Stäng

Vilka får inte stanna?

Miljöpartiets migrationspolitik bygger inte på skyddsskäl, utan på att så många som möjligt av de som tar sig till Sverige ska få stanna.

Om detta har det talats om länge i alternativa medier, men Anna Dahlberg på Expressen ställer nu frågan till Mp. Vilka ska inte få stanna i Sverige?

Miljöpartiet har tillåtits att ockupera migrationspolitiken, såväl nu som under Alliansens år vid makten. Det långsiktiga och hållbara migrationspolitik som migrationskommittén nu diskuterar och snart ska presentera är med andra ord alldeles för stram för att falla miljöpartisterna i smaken.

Som inte så sällan förr tar Dahlbergs text fart i den smygamnesti som ska generera att tusentals unga män från Afghanistan ska få stanna i Sverige, oavsett skydds- eller andra skäl. Hon pekar på en annan detalj som sedan länge diskuterats i alternativa medier, nämligen det faktum att du kan hålla dig gömd i Sverige tillräckligt länge för att ömmande skäl och diverse anknytningsområden till skut ska ge dig ett uppehållstillstånd. En av flera ”pullfaktorer” som gör att så många från fjärran land väljer Sverige framför andra.

Lagstiftningen kring migrationen har redan många hål och så länge Miljöpartiet håller både socialdemokrater och moderater som gisslan i frågan, lär ännu fler av dessa hål urvattna migrationspolitiken totalt. Dahlberg avslutar sin text med följande ord:

”Det är orimligt att låta ett sådant parti utöva så stort inflytande över migrationspolitiken”

Vi vet det Anna, vi vet. Det lät dock lite annorlunda för några år sedan och den stora frågan kvarstår. Varför ser så många politiker och journalister problemen när de redan uppstått och inte innan de hinner uppstå?

Expressen 

Till Anna Dahlbergs försvar ska sägas att hon tillhör den lilla skara journalister som redan under kaosåret 2015 lyfte frågan om den omöjliga situation som uppstått, men…

…Anna. Vi glömmer inte din text från september 2010 där du överöste invandringskritiker med olika epitet och där du hyllade den stora invandringen som ”en välsignelse för Sverige”.

3 reaktioner på “Vilka får inte stanna?

  1. Något som verkligen saknas är sunt förnuft och möjligheten att göra konsekvensanalyser. Dessutom gör ingen någonsin en efterkalkyl för att se utfallet… är det dåligt skall det mörkas. Det här gäller i stort sett alla områden i offentlig förvaltning. Återinför tjänstemanna ansvaret och inför meritokrati. Jag skiter fullständigt vilket kön eller hudfärg människan har bara det är en kompetent person som besitter posten.

  2. Ett parti som anammat klimathysterin som verklig, tro också att alla som kommer hit med en uppdiktad historia behöver skydd.
    Om inga verkliga skäl finns så duger ”det är så synd om dem.”

  3. Jag tror nog politikerna sett problemet men inte vågat göra något . För då hade det visat sig att (SD) haft rätt hela tiden
    Många miljarder och liv hade sparats . Mycket trygghet blivit kvar i gamla Sverige

Kommentera

%d bloggare gillar detta: