Stefan Löfven – mannen utan ansvar


INVANDRING. Statsminister Stefan Löfven (S) varnar för att det kan bli extraval om Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni gör verklighet av hotet om att lämna januariavtalet, rapporterar Sveriges Radio. – Poängen är att om man tar ett steg och lämnar ett sånt här avtal, som ju faktiskt är grunden för regeringsbildningen, då tar man på sig ett väldigt stort ansvar. Och jag tycker att man borde besinna sig, säger Löfven.

Förslaget partierna inte är överens om gäller införandet av en humanitär skyddsgrund, och där menar Liberalerna att den nuvarande formuleringen är för generös och kommer att skattebetalarnas kostnader för invandringen och det kommer i sin tur att påverka framtida budgetar.

Liberalerna anser att införandet av en humanitär skyddsgrund är ett brott mot januariavtalet och hotar därför att lämna samarbetet.

-Pettersson säger rätt eller fel. Stefan Löfven (S) är statsminister men han har tydligen inget ansvar, utan skyller på Liberalerna fast han troligen är pressat av Mp och C att införa den humanitära skyddsgrunden som kommer att öka invandringen och jag är övertygad om att dagen efter den genomförs kommer kraven på att de ljugande afghanska männen från Iran ska få stanna.

Regeringen Löfven har pratat om minskad invandring sedan hösten 2015 men det har stannat vid prat som mycket annat…

Den första januari skulle det ha införts ett förbud mot mobiler i klassrummen, men den nya lagstiftningen är ännu inte på plats. ”Socialdemokraterna har svårt att prioritera skolan”
Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket:

2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 736.863 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och i år 88.814 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Drygt 600.000 utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) var redan före pandemin inte självförsörjande. De samhällsekonomiska kostnaderna för detta reella utanförskap är betydande. Enbart de statsfinansiella kostnaderna motsvarar enligt tillgänglig forskning 1 till 2 procent av BNP, alltså 50–100 miljarder kronor. Till detta kan läggas betydande samhällsekonomiska kostnader för kriminalitet och sociala problem i våra utanförskapsområden.

Rebecka från kanalen Riks går igenom att regeringen nyligen har gett Migrationsverket i uppdrag att planera kurser för asylsökande. Regeringens beslut: ”Migrationsverket ges i uppdrag att planera för och utreda vilka åtgärder som behöver vidtas för att förbereda inför ett genomförande av obligatorisk samhällsintroduktion för asylsökande.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Stefan Löfven – mannen utan ansvar

 • Nisse

  Stefan börjar bli orolig att han inte får sitta vid syltburken längre……

  Gilla

 • Nohab

  Det finns kusliga kopplingar kopplade till utrikespolitiken och narkotika.
  Myanmar (Burma) näst störst efter Afghanistan på opiumodling (heroin) är utatt för en militärkupp och lock down nu. Några dagar innan kuppen skickade IMF ca 400 miljoner dollar till s.k stöd till den bortplockade premiärministern. Varför går Ann Linde ut så aggressivt och fördömer kuppen om narkotikan minskar? Usas ärende?

  Gilla

 • Kristina k

  Han mer eller mindre hotar L att stanna kvar i tokjöken. Löfven vill inte ha nyval och för L är det pest eller kolera som gäller, ryka nu vid ett nyval eller ryka nästa år vid ordinarie val.

  Gilla

 • Jan A Johansson (@wheeoop)

  Löfven .. en riktig ”tattare” .. som vi i norrland betraktar sådana här charlataner

  Gilla

 • Tony

  Ja låt honom för fan utlysa nyval , så att vi blir av med honom,
  han har ju redan försett sig, så ekonomiskt klarar han sig och
  kan kanske gå klart den Svetskurs som han inte klarade när
  han trodde att han skulle bli jobbare? Inte ens det klarade han !

  Gilla

 • Kungen

  Stefan löfven – mannen utan hjärna

  Gilla

 • Jörgen filipsson

  Blir det nyval/Extraval så skall jag fasen supa mig drängfull av lyckorus Måtte detta skräckkabinett till regering åka till fanders För det kan väl inte finnas en Normalbegåvad människa som vill ha dets om det är nu Elbrist Skjutningar sprängningar knivdåd våra unga rånas vära äldre rånas knarket flödar in Bostadsbrist nyanlända går före i bostadskö vaccinatiosn kö mm mm mm

  Gilla

 • Kent

  Jubelåsnan hotar med extraval jag ser det snarare som löfte.
  Jubelåsnan bryter ett ingånet avtal och så skyller han på någon annan och hotar med extraval.

  Gillad av 1 person

 • Bigman

  Det finns något som vänstern faller tillbaka på ideologiskt. Det har drag av den tyska ”dolkstötslegenden”!
  Det är Ådalen 31. Den största myten inom arbetarrörelsen. Man angrep strejkbrytare trots att det var människor med samma behov som dem själva.

  Man kan tycka att de skulle gått på arbetsgivarna när lönerna sänktes, men det tordes dem inte.
  Solidaritet, bara när det passar och ger utdelning i media!

  Det jag vill komma fram till är att idag driver man en motsatt politik. Det är inte så många som kommer och tar arbeten, men väl hela välfärden.
  Med tanke på det så borde man omvärdera 1931 eftersom de i så fall drev en politik som de hänför till SD.

  Men vänster är och förblir ett dogmatiskt skick i samhället. Ingenstans kan de försvara de samhällen de saboterat. Här är utförsbacken så brant att det snart inte finns fotfäste.

  Gilla

 • Bafatt Vahetere

  Hur vore det om vi skattestrejkade för att sätta ner foten? Vi försörjer sedan länge på tok för många invandrare som har funnit sitt paradis i Sverige. Sjukvård, äldrevård och skola får gärna mina pengar, men så är det tyvärr inte.

  Gilla

 • Per Henriksson

  80 procent har röstat in de politiker de förtjänar, och vad spelar det för roll om ”folket vaknar” det är kört, vi ska inte dammsuga när det är kallt ute för elnätet kan brak.
  Sverige är ett förstört land

  Gilla

 • Erling

  Att den mannen tar ordet ”ansvar” i sin mun är tragikomiskt och egentligen en skymf mot hela svenska folket!

  Samtidigt ett frivilligt blottande av nivån hos densamme!

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Är det nån som borde skickas på kurs, så är det Byfånen själv. För det heter inte ”Oacceptabelt”, ”Vi har varit naiva”, ”Detta är inte okej”, ”Vi såg det inte komma” eller ”Jag har inget ansvar”.
  Nej, det heter : ”Osäkra – Sikta – Eld” !!! Det måste vara slutsnackat nu. Dags för lite action.

  Gillad av 1 person

  • valentin

   Helt bortkastat arbete
   Mor sa att”Man ska inte kasta pärlor för svinen”, hon var klok långöver dessa taskspelare på den ruttnaste av alla estrader

   Gilla

 • Lisa.

  Jag tvivlar på att Sabuni vågar.
  Om hon gör det stiger hennes siffror.
  57% av folket valde borgerligheten, men politikerna valde JÖKEN.

  Gilla

  • Jörgen filipsson

   Jag ber till Gud att hon vågar jag har totalt lackat ut på denna Regerings inkompetens Jag firar med att Dammsuga

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: