Liberalerna är respektlösa


Vi i Sverige gör inget för att hjälpa de 80 miljoner människor som är på flykt. Det menar Liberalernas ungdomsförbund (LUF) i en debattartikel och följer upp med att L inte ska vara ett parti för stängda gränser och att Nyamko Sabunis uttalande om att lämna Januariavtalet ifall regeringen inför generösare asylregler är befängt.

Carolin Dahlman ger sin syn på LUF:s uttalande på Bulletin.

Varje krona som finansierar svensk asylpolitik är en krona som svenska skattebetalare avstår och som med största säkerhet skulle göra stor nytta i den välfärd som inte längre lever upp till vad den lovar. Jag tror att Dahlman är mer överens med svenska folket i den här frågan än vad Liberalernas ungdomsförbund är.

Carolin Dahlman nämner Bengtsfors i sin text. En av de svenska kommuner som varit mest generös i mottagandet av flyktingar. Under det två första åren då staten stod för alla utgifter, gick kommunen med stort överskott. När staten enligt gällande regelverk slutade finansiera det hela, började problemen. Från ett överskott i mångmiljonklassen, till ett underskott med över 20 miljoner. Dessutom har kommunen en arbetslöshet på tretton procent, merparten av dessa utrikesfödda. För fem dagar sedan rapporterade SR att man i Bengtsfors ser en stor ökning av anmälda brott.

Nyamko Sabunis ungdomsparti är känt för ganska radikala idéer. Minns ni förslagen om att legalisera incest, nekrofili, tidelag och knarkbutiker? Att inte respektera alla de problem som det svenska samhället nu brottas med är en garanti för att Liberalerna som parti får svårt att nå riksdagsspärren i nästa val. Eller som Carolin Dahlman avslutar sin text. Man behöver inte göra det med glädje, men med respekt.

Bulletin


8 responses to “Liberalerna är respektlösa

 • Ragnar

  Luf är idioter. De vill tillåta incest, nekrofili, tidelag mm

  Gilla

 • Kungen

  NEJ. DET ÄR REGERINGEN SOM INTE HÅLLER INGÅNGNA AVTAL. HOPPAS DET BLIR EXTRAVAL 😄😄👍👍

  Gilla

 • Tony

  Liberalernas ungdomsförbund menar givetvis att det bara är att öka farten på Pressarna som trycker pengar, att där ska vara täckning är inte så noga,
  att vara ung brukar att gå över ganska snabbt, men det är inte alla som får förståndet tillbaks, läs MP. kanske likadant med LUF?

  Gilla

 • ruben

  Bra artikel i Bulletin, som belyser grundfelen med idén öppen välfärd för hela världen att villkorslöst ta för sig av. Flyktinghjälp är bara moraliskt rätt om det görs frivilligt. Det blir då ett val också för givarna. Inte någon ska tvingas försörja friska invandrare och deras barn. Det är så brutalt orättvist,så det är olagligt enligt min mening.

  Gilla

 • Zero8

  Varför är det så viktigt att bry sig om alla dessa flyktingar och migranter
  Våra hemlösa och fattig pensionärer varför är det inte så många som bryr sig om dessa, ger det för lite pluspoäng
  VID DIN SIDA gör det och då är det grupper som tycker att det rasism

  Gilla

 • Argus

  Det är inte de öppna gränserna som är problemet, det är de öppna välfärdssystemen. Om välfärdssystemen var stängda for icke-medborgare och att du endast kunde bli medborgare om du anpassade dig, lärde dig språket och betalde skatt så skulle antalet asylsökande minska dramatiskt samtidigt som vi skulle få en massiv utvandring av förde detta asylsökare .

  Gilla

 • Kattsand

  UNHCR:s budget skulle visst vara ungefär lika stor som Sveriges utgifter för invandring läste jag för ett tag sedan, om man istället använt denna budgeten där det behövs och inte bara till dyra boende till de få utvalda som lyckats ta sig hit borde man kunnat hjälpa ganska många av dessa 80 miljoner…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: