Vart inget av den klimatkatastrofen heller


Klimatteriehönsen i PK media larmade i December om vilken fruktansvärd klimatkatastrof som var på gång, jätteisberget A 68, större än hela Gotland var på väg att krocka med ön Syd Georgien. Katastrof för de på ön bosatta pingvinerna utlovades. Då sunt förnuft inte är något som dagens PK-journalister inte är något som är kända för, kan de naturligtvis inte förstå att en havsström som 10 mil från en ö är riktad mot ön, förr eller senare vikar av i en eller flera riktningar. Strömmarna i havet går ju vanligtvis inte över öarna, (då skulle det ju inte vara en ö) de viker av, på ett eller annat sätt. Så det mycket stora isberget A 68, (nere till vänster på bilden nedan) följer naturligtvis med strömmarna.

Ön Syd Georgien är cirka 16 mil lång, och isberget A 68 uppskattningsvis cirka 10 mil, A 68 har varit på drift i havet mer än tre år, detta i ett hav med mycket hårda vindar och höga vågor. Havsströmmarna i området i huvudsak går i huvudsak österut, men när de närmar sig Syd Georgien så kan man väl pga öns form o utsträckning anta att strömmen kommer att vika av mot sydost.

Att A 68 ”missat” Syd Georgien och följt strömmen ned mot sydost, samtidigt som isberget brutits sänder i flera mindre (men fortfarande stora) bitar, kommer väl knappast PK media att berätta, Pingvinerna räddade borde väl annars vara en positiv nyhet!

LÄNK

X pressen1 X pressen 2


9 responses to “Vart inget av den klimatkatastrofen heller

 • Stenbock

  Hade Stenbock varit sagoskribent på blaskan,skulle jag ha förlagt handlingen till Nordpolen.
  Då kunde man ju t.e.x. skriva att sista Isbjörnen åter var hotad av ett stort Isberg,som driver mot Lofoten. En katastrof står för dörren i Bohuslän,och Göteborg riskeras att träffas !!
  Då fanns ju en möjlighet att sälja några antal fler lösnummer på västkusten.
  Nåja sååå långt räcker väl inte deras fantasi ?
  Pingvinernas öde säljer kanske bättre i Fjollträsket m.omnejd ?

  Gilla

 • Kent

  De flesta katastroferna är mest spekulationer som inte blir av.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Är det någon, utom djupt indoktrinerade vänsterextremister, som tror på allt Fake News som svensk MSM/Public Service publicerar som propaganda. T o m underhållningen är ju propaganda.

  Och de media som publicerar sann information blir snabbt bannade i världen, vilket innebär ett kvalitétsbevis för informationen, så läs vad dessa skriver/visar. Glöm heller inte att även vad MSM/Public Service INTE publicerar/visar är ett kvalitetsbevis för ”sanningar”.

  Gilla

 • Pensionären

  Konstig rubrik.
  Menar du inte : ”Blev inget…..”,,,?
  Är du norrlänning…?

  Gilla

 • Mike E

  Det är roten till problemen i västvärlden. Den kontrolleras nu av de mest okunniga, emotionella och irrationella personerna: journalister, vänstern, kvinnor och ungdomar.

  Gillad av 1 person

 • Niklas R

  Och om nu isberget skulle strandat på ön skulle inte pingvinerna brytt sig mer än att några av de mer företagsamma pingvinerna skulle börjat sälja andelslägenheter i det nya området för de andra pingvinerna att semestra i.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: