Åklagare ville utvisa marockansk tjuv – då satte ”SD-nämndeman” stopp

MEDIA. En marockansk tjuv som blivit påkommen med att vid flera tillfällen stjäla varor från butiker i centrala Umeå döms inte till utvisning. Det har Umeå tingsrätt beslutat. Åklagare Perla Fares är missnöjd med domen och har överklagat den till hovrätten.
Jag menar att tingsrätten gjorde en felaktig bedömning, säger hon till Samhällsnytt.

Samnytt agerar i rubriken ungefär som David Baas på Expressen, vinklar till SD:s nackdel.

Nämndemannen som Samnytt nämner, Helen Östlund, är inte längre medlem i Sverigedemokraterna, hon uteslöts 2019, anklagad för att bedriva ”partiskadlig verksamhet”. Hon är politisk vilde.

Det var dessutom en enig tingsrätt som beslutar om att säga nej till att utvisa den marockanska tjuven. Inte en enskild f.d. SD-nämndeman.

Dålig stil av samnytt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Åklagare ville utvisa marockansk tjuv – då satte ”SD-nämndeman” stopp

 1. @Pettersson 09:50. Man ska inte dömma kvinnan varken för hennes hår eller näsa utan se på vad man får och vad hon vill kväsa. 😉

 2. Jo det är ju klart att det passade dåren David Baas, i hans illröda
  värld är det okej ifall det kan skyfflas över på SD.
  I min värld fattar jag inte att det finns folk som köper Expressen
  och får denne David Baas på köpet, man vet ju på förhand att
  han inte skriver om SD utan att det missgynnar dem.

 3. Helen Östlund bär visserligen ett svenskt namn men hennes ansikte visar icke-svensk. Var finns hennes lojalitet?

 4. När människor inom rättsväsendet anser att tjuvar och kriminella har större skyddsbehov än brottsoffer riskerar samhället att hamna på dekis. Sverige behöver inte fler tjuvar och inte några rättsinstanser, som hellre skyddar tjuvarna än deras brottsoffer. Sveriges myndigheter tycks ofta vara i mental kollaps där allmänheten betalar priset.

 5. Nämndemannasystemet består av politiskt tillsatta nämndemän som representerar sitt parti. Om man blir politisk vilde borde man därför bli avsatt och ersatt. Lagmännen är vanligtvis snabba på att ersätta nämndemän som utövat sin grundlagsskyddade yttrandefrihet på ett sätt som inte faller lagmannen i smaken.

  För övrigt anser jag att det är dags att ersätta politrukerna i domstolarna med gemene man.

Kommentera