Tiggarläger i Lund rivs, har varit problem sedan år 1512


TIGGERI. I höstas upptäcktes ett tältläger där EU-migranter bosatt sig i närheten av Källby reningsverk i Lund. Nu har kommunen meddelat att lägret kommer att rivas omgående. – Socialen och polisen var på plats i går kväll och informerade de bosatta om att de måste lämna, så de gjorde det nu under förmiddagen. Då rivs det här lägret upp, säger Fredrik Gustavsson, parkeringschef på Lunds kommun, enligt SVT.

Zigenarläger utanför Nyköping. De ser likadant ut i Lund.
Diversehög till höger om ”bostäderna” ovan

Det var under onsdagen som polis tillsammans med socialförvaltningen informerade EU-migranterna som bosatt sig vid Källby reningsverk om att de måste flytta på sig.

Otillåtna bosättningar har varit ett återkommande problem i Lund i samband med de EU-migranter som kom till Sverige under 2014. Då fanns härbärgen och campingplatser de kunde vända sig till, men denna möjlighet finns inte i dag.

– För några år sen hade vi en överenskommelse med en ideell sektor om härbärgesutlösningar. Det uppdraget och samarbetet finns inte i dag. Det var ett politiskt initiativ, säger Karin Säfström, verksamhetschef på socialförvaltningen i Lund.

SVT valde att att intervjua Joakim Månsson Bengtsson, socialpolitisk talesperson för Feministiskt Initiativ och eldsjäl för de hitresta tiggarna, om händelsen. Han menar att tiggarna i stället för att avvisas borde erbjudas ett bättre boende, exempelvis plats på härbärgen och campinplatser. – Att vara här idag är ganska sorgligt faktiskt, säger Joakim till SVT med hänvisning till att tiggarlägret nu ska rivas.

– Ett härbärge som vi hade förut hade varit ett ypperligt sätt att agera. Många gånger tidigare år har jag varit med vid avvisningar och kunnat säga ”ni får en plats på vårt härbärge eller vår camping”, så varenda en fick en plats i husvagnar istället. Det hade jag önskat att man gör i dag också, säger Joakim Månsson Bengtsson.

– Pettersson tycker att SVT borde visa hur husvagnarna ser ut när EU-migranterna bott där en tid och prata med några markägare som råkat ut för våldgästning under de 500 år som ”EU-migranterna” härjat i Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Tiggarläger i Lund rivs, har varit problem sedan år 1512

 • Peppe

  Ska det vara så jävla svårt
  att skicka ut dessa cirkusar.

  Gilla

 • Algot.

  Vad är problemet, vill dom nu inte ha dom i Lund ?
  Bygg nya lägenheter till dom i Lund.
  Lundaborna betalar gärna hyran åt dom, eller?

  Gilla

 • Roger P

  En Rom ifrån Rom var förtjust i att dricka Rom.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Joakim Månsson Bengtsson tycker att man ska ordna boende till dessa dvs. någon annan ska ordna boendet. Jag är mer intresserad av vilket boende Joakim Månsson Bengtsson själv fixar åt dem.

  Gilla

  • Tony

   Ja ordna det gärna i Bulgarien eller Rumänien där dom
   kommer ifrån, dessa länder får betalt från EU för att ordna
   det drägligt för detta folkslag, om det nu går?

   Man kan fråga sig vad det är för fel på det folkslaget,
   det finns många fattiga i världen, men håller ändå rent runt
   om kring sig, men dessa anlägger en soptipp utanför?

   Gilla

   • Tanten

    Det skulle rymmas mycket folk i dom enorma palatsen som tiggarkungarna byggt sig där. Betalar ingen skatt osv. Det är dessa länders problem, inte Sveriges.

    Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  I Sverige har de haft ca. 500 år för att assimilera sig! De har inte lyckats säskilt bra. De lever fortfarande i sin värld. En f.d. statsminister kallade dem ”romare”? Stackars folk i Rom som fick den liknelsen! Det spelar ingen roll varifrån de kommer – de har bra förmåner i det nationalnaiva landet Sverige!

  Gilla

 • Argus

  Ja herre Gud vad vissa gör för trettio silferpenningar.

  ”I dag den åttonde april är det den internationella råmardagen. Vi firar den till minne av den första internationella konferensen i London 1971 då råmarna fick sin egen flagga. Det är en dag då vi ska minnas vad råmer betytt och betyder för Sverige, för Europa. När det kultur. När det gäller att bygga Sverige till vad Sverige är. Råmer och resande har funnits minst 500 år i Sverige. Och det är människor som vart med att skapa det som i dag är Sverige. ”

  ”Det är en dag då vi ska minnas var råmer betytt och betyder för Sverige”: https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper.html 😉

  Gilla

 • Kungen

  Det räcker inte med att riva lägret. Utvisa drägget som bott där annars hittar dom ett nytt ställe

  Gilla

 • Stenbock

  Ja idag är det sorg i Lund,och bland Feministisk samling,när Zigenarna drar vidare och nu tvingas byta boplats. Några av de godhjärtade var djupt oroliga,för att dessa tattrar kanske rent av lämnar lärdomsorten,för evigt ! 😉

  Gilla

 • G Nordström

  Någon i FI har kanske hus och tomt? Låt de här stackars människorna bosätta sig där så har de den bästa möjligheten att se till att de får sina behov tillfredsställda. Blir en win-win för båda parter

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: