Hur lyckas SVT undvika frågan: Vem rånar ungdomarna?

SVT & JOURNALISTIK. I fredags skrev vi om att varannan elev i nionde klass i Sverige begränsar sin vardag av oro för att bli utsatt för brott. Det rapporterar SVT Nyheter med hänvisning till Brottsförebyggande rådets senaste skolundersökning och intervjuar elever på Nyköpings högstadium.

Det handlar till exempel om att ungdomarna aktivt undviker särskilda personer, platser eller aktiviteter. 56 procent av tjejerna uppger att oron begränsar dem i vardagen, medan samma siffra bland killarna är 46 procent.

– Det är oroväckande och problematiskt att man inte kan göra vissa saker av oro för brott, säger Brå:s utredare Anna Gavell Frenzel till SVT.

-Pettersson tycker det är en konstig utredning. Det står inget i SVT:s artikel vilka eller vad eleverna är oroliga för…

Journalisten Jens Ganman tog upp samma sak och ställde några frågor på SVT:s facebooksida, där fick han över 3000 gilla-markeringar innan SVT plockade bort kommentaren så frågan kvarstår:

hur kan SVT undvika att ställa frågor om vilka det är som rånar, misshandlar, trakasserar och försöker kidnappa (!) skolelever i Nyköping? SVT undviker det med kirurgisk precision. Detta är inte journalistik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Hur lyckas SVT undvika frågan: Vem rånar ungdomarna?

 1. Var en så kallad ”perpetuate traveler” i c.a. 20 år. En sak som slog mig var utlands Svenskars skygghet, O.K. det fanns ett fåtal undantag. Dom hade boenden i Svenskområden, festade på Svensk restauranger, verkade näst intill livrädda för att ta kontakt med lokalbefolkningen. Utom ibland när en del söp sig fulla och slog sönder restauranger och hotell. Tröstade sig med att Sverige är bäst. Jag umgicks med alla som kunde skapa en intressant konversation, guidade ambassad personal från USA i nyligen hoprasade Sovjetunionen, Ryska ”mafiosos” m.m. Väldigt många Svenskar lever i en villfarelse, därav problemen som uppstår vid konfrontation med andra etniska grupper. Har själv haffat ett flertal presumtiva banditer i SE, med risk för att bli haffad av polisen, Alla har slutat sina brottsbanor, hälsar och ler var gång de ser mig. När ingen sätter gränser så löper de flesta invandrarna amok. Tar nog lång tid för socialt inkompetenta myndighets personer att implementera sådana gränser.

 2. ”Hur lyckas SVT undvika frågan: Vem rånar ungdomarna?”

  Skicklighet och mångårig träning? 😉

  • Man behöver inte träna för att få mental förstoppning (^__^) blir bara värre ju längre man håller sig.

 3. Ja du Maja 2 Jag har många sådana svar Tackar för ditt …….”

  Här kan man tjata till sig ett svar. Väntar på Lena Mellins svar. Skickar påminnelse efter annan.

  Den som svarade snabbt var Nyamko Sabuni personligen.

 4. Med den typ av journalistik så blir folk precis så som Frågor på stan om Regeringen som sändes på SWEBBTV visar att de är.
  De personer som läser och blir informerade här på Petterssons blogg kan ju inte vända en utveckling som går allt djupare ner mot det totala sammanbrottet

 5. Den som är vänstervriden ser inte verkligheten.
  När man inte ser verkligheten kan man ju inte göra nåt åt den heller. Sveriges regering är ju bästa exemplet på just det. Inkompetenta idioter hela högen

 6. Fy fan att tvinga våra unga slicka skor på gri-ar.. Det gör ont när man tänker på deras rädsla.

   • Aha Pettersson, läste slarvigt, såg det nu. Hursomhelst så är det då SVT som skall redovisa sina ställningstaganden för att radera kommentaren. Då SVT är en skattefinansierad verksamhet har de maximal skyldighet att göra detta inför de som bekostar kalaset.

 7. BRÅ :-). Då kan vi nog anta att verkligheten är mycket värre än vad de säger. Korruptionen är som sagt utbredd på svenska myndigheter.

  • Det är en av orsakerna att det finns personer som röstar på Sozzarna utan vara beroende av försörjningsstöd och div andra bidrag.

 8. Åter igen : ”Den som inte kan eller vill identifiera problemen, kommer ej heller att lösa dem”.

  Ynkligt — SVT !!!!!

  • Oborstade okunniga människor.

   Läste att en veterinär i Nord Korea hade sagt att grisar är de enda lyckliga i landet. Han mördades och familjen tvingades till arbetsläger.

   Vissa grisar är lyckliga här. i majoritet faktiskt.

 9. Skickade frågan till Svt med önskan om ett svar. Om alla som reagerar skulle skicka en fråga , eller ifrågasätta de undermåliga intervjuer, skulle de sk reportrar vara tvingade att tänka hur de gör programmen.
  Jag nämnde också hur Lövén kommer undan varje gång i varje intervju. Motfrågor till honom görs sällan, så han kommer undan ansvaret.

 10. Den förbjudna frågan vilka är det kan inte ställas.
  Hur många timmar i veckan ägnar man åt reportage om hur coronaeländet har påverkat folk i olika situationer för att inte tala om Trump.
  De stora problemen i Sverige undviker man nogsamt att ta upp.

  • Tar heller inte upp hur många som dött av vaccineringen enligt Hälsovårdsmyndigheten egne uppgifter
   Blev förvånad att de tog upp att så många blivit sjuka i sjukvården att de nu måste sluta vaccinera för att kunna hålla igång någon sjukvård.

Kommentera