Stor majoritet säger ja till att vaccinera sig


PANDEMI. En tydlig majoritet på 82 procent av svenskarna tänker vaccinera sig mot covid-19, enligt en undersökning från DN/Ipsos. Det är en kraftig ökning sedan förra mätningen.

Kungaparet vaccinerade mot covid-19. DD.MM. Konungen och Drottningen har tagit emot en första dos vaccin mot covid-19. Vaccineringen, som genomförts på inrådan av Kungens livmedikus, ägde rum på Stenhammars slott där Kungaparet för närvarande residerar. H.M. Konungen gör med anledning av vaccineringen följande uttalande: ”Den stora vaccineringen mot covid-19 är nu i gång runtom i vårt land. Det är min förhoppning att alla som har möjlighet att vaccinera sig under dessa kommande månader väljer att göra det, så att vi tillsammans och så snart som möjligt kan komma igenom denna svåra tid.”

Då frågade vi om något som ännu inte fanns, nu frågar vi om ett vaccin som redan börjat användas, säger Nicklas Källebring på Ipsos.

I september var det 54 procent som skulle vaccinera sig.

– Pettersson tänker vaccinera sig när det blir dags, hoppas det inte dröjer för länge men jag är inte prioriterad…

Läkemedelsverket misstänkta biverkningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Stor majoritet säger ja till att vaccinera sig

 • messkalle

  Visst ska de som har hemtjänst bli vaccinerade först. Se på kungen och drottningen, de har haft hemtjänst hela livet

  Gilla

 • Lisa.

  Den som inte vaccinerar sig, skall inte arbeta bland folk, inte få åka kollektivt eller vistas på restaurang.

  Gilla

 • Kungen

  Att 82 % vill vaccinera sig innebär inte att det är det rätta att göra. Det är ju lika många som INTE röstade på SD. Hade dom rätt eller fel. ?? Jag väntar och ser hur det blir med biverkningarna först. Jag har inte tagit en spruta sedan 1976 och lever ännu. Det har blivit rena hysterin. Ett av vaccinen funkar inte om man är över 55 år och efter två sprutor kanske man är skyddad 3-6 månader bara. Det har redan kommit många biverkningar och fler blir det säkert. När det stormar ska man sitta still i båten och ta det lugnt. Än så länge är det ju frivilligt att vaccinera sig och jag tror inte på tvång i detta ärende

  Gilla

  • Pettersson

   Det förekommer en del biverkningar, men det är fler som blir sjuka och dör utan vaccin än med, betydligt fler.

   Sedan borde du läsa på om de över 55 år och 3-6 månader för det stämmer inte riktigt.

   Men det är frivilligt att vaccinera sig. Jag har tagit många vaccinsprutor och lever än.

   Gillad av 1 person

   • rune

    Hög ålder och dålig hälsa är orsaken till att folk dör ”med Covid” de hade dött inom kort även utan Covid . Falska positiva PCR-test gör statistiken felaktig. Men det är väl därför testet används ! Folk med vanlig förkylning testas positivt. Allt är fejkat för att valla ”fårskocken” in i diktaturens fålla.

    Gilla

 • Anders Nilsson (@Jeltsin)

  Om man inte är prioriterad grupp är det knappast någon idé att vaccinera sig i vår. I april-maj ”försvinner” viruset och återkommer säkert i oktober-november. Vad är det för någon vits att vara skyddad i maj-september (vaccinet funkar i 4-5 månader) när viruset inte sprids?

  Gilla

  • Pettersson

   Hur vet du att vaccinet bara fungerar i 4-5 månader och inte sprids under maj till september? Är du världens bästa expert och vet mer än alla andra.

   Det finns inga säkra uppgifter om det eftersom man måste följa ett stort antal vaccinerade som utsätts för smitta under längre tid för att veta det.

   Uppskattningar om effektens längd från 8 månader till flera år förekommer. Det är också tänkbart att man kommer att behöva påfyllnadsdoser eller vaccinera sig varje säsong.

   Gilla

   • iakttagaren

    De som var sjuka i första SARS-epidemin och överlevde har fortfarande efter 17 år immunitet, och det verkar som B- och T-cellerna känner igen även innevarande SARS 2 och ger immunitet mot den.
    Det ger en indikation om hur länge vaccinerna kan tänkas funka, ty de ger B- och T-cellsimmunitet efter ett par månader.

    Gilla

 • Argus

  Innan Pettersson och alla andra vita medelålders män blivit erbjudna vaccinering så är risken överhängande att pandemin gått över.

  Gilla

 • Bo.

  Jag väntar en tid, tills jag kan lita på de olika vaccinens förträfflighet.

  Gilla

 • Rädd

  82% det är väl 87an och några till.

  Gilla

 • Thomas

  Det är bra, men när får vi det då ?
  Men nuvarande takt så tar det nog några år.
  Ser ut som bara Israel klarar jobbet !

  Gilla

 • Kent

  Självklart Pettersson så tar man vaccinationen risken att inte ta det är betydligt större.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Kungen i ”all ära” och när det passar används han som en föregångsgestalt. Normalt är att han inte yttrar sig i olika frågor.
  Ett vaccin utprovas under ett flertal år, säger inte mer.
  Normalt sett utprovas vaccin på möss men nu andra individer. (människor)
  Vi får se hur utfallet blir, men var aktsam vad det gäller din egen kropp anser vi på ULSANS.
  r.

  Gilla

  • iakttagaren

   De av oss som inte är högprioriterade har ju förmånen att kunna följa händelseförloppet en tid och bedöma vilket vaccin som verkar vara att föredra. De nya mrna-vaccinerna eller de traditionella, samt vilket av respektive.

   Att det gått snabbt har flera orsaker. Dels har aldrig tidigare satsats så mycket pengar på så kort tid. Man har kunnat genomföra testfaserna i en följd istället för som normalt behöva vänta i många år mellan varje fas för att det måste trilla in stålar. Det har också forskats i coronavacciner ända sedan sars och mers i början av millenniet, så mycket kunskaper och resultat fanns redan på plats. Dessutom har det satsats mycket pengar på tillverkningen, så att redan när man såg att vaccinerna var lovande, satte man igång att tillverka grunderna till vaccinerna, så när testfaserna var genomförda fanns redan miljontals doser nästa färdiga för leverans.
   Fast nu verkar det ju ändå ha trasslat till sig lite i tillverkningen…
   Vi får ha tålamod helt enkelt. Och vara rädda om varann och oss själva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: