv råkar illa ut…hoppas ni som skriver kommentarer på Petterssons tänker på hur ni uttrycker er och om ni undrar varför en del kommentarer försvinner så beror det nästan alltid på ovårdat språk av anonyma ”tuffingar”.

Det märkliga är att våra medier ofta tar upp när Sverigedemokrater uttrycker sig illa men sällan när andra talar illa om SD och deras sympatisörer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


28 responses to “Vi måste prata om hur vi pratar med varandra

 • Tony

  Man kan inte förvänta annat från nöff Nyjen, alla såg väl hans
  pajas uppträde när han skulle försvara sina svartbetalning
  till Akilov.

  Gilla

 • Bigman

  Det spelar ingen roll vilket forum du skriver i eller läser.
  De som vill behålla det samhälle vi ser idag har i princip aldrig några argument som förklarar vad som gör det bra. Retoriken går ut på att hata och hota samt undvika att förklara de problem vi ser.
  Lika lite vill de berätta vilka som utför de handlingar som resulterar i andras lidande, deras samvete är rymligt när det gäller deras landsmän/adepter.

  Gång efter annan frågar jag dessa varför de anser fakta vara viktigt? Jag får aldrig ett svar och anledningen till min fråga är, om jag nu överbevisar någon av dem. Innebär det att de ändrar uppfattning?

  Det sker aldrig, samma människor eller pseudonymer uppvisar samma ovilja till lärdom gång på gång. Allt handlar bara om att tvinga oss att ta ansvar för debatten. Annars skulle den enbart bestå av lögner, hat och personangrepp. Till och med i riksdagen, vårt folkvalda parlament, är det samma brist på argument från vänstern och Mp.
  Men eftersom de har media med sig så blir det som för Trump. Inget av det du gör får nämnas, bara floskler utan substans!

  Gilla

 • Kungen

  Vad väntar hon sig med den frisyren 😄😄😄

  Gilla

 • ponnsan62

  Vänsterfolk har aldrig visat respek för vad andra tycker..
  Konstiga avarter.
  Sen den där özz .kompis med massmördare som han gjort affärer med..
  Tycker dessa individer ska randsaka sig själva..
  Kanske prata med Tv -docktorn

  Gilla

 • grebom5

  Ebba Busch har 100% rätt, vi kan kommentera utan att använda invektiv.
  Bättre är att vara så faktabunden som möjligt, men även om du försöker hålla dig så korrekt som möjligt är det inte svårt att bli portad t.o.m. från denna blogg.
  Det värsta då om den portade ej får någon information om varför, ett känt faktum är får du inte veta vilket fel du gjort kan du aldrig förbättra dig.

  Gilla

 • Lars J

  Marcus Birro åt lunch med en sverigedemokrat och blev totalt deplattformerad. Nuyens mellanhavanden med terroristen och mördaren Akilow hindrar inte TV4 att ta den sk, komikern till nåder igen. Olika måttstockar?

  Gilla

 • eva

  Den första att lyfta ”bruna råttor” var väl den stiliga(?) Ann Ramberg, Advokatsamfundets dåvarande generalsekreterare. Sedan följde journalisten Cecilia Hagen efter. Båda damerna rör sig i ”stiliga miljöer” där god ton, välkläddhet, god smak och gott språkbruk anses för självklara. Men tydligen inte i alla sammanhang, särskilt inte när det rör de lågt stående varelserna nedanför deras egen sfär, vilka har fräckheten att tolka dagens Sverige annorlunda än vad societeten (penning-, kultur-, politik- dito) föreskriver. Folket där nere behagar tänka självständigt! Sådana brunråttor måsta klämmas åt, stampas ihjäl. Och gamlingar som gnäller – ja, lite får de väl offra också för mångkulturens heliga Sverige, där de kommit i kläm. Anser fru Ramberg, som nog inte behöver befara att bli hemlös och vars pension gissningsvis skulle kunna delas upp på fler personer för lite lättnad i deras fattiga tillvaro.
  Ann Ramberg må vara stilig och välklädd utanpå men så värst stilig innanför västen/kavajen är hon inte!!!!
  Nu svingas bruna råttor och grisar friskt i debatten – vad blir nästa djur till rakning?

  Gilla

  • hllviken

   👍 👍 👍 👍 👍

   Gilla

  • Maja 2

   Den stiliga var gift med en fin man Fredrik i sin ungdom. Resor till alla världens hörn var vanligt förekommande. Och väskor med mera av den dyraste sorten. Drottningens nära väninna när det begav sig.

   En vacker kvinna , numera ser ut som en bitter kärring kläderna och accessoarer till trots. Livet kanske inte är en dans på rosor för henne heller trots rikedomar.

   Undrar vad som har hänt henne ? För det här med utlänningar i Sverige på -70 talet var inte hennes melodi.

   Gilla

  • Tony

   Nej Ann Ramberg hade inte ens platsat som foto på mitt utedass på landet.

   Gilla

 • XtreMeshman

  Kontakt via platta skärmar filtrerar som bort bort c.a. 90% av en människas sociala kapacitet. Koncentrera er på att främja faktiskt menings utbyte istället för att skapa ”bullfights” som inte leder någonstans. ”Sociala medier” bara termen är ju helt missvisande. De flesta av dom är dom största nonsens poolerna i mänsklighetens historia. Bara för att giriga techgiganter baserar sina börsvärden på hur mycket användardata dom kan sno. Det finns ju en och annan stats subventionerad server Silo i naiva Sverige Skönt att Wikipedia finns . . .

  Gilla

 • G Nordström

  Precis lyssnat på Swebbtv sändning Frågor på stan o regeringen.
  Få mänskor men ändå ett utfall som är skrämmande.
  Har inte gemene person mer insikt hur läget är för landet så finns det ingen återvändo då är det bara att lämna det sjunkande skeppet snarast möjligt.

  Gilla

 • Maja 2

  Såg en blänkare på melodifestivalen. Vilken bö-fest det har blivit. Verkar som allt går ut på att fjäska för Björklund för att lyckas. En spansktalande kille sade att Jag har lust att kyssa dig!
  Ta bort såna program. Jag bryr mig inte i sak om bö-ar eller lebbar, men de hör inte hemma i Sveriges television att sprida det sjuka budskapet.
  Sjukt program.

  Gilla

 • Invandrare1957

  Grattis vänstern vad ni har lyckats med. Är man vänster och har fel åsikt blir man automatiskt nazist rasist och det komiska höger. Alla får komma till Sverige och Leva i sin kultur. Som Özz till slut skapar det anarki i Sverige. Man behöver inte vara allt för högbegåvad för att förstå det. Där är vi nu med Corona och öppna gränser. Och vi får människohandel från exotiska länder med flickor som man kan köpa för den som. Vill. Vi såg det inte komma säger väl Löfven snart. Det är tufft att bli kallad mördare av 12000 människor säger hälsoministern. Om det är hon eller lelle Morgan vette fan. Människohandlarna har väl ingen Corona smitta med sig. Flickorna har väl givetvis sättet i karantän innan dom blev tvungna att hora sig. Visst är väl det fantastiskt naivt. Stora frågan är hur man en politiker att säga (ursäkta vi hade fel. Vi ber svenska folket om ursäkt.)

  Gilla

 • Andersson

  Utan kommentarsfält så är det stor risk att Petterssons blogg dör sotdöden. Däremot så är tummarna upp och ned något som man både ha och mista. I och för sig är det intressant att se hur många reptilhjärnor det finns som har svårt att hålla tummarna i styr.

  Gilla

  • He Adamson

   Det värsta är väl dessvärre att det även ges plats för reptilhjärnor att kommentera på denna blogg !

   Gilla

   • Pia N

    Eller att kommentera i andras namn. Som hänt i dag. Jag hade en WordPress Blogg för en sådär 7-8 år sen. Då fanns där en möjlighet i panelen att ställa in alla nya kommentarer på moderering. Först en godkänd kommentar; sen kunde man som godkänt alias fortsätta skriva utan moderering. Vet inte om den funktionen är kvar, men det är skit irriterande att andra skriver i mitt namn här. Vore toppen att stoppa kapning av alias.

    Gilla

 • Fr E

  Özz Nujen borde nog vidga sina tankebanor lite !

  Gilla

 • Olof.p

  Innan vi pratar om hur vi pratar med varandra måste politikerna bedriva en politik som är bra för oss svenskar. Det är klart människor som kan tänka själva blir förbannade när regeringarna förstör och ruinerar Sverige. Men det är som vanligt, regeringen tar noll ansvar och skyller ifrån sig.

  Gilla

 • Tony gotland

  Grattis pettson du är bäst🎂🎂🎂

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Hatet är Özz Nujens livslust och inkomstkälla.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: