Ett 40-tal kriminella ”svenskar” gripna i Spanien


BROTTSLIGHET. En koloni med ”svenskar” i Spanien misstänks förse Sverige med droger, enligt DN.Ett 40-tal personer har gripits, skriver tidningen.

Det handlar om ett dussintal gängkriminella från södra Sverige som förser Sverige med knark från olika delar av världen via Spanien.

Knarkhandeln inom EU dominerades länge av kriminella gäng från Balkan och Östeuropa, men de senaste åren har de svenska gängen kommit att ta över allt mer.

Många av nätverken har vuxit fram i svenska förorter och flera av gängens ledare ska ha bosatt sig längs spanska solkusten vartifrån de styr knarkhandeln.

Livet här nere är helt annorlunda. Gränsen mellan att vara kriminell och en vanlig medborgare är inte alls lika hård som hemma. Att ha mycket kontanter är inget konstigt och inställningen till droger är mycket softare eftersom väldigt många, till och med poliser, röker hasch och marijuana.

Det säger en svensk man, en av dem som flyttat till solkusten, till DN.

Flera brutala mord som gick att koppla till svenska gäng i Spanien ska ha väckt polisens uppmärksamhet, och ett flertal personer har nu gripits.

– Pettersson säger att de som Dagens Nyheter och andra medier kallas svenskar kallas av spanska medier svenska medborgare av Nordafrikansk, arabiskt och ibland östeuropeiskt ursprung. Jag skulle vilja kalla dem svenska medborgare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Ett 40-tal kriminella ”svenskar” gripna i Spanien

 • ponnsan62

  Kommer dom från svt
  Tv bilden är ju svart

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Vi som har flytt från vansinnet i Sverige är glada över att den spanska ”Guardia Civil” inte knäböjer inför packet. Los Suecos har härjat lite på Solkusten, och det största skämtet är att kalla dessa ”svenskarna”! Vår två gånger avfärdade s.k. statsminister är väl stolt över den exporterade brottsligheten, samt att det är dags att han som vanligt fotograferas med dessa brottslingar? De har nog äkt en gång med Stockholms tunnelbana för att erhålla benämningen ”svensk”?

  Gilla

 • Moberg

  Vi får snart ändra texten i Du gamla Du fria. Det är inte som förr ”då ärat ditt namn flög över jorden” nu är det mera hur illa ”svenskarna” sköter sig utomlands.
  Här är jag absolut säker på att det inte ”blir bättre lite längre fram” utan vårt rykte försämras snabbt till det sämre.
  Tacken får vi rikta till 7-klövern om nu någon är så erbarmligt dum.

  Gilla

 • Niklas R

  Hoppas de döms till 50-60 års fängelse i Spanien. Sedan får de sitta där.

  Gilla

  • TT

   De hoppas vi alla.

   Tyvärr så döms dom väl i Spanien men får avtjäna straffet i sitt s.k. hemland.
   Bättre om dom fick avtjäna straffet i sitt ursprungsland.

   Gilla

 • Kungen

  Dom kan stanna där. Vi vill inte ha hit dom. Dom hör inte hemma här ändå

  Gilla

 • Fjodor

  Löfven hälsar den spanska ambassadören att det blir en vinst lite längre fram.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”Los suecos” svenskarna sprider skräck på solkusten. Svenskarna beskrivs som den mest våldsamma grupperingen som någonsin härjat i turistparadiset. Dubbla beställningsmord, tortyrmord och sprängdåd”:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/los-suecos-svenskarna-sprider-skrack-pa-solkusten/

  ”Los suecos” – de våldsammaste av dem alla. De har namn som Ahmad Abdul Karim, Karim Abdul Karim, Fakhry Mekky, Amir Mekky, Rami El Mohamad, Preparim Vejseli, Daniel Owusu Nilsson, Al-Sherif Gomah, osv. det kan finnas en och annan svensk i gängen men de är inte många. – Pettersson vill dock klargöra att gängen är inte svenska vad Expressen och andra än skriver, de är oftast araber och somalier.”

  https://petterssonsblogg.se/2020/08/31/los-suecos-de-valdsammaste-av-dem-alla/

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: