Samhälls-introduktion när man kommer till Sverige


INVANDRING. Regeringen ger i uppdrag till Migrationsverket att förbereda införandet av en obligatorisk samhällsintroduktion för asylsökande när de kommer till Sverige, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Steget Efter

– Alla asylsökande som vistas här i landet ska veta vilka rättig­heter och skyldig­heter som gäller och hur livet här ser ut. Samhälls­introduk­tionen ska vara en del av asyl­processen och den ska fungera som en naturlig start på en kedja av etablerings­främjande insatser som ges asyl­sökande i Sverige, säger justitie- och migrations­minister Morgan Johansson, i pressmeddelandet.

– Pettersson trodde uppriktigt att detta var genomfört för länge sedan. Vilka rättigheter de asylsökande har verkar de redan ha koll på…

Migrationsministern är alltså ansvarig för att ha släppt lös hundratusentals dysfunktionella utan att information av vad som gäller i vårt land.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Samhälls-introduktion när man kommer till Sverige

 • Lennart

  Varför ska det behövas en dyrbar introduktion för nykomna till Sverige. Alla har ju telefon och har pratat med sina vänner som redan är här. Dom har också läst reklamen för att komma till sverige innan dom började flykten hit. Dom vet precis att dom har massor av rättigheter här men inga skyldigheter. Dom vet att dom har rätt att få bidrag för saker som inte ens svenska skattebetalare har en chans att få. Dom får lägenhet som socialen betalar. Sjuk- och tandvård gratis och pengar för semester i krigshärjade länder. Dom behöver inte heller lära sig språket här eftersom dom har gratis tolk livet ut om dom vill. Och om någon säger till dom om något så kan dom klaga till DO och få ersättning för rasism och diskriminering. Och svensken blir fälld i domstol för hot mot folkgrupp.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Jag har emigrerat till ett annat land, och fick lära mig att ”ta seden dit man kommer”. Detta innebar att både rättigheter och skyldigheter ingick i ”paketet”! I vårt genominfekterade land tycks bara rättighet finnas för de importerade! När man dessutom hör våran två gånger avfärdade s.k.stats minister skyta med att de ”gjort Sverige till ett bättre land”! Vilket skämt!

  Gilla

 • Egon.

  Information om hur man ljuger, och var man hämtar bidragen.
  Och karta till närmaste försäkringskassan.

  Gilla

 • Hanna

  Är det någon som tror att det kommer att göra någon skillnad?

  Gilla

 • Kungen

  Vafan. Varför infördes inte detta för 30 år sedan ??? Det är ju självklara saker i alla andra länder utom här förstås. Är det nåt som ska finnas på alla språk så är det väl detta. Allt annat ska vara på svenska och bort med alla tolkar. Den som alltid får tolkhjälp lär sig aldrig svenska. Det fattar väl vem som helst….utom regeringen i Sverige förstås

  Gilla

 • Maja 1

  Varför behöver just asylsökande ”en kedja av etablerings­främjande insatser” som säkert ska kosta enorma pengar? Hur många av de asylsökande tänker S- regeringen låta stanna?
  Insatser ska vara riktade dvs bara för de som får uppehållstillstånd.
  Om sina rättigheter läste eventuella asylsökande reklam på sina språk på bland annat Sverige ambassaden:s hemsidor….
  https://samnytt.se/arabisk-internetsida-marknadsfor-folkvandring-till-sverige-dina-ratta-steg/
  https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-marknadsfora-sverige/

  Gilla

 • Kattsand

  Den kommer utformas så att Sverige skall fortsätta vara en ”magnet för asylsökande” på samma sätt som lagar och regler varit utformade för det tidigare.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”– Vilka rättigheter de asylsökande har verkar de redan ha koll på”, skriver Pettersson. Då kanske Morgan Johansson och hans regeringen med Löfvén i spetsen nu sätter stopp för att ” Svenska staten gör reklam för bidragsparadiset”, som Petterssons blogg rapporterade om för 3 år sedan och hänvisade till Dagens Industri som beskrev hur den Svenska staten lockar hit människor från hela världen, genom information om alla förmåner de kan få och har rätt till. Petterssons blogg, i oktober 2017: ”Genom att räkna upp alla de bidrag som kan fås hoppas man på ”stor framgång”.
  https://petterssonsblogg.se/2017/10/18/svenska-staten-gor-reklam-for-bidragsparadiset/

  ”Bidrag är fel sätt att marknadsföra Sverige”, heter Dagens Industris artikel, som redogör för hur man på svenska ambassadens hemsida i Amman kan hitta en rubrik som översatt till svenska lyder: ”10 saker som gör Sverige familjevänligt”, en text som förekommer på både arabiska, engelska, kinesiska och ryska. Ambassaden informerar t.ex. om att Sverige ger generös ersättning vid både graviditet och efter förlossning, att barnbidrag ges vid ett barn, samt att flera barn ger rätt till flerbarnstillägg och ger även exempel: ”Så, en familj med sex barn får inte bara 6.300 SEK extra varje månad utan också ett tillägg på 4.114 per månad bara för att de har sex barn”. Därefter följer rubrikerna ”gratis skola”, ”gratis sjukvård” och ”gratis kollektivtrafik med barnvagn”, rätt till ersättning för att vara hemma med sjukt barn, rätt till 80 procent av lönen om du själv skulle råka bli sjuk, osv.

  ”Inte mycket plikt, faktiskt ingen alls, men väldigt mycket rätt”, som Dagens Industri skriver.

  https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-marknadsfora-sverige/

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Nej! Nej! Nej! Vi ska inte ta emot asylsökande från länder vars invånare behöver introduktion till ett modernt samhälle.

  Var de finländska kvinnorna och barnen tvungen att gå kurs i hur man använder en toalett eller att man vädrar med måtta vintertid?

  Gilla

 • Bigman

  Om man tittar på Sweden.se så är det ganska klart varför de känner till rättigheter bättre än skyldigheter.
  Jämför bara beskrivningen av SD och något annat parti.

  Gilla

 • Bo.

  Lär dig att rösta rätt, hälsar Sossarna som vill ha dem.

  Gilla

 • Billy Boy

  Redan den 1:a juni 2016 sa justitieminister- och migrationsminister Morgan Johansson (S) det som har gällt i decennier, men som inte visats i handling, nämligen …

  ”Om du fått avslag på din asylansökan har du inte rätt till ersättning eller asylboende”

  Illustrerades redan då i tidningen Metro (numra nedlagd) på detta sätt:

  Källa: Merit Wager blogg:

  Delcitat

  Migga_X har givetvis rätt. Det finns massor att göra för att rensa upp på asyl & migrationsområdet som vanskötts så till den grad att det hotar inte bara vår välfärd utan också vår trygghet, säkerhet och Sveriges framtid som ett öppet, fritt och demokratiskt land. Den förra regeringen bär den största skulden till att det ser ut som det gör i Sverige, tillsammans med det minsta och mest verklighetsfrämmande riksdagspartiet som Reinfeldt lyssnade alldeles för mycket på, Miljöpartiet. Samma parti som nu sålt ut all sin heder och sina vackra ideal för att få sitta i regeringen! Det är osmakligt och illa att Socialdemokraterna har tagit in dem i Sveriges regering.

  Men åter till att ”lagändringen” – som inte alls är någon egentlig lagändring eftersom lagen alltid har stipulerat att den som inte beviljats uppehållstillstånd ska lämna landet.

  Slut delcitat

  Läs gärna mer på:

  https://meritwager.wordpress.com/2016/06/01/justitie-och-migrationsministern-sager-det-sjalvklara-om-du-fatt-avslag-pa-din-asylansokan-har-du-inte-ratt-till-ersattning-eller-asylboende/

  Men hur gick det sedan med dom som inte beviljades uppehållstillstånd? Såg myndigheterna till att de lämnade landet?
  Naturligtvis inte! Många gick under jorden och levde / lever fortfarande här illegalt.

  För andra (mellan c:a 7000 – 9000 mestadels afghanska män) skrevs det en speciallag (gymnasielagen) som öppnade möjligheten att studera och efter avslutade studier skaffa tillsvidareanställning här i Sverige inom ett år. Nu har man börjat tänja på ett-årsgränsen och vill höja den till två år för att slippa utvisa dom som inte lyckats skaffa sig jobb.

  En obligatorisk samhälls-introduktionen för nyanlända borde ha satts in långt tidigare och varit en obligatorisk del i asyl­processen för minst 20 – 30 års tid sedan bakåt i tiden.

  Att regeringen först nu ger Migrationsverket i uppdrag att förbereda införandet av en samhällsintroduktion är alldeles på tok för sent.

  Bättre att omgående skicka hem alla dom som inte uppfyller sina skyldig­heter enligt våra lagar och respekterar övriga regler som gäller i vårt land.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Jasså, det går upp ett litet ljus NUUUU ! Detta har SD krävt i åratal, men fått ta en massa skit för. Ja, tom. ända tillbaka på Ny Demokrati´s tid föreslogs liknande uppfostran, men det kom ju från ”fel håll”.

  Gilla

 • Mike E

  Problemet är att Sveriges journalistkår och resten av vänstern kommer att se till så att MENA-männens rättigheter implementeras och MENA-männens skyldigheter ignoreras.

  Gilla

 • Tony

  Rättigheterna vet dom om , den har ni ju informerat om på plats,
  det är ju anledningen till att dom kommer hit, att dom har skyldigheter
  blir ju en obehaglig chock för många.

  Är det då även meningen att det ska covid-19 testas?
  Eller är alla som kommer därifrån garanterat fria från smittan?

  Gilla

 • Göran Gustavsson

  Borde funnits i Grundlagen redan på stenåldern!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: