Försvaret hjälper till med gränsbevakning, mot Norge!

PANDEMI. Regeringen inför inreseförbud för utländska medborgare som inte kan visa ett negativt test för covid-19. Testet får inte vara äldre än 48 timmar. – Utan ett sådant kommer man inte in i landet, säger statsminister Stefan Löfven (S) vid en pressträff.

Archer artilleri-skjutning Foto: Viktoria Szakacs Försvarsmakten

Undantag görs för svenska medborgare och personer under 18 år. Är man arbetspendlare från grannländerna får inte covidtestet vara äldre än en vecka. Förbudet gäller från den 6 februari till och med 31 mars.– Det här är historiska beslut, det är viktigt att vi agerar, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

Rikspolischef Anders Thornberg medverkar också vid pressträffen. – Nya reglerna med krav på negativt test gör att vi måste införa ytterligare kontroller. Det kommer att krävas betydligt mer resurser, säger Thornberg.

– Det man kanske kommer att se lite mindre av är de brottsförebyggande åtgärderna, säger Thornberg om att en stor andel av polisens resurser kommer att gå till kontroller vid gränsen.

Polisen har ansvaret för kontrollerna men Försvarsmakten kommer att vara behjälpliga med logistik och en del utrustning, speciellt vid den 160 mil långa gränsen mot Norge skriver Sveriges Radio.

-Pettersson säger att det var snabbt marscherat, bara knappt ett år sedan pandemin började. Men det är bra att Försvarsmakten ska hjälpa till vid norska och finska gränsen, men personligen tycker jag att det vore viktigare att hålla koll på flygplatserna, vid Öresundsbron och hamnarna med förbindelser söderut så det inte kommer in några illegala från Mena, Afrika och Asien. Samt inre stickprovskontroller av misstänkta…

Dock några undantag

 • Asylsökande
 • Utlänningar under 18 år
 • Utlänningar som bor här
 • Trängande familjeskäl
 • Humanitära skäl
 • De som är i behov av internationellt skydd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Försvaret hjälper till med gränsbevakning, mot Norge!

 1. Inte helt osannolikt att brottsligheten minskar med stängda gränser. Det kan man ju lägga på minnet för framtiden. Adress Tornberg.

 2. Vaccinationsintyg och gränser bevakade av polis och militär gäller nu, men det är helt ok att låta så kallade migrationen fortsätta utan någon som helst kontroll.
  Varför ifrågasätter ingen detta?

 3. Vad fan håller på att hända?
  Vilka enorma resurser som läggs ner pga den sk Wohansnuvan.

  Polis och militär låser landet känns som något annat som ät på gång.
  Kanske svensken börjar se att något inte stämmer, så staten måste ta till hårdhandskarna. Vakna för fan.

 4. I regeringens utskick undantas dem med trängande familjeskäl och de som är i behov av internationellt skydd.
  Tror många är omedvetna över hur många kryphål det finns i alla regler och lagar som skapas.

  Närmare 90 tusen i fjol, oklart om de blev satta i karantän eller testade.
  Blir smittrisken mindre om man har de ovanstående skyddsbehoven?
  Flyget har rullat i stor utsträckning utan kontroller eller karantän.

  Att det ser ut som det gör är ingen slump, snarare slarv från politiker.
  Det har varit lätt att tro att vi har haft strängare regler än det varit! Medvetet, ja jag tror det!

 5. Hur ska det funka med max. 48 tim. på testet ? För mig tog det nästan 3 dygn innan jag fick svar.
  Sen påstås det att gränsen nu stängs. Men inte för ”barn” under 18 år. Och inte för ”humanitära fall”. Fritt fram för ”skäggbarnen” alltså. Dessutom har ju Stefan många gånger deklarerat att gränsen redan är stängd pga. coronan, fast den ändå är öppen. En byfånes logik…

 6. Men dom silverfärgade fåglarna som är fulla med folk ock som kommer ifrån söder, där görs väl inga kontroller, dom kommer
  väl från smittfria delar av världen? Norrmännen är nog lite skumma?

 7. Jag utgår från att det gäller även migranter som flygs in i det tysta hela tiden…..
  Senast från Sydsudan. Folk därifrån får alla somalier att framstå som hjärnkirurger

 8. Invandrarna är så klart undantagna.Man har infört humanitära skäl som grund för att inte behöva detta intyg.Detta har man medvetet gjort för att alla asylsökande och invandrare ska kunna uppge humanitära skäl.Att dom sen sprider covid-19 i Sverige har ingen betydelse.

 9. Vår nuvarande Regering är historiskt dålig. den består av historiskt dåliga ministrar som tar historiskt dåliga beslut.
  Led av en historiskt virrpanna som förgäves försökte bli svetsare.
  Det var lättare att bli statsminister!

 10. Löjligt… politrukerna har släppt in mördare, våldtäktsmän, mordbrännare, svindlare, och annan ohyra från i stort sätt hela världen. Men grannar som norsmän och finländare där är det stopp. Visar hur snurrigt detta land har blivit med denna januari regering?

 11. Folk får väl gasta asyl så ordnar det sig nog. Löjligt av Sverige att stoppa folk. Det är väl svenskar som är de värsta spridarna av Coronaviruset.

Kommentera