Sverige har sämst asylsystem, dags att göra om, säger Ayaan Hirsi Ali

ISLAM. Ayaan Hirsi Ali är född 1969 i Mogadishu, Somalia, hon har varit politiker i Nederländerna men är sedan 2006 bosatt i USA och knuten till American Enterprise Institute i Washington DC. Hennes senaste bok släpptes 2015 och heter: Reformera islam.

Ayaan Hirsi Ali är född i Somalia och dotter till en oppositionspolitiker. 1976 tvingades familjen att lämna landet. Först kom de till Saudiarabien, därefter till Etiopien, därefter till Kenya och sedan till Tyskland. Som 18-åring lovades hon bort till en släkting men bröt med familjen och flydde till Holland där hon fick politisk asyl. Efter arbete som tolk på bland annat flera abortkliniker och kvinnohus och studier i statskunskap vid universitetet i Leiden, valdes hon 2003 in i parlamentet för det liberala partiet VVD.

Tillsammans med filmaren Theo van Gogh gjorde hon 2004 den kontroversiella kortfilmen Underkastelse, som handlar om kvinnoförtrycket inom islam. Filmen väckte ilska bland många muslimer i Nederländerna, som såg filmen som hädelse. Den 2 november 2004 mördades van Gogh av en muslimsk fanatiker. På van Goghs döda kropp fanns ett brev med dödshot även mot Hirsi Ali. Sedan dess lever hon på hemlig adress och under ständigt livvaktsskydd. Sedan dess förespråkar de flesta nederländska partier en strikt invandringspolitik, kraven för att släppas in i landet hör nu till de hårdaste inom EU och inbegriper både språktest och prov på kunskaper om landets kultur.

Ayaan Hirsi Ali Foto: Gage Skidmore, Wikipedia

30 år efter att Ayaan Hirsi Ali fick asyl i Nederländerna utmanar hon åter seder och konventionerna. Be om förmågan att anpassa dig snarare än att frågan om varför du kommit. Ayaan Hirsi Ali föddes i Somalia och kom till Nederländerna som flykting 1992. Hon bor för närvarande i USA och arbetar för närvarande med boken ”Free Exchange”, som är en konfrontation med Europas asyl- och invandringspolitik. Hon är själv flykting. Ayaan Hirsi Ali har sett ett mottagningscenter inifrån när hon anlände från Afrika till Nederländerna 1992. Nu bor hon i USA och kan inte drömma om att beröva människor möjligheten att söka sig någon annanstans: ”Jag skriver inte den här boken för att hjälpa förespråkare för stängda gränser”, säger hon i förordet till ”Fria utbyten – invandring, islam och hotet mot kvinnor”, som ges ut i Danmark på tisdag. 288-sidors uppgörelse med vad Hirsi Ali anser vara en helt felaktig europeisk invandringsstrategi. Ayaan Hirsi Ali uppmanar Europas etablerade partier att möta verkligheten.

Hennes uppdrag är att ”övertyga liberala européer att förnekelse bara leder till misslyckande.”
”Om jag kan övertyga populister att ge integration en chans är det bara ännu bättre”,
tillägger Hirsi Ali.

Ayaan Hirsi Ali är rädd för att högerpopulistiska partier kommer att köra med agendan som uppenbarligen borde ligga hos de gamla och vanligtvis regerande partierna. Det är därför hon berömmer att den danska regeringen med socialdemokraterna har tagit upp kampen:

 • ”När jag tittar på de olika länderna vill jag placera Danmark i toppen. Det finns ett erkännande att om du vill bo i Danmark måste du anpassa dig till danska värderingar. Men också att det får konsekvenser om du inte anpassar dig till dessa värden”, säger hon från USA. Det är rätt sätt att titta på vilka invandrare som lyckas, som klarar sig ganska bra och som misslyckas helt.
 • På frågan om vilket land som är sämst kommer svaret snabbt: ”Sverige.”

Medan Danmark hyllas för att betona värderingar och normer i integrationen får de svenska myndigheterna skulden för att förneka verkligheten och reagera inkompetent. Ayaan Hirsi Ali betonar att Sverige vill framstå som en moralisk supermakt, men att det verkligen misslyckas både med sitt eget samhälle, invandrarna och särskilt kvinnorna, när man inte vill möta verkligheten och erkänna att invandringen har förändrat Sverige med bland andra andra. a. bostadsområden där polisen inte riktigt kan verka.

”När det gäller moral från den moraliska supermakten, Sverige är det verkligen ett dåligt tillvägagångssätt”, säger hon och tillägger att den identitetskultur som Sverige har varit en speciell exponent för, men som också har spridit sig till Danmark, gör det svårt att prata om problemen.

Ayaan Hirsi Ali kommer med sex förslag (förkortat nedan) på ett nytt system:

 1. Först måste man inse att världen har förändrats sedan FN:s flyktingkonvention antogs 1951. Befolkningen har tredubblats och konventionen föddes i en helt annorlunda globalt sammanhang och som en följd av andra världskriget och förintelsen. ”I stället för att fokusera på människors ursprung och motiv för att resa, bör det avgörande kriteriet för att få uppehållstillstånd vara graden av villighet att följa värdlandets lagar och anpassa sig till dess värden”.
 2. För det andra uppmanar hon västländer att spendera mycket mer resurser på att fokusera på säkerhetsutmaningar och ekonomiska förhållanden i de länder som migranter kommer från, alltså hjälp på plats.
 3. För det tredje är en avgörande punkt i förnyelsen att inse att man inte kan ha både fri invandring och en välfärdsstat, det bör sättas gränser för vad utomstående kan göra anspråk på.
 4. En fjärde punkt är att rättsstaten måste träda i kraft och inte tillåta parallella samhällen eller orimliga undantag.
 5. Punkt fem är att lyssna på de välintegrerade invandrarna.
 6. Som punkt sex nämner Ayaan Hirsi Ali obligatorisk sexutbildning för alla barn.

Ayaan Hirsi Ali är här hård mot västerländska feminister och anklagar #metoo-rörelsen för att mer gå in för de grymheter som begåtts av några hundra framstående personer i underhållningsindustrin och det politiska etablissemanget än de mycket fler och större grymheter som begås i Europa av migranter.

”Radikala feminister ursäktar manliga invandrares brott mot kvinnor genom att säga att förövarna faktiskt är offer för rasism och kolonialism”, och säger att dagens feminister är upptagna med att laga små hål i taket medan det brinner i källaren.

Förkortat från Jyllands-Posten, hela artikeln bakom betalvägg.

Om Ayaan Hirsi Ali på bloggen…

-Pettersson tycker att Ayaans förslag påminner om de Sverigedemokraterna med flera fört fram i drygt tio år men som etablissemanget inte lyssnar på…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sverige har sämst asylsystem, dags att göra om, säger Ayaan Hirsi Ali

 1. Vad hjälper sådana rekommendationer till politiker som Röfven och Co.
  De kan och vet mycket bättre än alla andra, och får det bekräftat var gång de skänker bort några miljarder hit och dit.
  Som läget ser ut verkar det som att bara ett inbördeskrig har möjligheter att ställa det till rätta något så när här i Abzudistan.

 2. Viktigt!
  Men frågan om hur många som kan komma är också viktig. Bedömningen måste göras efter hur ekonomin ser ut i varje land.
  Vi har inga stora industrier längre och det verkar vara en internationell utveckling. Det måste finnas ett mått på hur många som får komma in, sedan får det visa hur utvecklingen blir.

 3. Förr hette det ” av barn och fyllehundar får du höra sanningen” nu kan vi addera en somaliska till det.
  Skämmer du bort ett barn får du mestadels en odräglig vuxen, det gäller även nytillkomna främmande individer som rätt eller orätt får tillträde till vårt land.
  Den obesvarade frågan är, varför inser inte Regeringar och partiföreträdare detta?
  En adelsman som efterträdde Erlander startade processen att binda fplket hårt till sitt parti genom det nya bidragssystemet, allt i akt och mening att säkerställa röster på det parti som maktgalet är, alltså S.
  Nu har vi politiker och myndighetspersoner som styrs in i galenskaperna via förskola och upp genom gymnasiet, alla tänker indoktrinerat lika.
  Ingen tycks för stå att samhället måste bestå av som i ett bisamhälle flest arbetare en vise/drottning och ett antal drönare för att fungera.
  Om bisamhället istället får för många drönare som inget gör går samhället under, det kan naturligtvis hållas vid liv om någon utifrån tillsätter sockervatten.
  Vi har genom adelsmannens feltänk nu kommit på ett sluttande plan som ju mer drönare vi får in desto fortare ökar lutningsvinkeln.
  H.C.Andersen skrev sagan om kejsarens nya kläder och den i något annan form är vad vi har i vårt land.
  Om inte de styrande inser verkligheten utan lever i en drömvärld så barkar det utför med rasande fart i landet Absurdistan.
  Ett land som tror sig kunna expandera befolkningsmässigt utan att kunna leverera el kraft till de fabriker vi måste ha för att erbjuda de analfabeter som strömmar in arbeten till egen försörjning och bidraga till samhället dessutom.
  Svenska Politiker måste vakna upp ur sin rosenskimrande dröm om att vi är en human stormakt, när de egentligen leder oss rakt ut mot den vikingska ättestupan.

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi på ULSANS har följt Ayan Hirsi ett flertal år och vi har läst hennes böcker och anser att hon ej har fått den uppmärksamhet som hon borde i västerlandet. Därför välkomnar vi den här artikeln och hopas att hennes kunskaper tas mer tillvara, hoppas att det ej är försent.

 5. Det är det som är så konstigt med Asylpolitiken, Både Holland
  och Sverige är medlemmar i EU, landet med minst invånare(Sverige)
  tar emot flest personer? Länderna har väl skrivit under samma
  åtagande, men Sverige ska tydligen va världsmästare?
  När inte ens pandemier med tiotusentals döda kan få stopp på
  denna galenskap, så måste dom styrande bytas ut!

  • Ett nyval är bäst för Sverige. Regeringens pandemi-program med pandemilagen 10 januari är direkt strid med svensk grundlag och måste upphöra snarast.

 6. Jag har läst hennes böcker har en enorm respekt och beundran för att hon vågat sitt liv för att informera om i synnerhet kvinnors utsatthet inom Islam. Hon var så hotad i Holland att hon togs till USA . Läs hennes bok, NOMAD så får ni inblick i islam och allt som hör till denna vedervärdiga rörelse förklädd till religion.

 7. Ingen vill bo i öknen e djungeln

  Dom alla söker sig hit till Europa vi vill inte ha dom analfabeterna vem vill ha dom

  Jo bara svenska kvinnor som suktar efter dom haha sanningen

  Är inte svensk men några e fler försökte komma in i mitt land då sa dom som sköter det hela

  Vad gör ni här vi vill inte ha er åk hem

  Dom stack direkt till Tyskland där Merkel suktar efter dom katastrof ni svenskar

  Som tar in analfabeterna

  Kolla hur landet är kaos tack vare dom

  15 år sen var Sverige bra nu Europad soppa tipp o vi företagare sticker utomlands Sverige är shithole country

  Sover ni fortfarande bakom en data

  Vart är demonstrationerna mot våldet o invasionen från djungeln o öknen

  Ingen hur feg får man vara

 8. Ja det svider i skinnet när det kommer en utomstående och påtalar felen som vi självgoda Svenskar har gjort och fortfarande gör .

 9. Vad har hon med europeiska länders immigrationspolitik att göra ? Ungefär lika litet som svenska rysshatare har att göra med vilken president Ryssland har ! Hon har ingen rösträtt i europeiska länder, rysshatare i Sverige har ingen rösträtt i Ryssland !

 10. Det kommer från en person som liksom sin syster ljög om sin utsatthet för att komma in i Europa. Så ljuga funkar för att slippa Somalia och fattigdom. Hon och systern visade vägen för andra och sitter sedan och gafflar om värdelösa Sverige.

Kommentera