Bortalaget som skrek horor och fittor i rätten dömda

BROTTSLIGHET. Södertörns tingsrätt, mål: B 1794-20, har i dag dömt 20 personer för inblandning i narkotikabrott i Vårberg under perioden november 2019 till februari 2020. Åtalet mot en person för människohandel har ogillats. En advokat som tidigare entledigats blir ersättningsskyldig för merkostnader i målet.

Det var i februari 2020 som polisen gjorde ett större tillslag mot ett tiotal personer för misstänkt narkotikabrott i Vårberg efter en tid av spaning, hemlig kameraövervakning och hemlig telefonavlyssning. Åtal väcktes i september 2020 mot 23 personer. Huvudförhandlingen ägde rum i 23 dagar från september till december 2020.

Sju personer döms nu för grovt narkotikabrott för att de tillsammans i en gemensam brottsplan bedrivit verksamhet med försäljning av narkotika i framförallt Vårberg. Bevisningen i målet har huvudsakligen bestått av filmer från hemlig kameraövervakning och telefonsamtal från hemlig avlyssning.

 • ”Utredningen visar att verksamheten bedrivits organiserat med en försäljningsplats i en trappuppgång med narkotikagömmor samt med förvaring av narkotika i förrådsutrymmen, där också förpackning skett. Omfattande samarbete mellan personerna har ägt rum och marknadsföring har skett via en särskild telefon”, säger rättens ordförande Sara Rosén.

Påföljden bestäms till fängelse mellan ett år och två år och tio månader, varvid hänsyn tagits till de dömdas unga ålder. Tingsrätten har också beaktat den tid de tilltalade varit häktade med restriktioner, vilket har medfört kortare straff. Tre av de dömda ska vara fortsatt häktade. En person döms till ungdomsvård.

Ytterligare personer döms för narkotikabrott av normalgraden och medhjälp till narkotikabrott samt för ringa narkotikabrott.

En person frikänns från åtal för människohandel. Åklagaren har påstått att personen rekryterat två personer under 18 år i syfte att exploatera dem i narkotikaförsäljning.

 • ” Utredningen visar inte att den tilltalade har rekryterat de båda ungdomarna till narkotikaförsäljning. Enbart den omständigheten att den tilltalade har haft några enstaka telefonsamtal i narkotikarelaterade frågor med dem är inte tillräckligt för att det ska anses utrett att denne också rekryterat ungdomarna. Det är inte heller visat att ungdomarna befunnit sig i ett nödläge, vilket också är en förutsättning för ansvar för människohandel”, säger Sara Rosén.

En advokat har tidigare entledigats i målet eftersom hon vidarebefordrat brev till tilltalad som satt häktad. Tingsrätten har nu bestämt att hon ska ersätta staten för de merkostnader som hon har orsakat.

”Det handlar om 230 000 kr som framför allt motsvarar kostnaderna för den nya försvararens inläsning av målet”, säger Sara Rosén.

-Pettersson säger att som så ofta i sådana här sammanhang är tillhör de dömda bortalaget och det rör sig om araber och afrikaner, och jag vill påpeka att detta inte är några fördomar utan gedigen erfarenhet samt fakta…

Den huvudmisstänkte var Hussein Ibrahim, född 1993 och medborgare i Syrien. Det smidigaste kanske vore att skicka alla till ett proffs om ni inte det svenska rättsväsendet klarar av herrarna…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

TIDIGARE 2020-11-10. Vakter och åklagare slår larm om kaos, det skriks horor och fittor i rätten

BROTTSLIGHET. Uppgifter om raseriutbrott, förnedringar och hot skakar en rättegång i Södertörns tingsrätts säkerhetssal. Åklagarmyndigheten och Kriminalvården anklagar nu domstolen för flathet och påstår att rättens ordförande hindrar dem från att agera, skriver Dagens Nyheter bakom betalvägg.

Södertörns Tingsrätt Pressbild

Dagens nyheter skriver att rättegången urartat med ”raseriutbrott”, ”förnedringar”, ”hot”, ”rätten har tappat greppet”, tillmälen som ”horor”’, ”fittor” och ”nazister” skriks rakt ut och det var stundtals så tumultartat att rätten saknade kontroll över situationen”, ”grisljud”, ”då spaningsledaren i ärendet förhördes i tisdags utsattes han för ett så hätskt utbrott att en anmälan om övergrepp i rättssak kom att upprättas, en av de huvudåtalade skrek att polismannens kvinnliga anhöriga skulle utsättas för olika brott.

Åklagare väckte åtal den 16 september vid Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

– En person i nätverket, som vi uppfattar som en ledargestalt, åtalas för människohandel då han har rekryterat in och utnyttjat ungdomar i nätverkets brottsliga verksamhet. Elva av de åtalade individerna har, enligt vad utredningen visar, ingått i ett brottsnätverk som har styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg, säger kammaråklagare Lars Ågren på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Huvudförhandling i målet är planerad att börja i Södertörns tingsrätt vecka 39 och pågå fram till vecka 51.

Tingsrättens målnummer: B 1794-20

-Pettersson säger att som så ofta i sådana här sammanhang är det 12-0 till bortalaget och de åtalade araber och afrikaner, och jag vill påpeka att detta inte är några fördomar utan gedigen erfarenhet samt fakta…

Den huvudmisstänkte är Hussein Ibrahim, född 1993 och medborgare i Syrien. Det smidigaste kanske vore att skicka alla tolv till ett proffs om ni inte det svenska rättsväsendet klarar av herrarna…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Bortalaget som skrek horor och fittor i rätten dömda

 1. Bra att den legitimerade tjuven blev ersättningsskyldig med 230 000.
  Hennes titel skulle också ha tagits från henne.
  Säker inte första gången och heller inte den sista som hon gör detta.

 2. Bortalaget är alltid bäst på att vara sämst.Och sen är dom alltid sämst på att vara bäst.

 3. En större och större andel av befolkningen i Sverige utgörs nu av lågintelligent, dysfunktionellt, mänskligt avfall, bottenskrapet från Mellanöstern och Afrika. Denna andel ökar mycket snabbt på grund av massinvandring och massförökning.
  Samtidigt så kontrolleras Sverige av de mest inkompetenta, emotionella och personer i landet: vänstern, flickor och lågutbildade journalister..
  Sveriges tid som utvecklad nation går snabbt mot sitt slut.

 4. Sverige idag ,Totalt kaos med knivrån ,våldtäkter, stölder, knarkhandel, skändning av kyrkor och skjutningar . Överfulla anstalter ,dags för en tredje vånings säng . Stefans trygga Sverige. 🙁

 5. Ja som vanligt är det bortalaget, men medskyldiga till deras
  uppförande är Svenska myndigheter för deras flathet mot
  asen, det är myndigheterna som gett dessa avskum färdriktning
  genom att inte ställa några krav vare sig ute i samhället, eller
  som här i en rättssal, framförallt ska inte kompisar till dessa kunna
  sitta och åbäka sig i en rättssal, kan dom inte hålla käften är det
  bara att kasta ut dem, men 30 års försummelser om att ställa krav
  på invandrare sätter spår.

Kommentera