Det är skillnad på Annika, Nina, Trump och Lenin…

MEDIA & MORAL. Annika Sörenstam, tidigare professionell golfspelare som räknas som en av världens främsta kvinnliga golfspelare och en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom tiderna. För en tid sedan tog Annika emot Frihetsmedaljen av USA:s president Donald Trump.

Medaljen skulle ha delats ut i mars 2020 men på grund av pandemin dröjde tills 7 januari 2021. Motiveringen löd ”Det prestigefyllda priset är landets mest ärofyllda pris som delas ut av presidenten till personer som har gjort meriterande insatser för landets säkerhet, världsfreden, kulturella eller andra offentliga eller privata insatser”, skrev Vita huset i ett pressmeddelande.

”Världen känner Annika på förnamnsbasis efter hennes 15 legendariska år som professionell golfspelare som slog alla rekord och för alltid ändrade sättet som damgolfen spelas på”, skriver man i motiveringen.

Annika kritiserades kraftigt av Anders Lindberg på Aftonbladet, Peter Wolodarski på Dagens Nyheter, Pia Sundhage, fotbollstränare och aktiv kommunist, det är respektlöst skrev Anna Friberg på Expressen. Ryktet är nedsmutsat skrev SVT, osv. Det vanliga gatloppet från de vänsterblivna.

Idag meddelas att 2021 års Lenin-pris går till litteraturvetaren, debattören och författaren Nina Björk som verkar i en samhällskritisk och upprorisk vänstertradition.

Tidigare pristagare är exempelvis Roy Andersson, Maj Wechselmann, Sven Lindqvist, Maj Sjöwall, Jan Guillou, Mikael Wiehe, Stefan Jarl, Sven Wollter och Kajsa Ekis Ekman.

Prissumman är 100.000 kronor. Priset delas ut på Varbergs Teater den 8 maj. Samtidigt kommer Robespierrepriset på 10.000 kronor att delas ut till Kalle Holmqvist.

-Pettersson undrar hur samma människor som kritiserar den som tar emot ett pris av Donald Trump, en demokratiskt vald president kan hylla den som tar emot ett pris uppkallat efter en diktator och en av historiens värsta massmördare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Det är skillnad på Annika, Nina, Trump och Lenin…

 1. Jag säger som någon annan redan sagt, vem ska vänstern skylla allt ont som händer i världen på nu när Trump inte längre är president?
  Möjligen Jimmy Åkesson?

 2. Att det ens finns något, som heter Lenin-pris ger inga trevliga signaler. Hans gärning beredde vägen mot en lång period av politiska mord, tvång, diktatur, Stalin, kalla kriget, fattigdom och onödigt lidande. Införa politiska system, som till stora delar ska ersätta mänskliga demokratiska initiativ får till följd att samhället prioriterar att skydda systemet hellre än medborgarna och demokratin. Sveriges regering tassar gärna runt i de gamla kommunistiska fotspåren lite för ofta.

 3. För mig bekräftar det bara nivån på Lindberg, Wolodarski, Sundhage, Friberg, Expressen, SVT. Same procedure as always!

 4. Dem förstår inte och vill inte förstå.
  De har en bild på näthinnan där allt de inte gillar är fult och oacceptabelt.
  Inget nytt i den världen, fram till 1989-90 var förnekande av folkmord och övergrepp i kommunistiska/socialistiska stater vardagsmat.

  De har reviderat sina åsikter offentligt, men innerst inne är de likadana. Det är mer som inte ändrats, deras förmåga att förtränga allt som inte passar deras förkrympta hjärnor. Vid debatter med dessa människor eller deras politiker så är argument inte till någon nytta. De tänker inte så, de skapar en bild av motståndaren som bygger på samma oförmåga som när det gäller kritik av deras egen ideologi.

  De flikar gärna in en fråga om fakta, ursprung o.s.v, men tro inte att det bemöts eller används i debatten. De kör vidare med sin taktik, där skuldbeläggande av motståndaren, oppositionspolitiken och samhället är fritt ihopblandat. Har börjat med samma taktik, jag ifrågasätter allt de säger eftersom mina fakta aldrig blir accepterade trots fotnoter.

  Det gör dem ännu vansinnigare, något vänstern inte kan acceptera är, att deras svada bemöts av likgiltighet och fakta. Deras känsloyttringar ters sig missplacerade när det bara är dem som skriker.

 5. Leninpriset delades ut för första gången 2009 till Mattias Gardell, och då ägde ceremonin rum på Hotell Gästis i Varberg, (med Karl Marx-byst och med bilder av Mao och revolutionära affischer på väggarna). När historikern, författaren och f.d. sekreteraren i Svenska Akademien Peter Englund nåddes av nyheten att Mattias Gardell fått det nyinstiftade Leninpriset, så ville Peter Englund inte vara sämre utan meddelade, citat: “Det pris som jag nu instiftat heter Pol Pot-priset. Juryn består av undertecknad samt mina två katter. Priset består av en miljard mark (i 1923 års penningvärde) samt Anne Applebaums ”Gulag – De sovjetiska lägrens historia” – en bok han garanterat inte har läst. Även nästa år kommer Pol Pot-priset att tillfalla Mattias Gardell, förutsatt att det inte dyker upp någon akademiker som är än mer naiv och historielös, men det förefaller osannolikt”.

 6. Det gör ingenting om ni skjuter 99 oskyldiga, bara den hundrade är skyldig. Vladimir Lenins uppmaning till sina hejdukar.

 7. Anders Lindberg och de andra flummänniskorna som Pettersson räknar upp är enbart en skam för sig själva och nation Sverige. Annica Sörenstam kan vara stolt för sin utmärkelse och att få den från USAs president. Nina Björk borde neka till att ta emot ett pris uppkallat efter en massmördare och diktator om hon har någon civilkurage i sig.

  • Har ju hänt innan, med lite tänkande skulle fler vägra.
   T.ex. Susanna Alakoski vägrade att ta emot Leninpriset. … “Jag vill inte förknippas med totalitära ideologier”

  • Både Sörenstam och Björk är ointressanta.
   Det som är intressant är under vilka villkor vi lever. Ska vi bli arga på nått vi knappt hört talas om.

 8. Tja, både såssarna , vänstern och centern hade ju Adolf som idol när det begav sig. Sen fick dom andra ledare att se upp till : Stalin, Mao, Castro Honecker, Ceausescu, m.fl. Helt i dårarnas smak, medan den fredlige Trump tydligen icke var tillräckligt elak.

 9. Annika , du är fantastisk . Ta medaljen med stolthet , du har förtjänat mer än någonsin .

 10. Att bli kritiserad av vänster gökarna kan Annika Sörenstam
  betrakta som en merit, dom är bara en samling aven sjuka
  figurer.

  I Kväll var kommunisten Ulla Andersson igång och gnällde
  över Volvos utdelning till Aktieägarna, uj uj, ett företag
  som går med vinst, vad fult, dom skulle ju efter kommunistiskt
  mönster gått med förlust.
  Men Ulla Andersson gnällde inte när hon och andra
  ministrar fick en saftig lönehöjning för någon vecka sedan.

  Undrar ifall hon tror att Svenska folket tycker att Sveriges ministrar
  var värda den höjningen, och många innan den???

  • Jag såg inslaget och tycker det är rimligt att Volvo betalar tillbaka den miljard man fick i stöd, då man nu tänker dela ut 30 miljarder till aktieägarna.
   Förövrigt gillar jag inte damen när hon lägger huvudet på sned. Hon har för mycket betalt och bör också betala tillbaka en del av sin lön.

   • Sen är det så att Volvo är ett Världsföretag, och har
    inte tjänat in alla pengarna här i Sverige utan i flera
    länder, dock tycker jag att dom kan betala tillbaks
    stödpengar när dom gjort jättevinst, dom har inte
    aktieägarna någon anledning att ta del av!

  • Tony! Du kommer med en stor nyhet Ulla Andersson, minister?
   Hon är Riksdagsledamot men de får säkert också påökt, f.ö. hon har ju examen förskollärare.
   Inte alla i Riksdagen har en examen, gäller även Regeringen.

   • Ja ock som sådan har hon fått dubbel ökning som
    en minister fått nämligen 3000 så hon har ingen
    anledning att gnälla, men det tillhör väl ideologin.

    Tänk vilket lyft för fattigpensionären att få en höjning
    som U.A , men dom bekymrar sig U.A inte om?

Kommentera