Det inte rimligt att ta hit folk för att diska

INVANDRING. Moderaterna vill skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring. Nu är det upp till bevis om Socialdemokraterna verkligen vill ta tag i de problem som finns, skriver Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson riksdagsledamot i Kristianstadsbladet.

Foto av Burst Pexels.com

-Pettersson menar att det är inte rimligt att ta hit folk som inte passar här eller inte kan försörja sig själv av mängder med anledningar.

Nuvarande regler infördes år 2008 av alliansregeringen. Sedan dess har hundratusentals människor kommit till Sverige som asylsökande och som arbetskraftsinvandrare och alltför många står utanför arbetsmarknaden. Arbetslösheten är den högsta sedan 1997 och över 600.000 invandrare i arbetsför ålder kan inte försörja sig själva.

”När vi har 600 000 utrikesfödda i arbetsför ålder som saknar egen försörjning, är det inte rimligt att människor kommer hit från andra sidan jorden för att städa eller diska. Det är inte heller rimligt att våra regelverk utnyttjas och att skattebetalarnas pengar går till kriminella. Nu måste politiken gå från ord till handling”, skriver Maria Malmer Stenergard.

Att det tagit drygt tio år att begripa sådana självklarheter.

Sveriges framtid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Det inte rimligt att ta hit folk för att diska

 1. Det som inte sägs är att du måste ha utbildning som diskare jag vet för den frågan fick jag när jag som svensk sökte som just diskare hos utländsk krögare

 2. Är det någon som orkar bry sig om vad moderaterna säger i invandringspolitiken? Dessa hade chansen i 2 mandatperioder men lyckades med konststycket att göra Sverige ännu sämre.

 3. Det som många fortfarande tycks ha väldigt svårt att förstå är att vänstern som är hjärntvättad bortom sans och allt vett fortfarande på fullt allvar tror på lögnerna från ww2 och med dessa som ”värdegrund” gör allt för att något som aldrig skett ska ”ske igen”. Det driver dem att fylla alla vita länder med smuts från alla världens hörn för att se till att detta hjärnspöke aldrig ska få chans att uppstå ”igen”. Det är väldigt få individer med högre humankapital som ”flyr” till det som blivit sopstation Sverige eller hämtas dit som ”kvotflyktingar”. Deras länders styre är ju inte dummare än så än att de dessutom släpper iväg / kör ut kriminella, ascociala, odugliga och störda individer och ger dem färdriktningen till det som nu blivit det mest varnande exemplet på ett stort j-a öppet dårhus.

  Varma hälsningar från solen,
  Bertil

 4. 60000 arbetslösa och lika många till på låtsas jobb eller andra konstiga sysselsättningar
  Allt för att dölja verkligheten.

 5. Alliansregeringen under Reinfeldt förstörde det lilla som fanns kvar av ett fungerande Sverige. Sedan tog S vid och det fanns ju en förhoppning att de skulle gå tillbaka till tidigare S-ideal. Men tillsammans med MP(och bara för att behålla makten) har förstörelsen och resan utför bara fortsatt. Dessutom har ju S, av allt idiotiskt, lierat sig med islam för att få nya väljare, och dessa måste man hela tiden se till att smörja så de håller sig lugna. S har nog mellan skål och vägg insett vilken farlig väljargrupp de stödjer, arga muhammedaner vill man inte ha emot sig, tänk på IS.

 6. Vem ska städa och diska tror ni?
  Analfabeter och lågutbildade flyktingar har olika bidrag så de inte alls intresserade att jobba för samma belopp…

 7. Hela ”arbetsinvandri ngen” är en gigantisk
  bluff. Den invandrade får betala stora
  summor t ”arbetsgivaren. Sedan får han
  arbeta under slavlika förhållanden.
  Våra politiker Underlättar med sådana
  regler kriminalitet. Alla vet om, alla är
  tyst. Svagt. Arma land

 8. Det som förvånade mig var att när kriget i Syrien var som värst tog
  vi in som arbetskraftsinvandrare syrier under kategorin militärer. Visserligen
  inte många men var arbetade de då och vad arbetar de med nu?

 9. Det är inte rimligt att ta hit folk överhuvutaget.
  Vi har redan massor av bidragsturister som måste återvandra snarast. Stäng gränserna

Kommentera