Navalnyj döms – ska avtjäna flerårigt fängelsestraff


UTRIKES. Den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj döms till att avtjäna ett 3,5 årigt fängelsestraff. Det meddelar domstolen under tisdagskvällen, rapporterar The Moscow Times.

Aleksej Navalnyj

Frågan för domstolen var bland annat huruvida Navalnyj brutit mot villkoren för den villkorliga fängelsedomen som han dömdes till 2013 och som varit omstridd.

Enligt åklagarsidan har Navalnyj inte anmält sig hos sin övervakare medan han återhämtade sig i Tyskland efter att ha förgiftats med nervgiftet novitjok.

Domen innebär i praktiken 2,5 år i fängelse och går att överklaga.

-Pettersson undrar varför inte dom som förgiftade Navalnyj jagas. Är det KGB-mannen Putin?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Navalnyj döms – ska avtjäna flerårigt fängelsestraff

 • Roland Salomonsson

  Är det så säkert att Navalnyj har utsatts för attentat av ”Ryska Staten”? Om det är Ryska Staten, så skulle han knappast överlevt. Och heller skulle sannolikt inte något spektakulärt ”nervgift” använts.

  ”Oppositionen” i Ryssland finansieras av ”utländska intressen” i en ohelig allians. Visst är övertygade sympatisörer med oppositionen grunden, men ännu fler BETALAS av dessa finansiärer för att demonstrera. UK resp US und.tjänster arbetar mer eller mindre samordnat för att undergräva det Ryska samhället. Efter utvisningen av de västerländska diplomaterna försvann ”lönepengarna” och oppositionen nästa dog ut. Nu har uppenbarligen organisationen av ”lönedistributionen” återuppbyggts, så då kommer demonstrationer etc igång igen.

  Navalnyj kan lika väl ha attackerats av sina ”utländska uppbackare”, och Ryssland skickade ut honom extremt snabbt för att dämpa anklagande propaganda, vilket blev en missräkning så ”uppbackarna” tvingades rädda hans liv.

  Gilla

  • Pettersson

   Är det säkert att oppositionen finansieras av utländska intressen? Finns det ingen liten chans att en del av ryssarna är missnöjda med Putin och hans gäng.

   Eller är ryssarna det enda folket där alla är nöjda med regeringen?

   Gilla

 • Oskar

  Ann Linde det svenska folkets valda utrikesminister har tagit Lavrov i örat.
  Samtalen mellan dessa har dock inte lett till något.

  Gilla

 • Nils Dacke

  OT, ett tips, kolla gärna på aktuellt SVT kl 2100 ikväll, korren i Moskva Bert Sundström berättar att de Putinkritiska får sin information från nätet och alternativmedia då de inte alls litar på statsmedia men att de Putintrogna får sin information från statsmedia. Ha ha ha jag tycker jag känner igen detta från ett annat land…………!!!

  Gillad av 2 personer

 • Pettersson

  Wolfie håll dig till en signatur och vårda språket.

  Sedan tycker jag att det är konstigt att inte tsar Putin och hans kompisgäng döms för landsföräderi.

  Ryssar är ett bra folk men ledarna…

  Gillad av 1 person

 • Wolfie

  I USA hade landsförrädaren fått 300 års fängelse….I Kina hade han fått en kula i skallen, liksom i Nordkorea ! Kanske Ryssland borde ha det som i USA och införa dödsstraff för landsförräderi ?

  Gilla

  • Dormin

   Först; ”I USA hade landsförrädaren fått 300 års fängelse”
   Sen; ”som i USA och införa dödsstraff för landsförräderi”
   Är det inte jobbigt att vara sådär inkonsekvent? Vad går du på, spice eller cannabis? Mdpv eller amfetamin/ecstasy?

   Gilla

  • NF

   Om Sverige hade rysk yttrandefrihetslagstiftning så skulle vi som kommenterar invandringskritiskt bli officiellt registrerade som ”extremister” eller ”utländska agenter”, bli arresterade och misshandlade av polisen och sedan hamna på något fångläger i norra Norrlands inland.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: