Morgan minns


HISTORIA. I går var det årsdagen för det national socialistiska arbetarpartiets maktövertagande. NSDAP var ett nationalsocialistiskt politiskt parti i Tyskland mellan 1919 och 1945.

Partiet var tidigare känt som Tyska arbetarpartiet, Deutsche Arbeiterpartei, DAP, innan namnet ändrades.

Den 25 februari 1932 erhöll en i Tyskland verksam österrikare vid namn Adolf Hitler medborgarskap i sitt nya hemland och blev alltså, i nationell mening, tysk. Påföljande år blev han rikskansler med hjälp av centrumpartiet och von Papen. En tid senare diktator, och resten är historia.

Så kan det gå när man släpper fram invandrare.

En socialdemokrat från den tiden när socialdemokrater i Sverige var socialdemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Morgan minns

 • Tony

  Morgan minns? Ja han minns sådant som han vill minnas, han
  minns till exempel inte att Nassarna var påhejade av Sossarna
  i Sverige, han minns heller inte att trots nazisternas jävligheter
  så ligger dom bara tvåa efter kommunisterna när det gäller att
  avliva folk? Tror att Morgan börjar att bli gaggig, utöver sin glömska?

  Gilla

 • Moberg

  Morgan ser inte likheterna mellan sitt parti och nationalsocialisterna i Tyskland. Nazisterna såg till att det ena efter det andra partiet kom bort från makten, det gör sossarna här mot ett parti SD i Sverige.
  Sossarna vill vara ensamma om makten istället för att jobba för Sverige och dess medborgare så går deras kraft åt att få ensamt bestämma.
  I sin hybris trodde de att MP skulle säga ja och amen till allt, men istället blev de tvungna att göra som MP ville bara för att få behålla makten.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”S använder en strategi vi brukar se i diktaturer” och ”Morgan Johansson spelar fult”.
  ”Ett av kännetecknen för ett land med auktoritära tendenser är att den politiska oppositionen inte ses som legitim. Ledande socialdemokrater ägnar sig i detta nu åt att försöka detsamma i Sverige”, skriver Mattias Lindberg i en debattartiklar för Expressen Debatt
  https://www.expressen.se/debatt/s-anvander-en-strategi-vi-brukar-se-i-diktaturer/

  ”Socialdemokraterna kände till diktatorn Mugabes massmord ”, (Tankesmedjan Tinbro fr. 2017)

  Kort sammanfattning av Timbros artikel:
  Kunskaperna om Robert Mugabes våldsregim var kända världen över redan innan Sveriges dåvarande statsminister Ingvar Carlsson 1989 besökte Zimbabwes ökände diktator Mugabe och vandrade hand i hand med honom som ett nyförälskat par (finns på välkänt foto). Det svenska biståndet till diktaturen Zimbabwe delades ut i fullt medvetande om att pengarna hamnade i regimers fickor. 1989 hade redan under flera år den fruktade 5:e brigaden under Robert Mugabes personliga befäl bedrivit en mordkampanj i Matabeleland för att krossa Joshua Nkomos motståndsparti ZAPU. Massmördandet var känt i hela världen, och således inte någon hemlighet. Ingvar Carlsson menar dock att tidigare utgjorde Robert Mugabe ett verkligt framtidslöfte och att det är lätt att vara efterklok, men detta är inte sant, kunskap om diktatorn Robert Mugabes våldsregim hade Ingvar Carlsson redan innan han landade på Harares flygplats i Zimbabwe 1989.

  https://timbro.se/smedjan/socialdemokraterna-kande-till-mugabes-massmord/

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Historia var nog inte morgans ämne i skolan… Var fick hitler sina idéer om rasbiologi? (Samma ställe som usa fick det ifrån) jo, sverige. Här forskades det hejvilt och tvångssteriliserades till höger och vänster. Fattiga skulle steriliseras för fattigdom var en sjukdom. Autistiska skulle steriliseras t.o.m 1975. Men Morgan är kanske inte medveten om hur svenskar behandlades i sverige på den tiden? Tysk historia verkar vara viktigare för honom än svensk historia…

  Gilla

 • Billy Boy

  Det vore ju lämpligt om Socialdemokraterna en gång för alla kunde sätta definitivt stopp för den islamistiska antisemitismen som växt sig mycket stark de senaste åren inom (S)-partiets egna led och då ffa inom ungdomsförbundet SSU.

  SSU Sjöng antisemitiska sånger i Malmö den 1:a maj år 2019. ”Leve Palestina, krossa sionismen”

  Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) twittrade nyligen att vi skulle minnas förintelsen av judar som skedde när nazistpartiets diktator Adolf Hitler styrde Tyskland under WW2.

  ”Vi måste komma ihåg för att förhindra att någonting liknande händer någonsin igen” skrev Morgan J.

  Socialdemokraterna har därför en hel del upprensningsarbete att utföra. Städa bort alla islamistiska antisemiter ur det egna partiet där de i nutid luftar sitt judehat med sina högljudda röster.

  Gilla

  • Peter de Mander

   och precis därför vore det perfekt att lägga det nya förintelse museet i Malmö, bara som en motverkande kraft. Malmö stad sa dock nej till det varpå det deklareras att det skall läggas i Stockholm? Varför? Är det inte bättre då att fortfarande förlägga museet i Skåne? Varför inte Landskrona? Här finns historisk anknytning till vita bussarna och inkvartering av många människor efter kriget som kom från lägren.
   Jag ser hellre ett förintelsemuseum här än en enda moké.

   Gillad av 1 person

   • Golonka

    Malmö stad sa inte nej till detta museum, tvärtom så ville Malmö ha museet.

    Gilla

   • Tony

    Ja samma stad där sossarnas ungdomsförbund tillsammans med Ilmar Repalu skanderade judefientliga ramsor vid
    första Maj tåget för ett par år sen, djupare än så ligger
    inte sossarnas omtanke om det judiska folket, vilket
    också historien ger belägg för!

    Gilla

 • Peter de Mander

  Det är konstigt hur Löfvén och Morgans selektiva minnen och historiekunskaper får råda. NSDAP var ett socialistiskt broderparti till socialdemokraterna. SD som ser sig som socialkonservativa har aldrig varit förknippade med socialism. Det har funnits extrema individer i båda partier. Skillnaden är att SD rensar bort dessa individer, det gör inte sossarna. Däremot räds inte sossarna att stjäla idéer som har socialkonservativt ursprung. (exempelvis folkhemmet) och kalla dessa sina egna. Däremot gör de allt för att dölja de idéer som de själva är upphov till. Jag tycker att Morgan borde uppmärksamma rasbiologiska institutets 100 årsjubileum i år. Det måste ju vara något i hans partihistoria som han borde vara stolt över. Eller?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: