Sverige faller sönder – kan snart inte garantera el och vatten

INRIKES. Skakig elförsörjning, trasiga vägar och slitna vattenledningar. Ett berg av investeringar har skjutits på framtiden, menar Håkan Danielsson, vd på WSP. ”När basala saker som el och vatten inte kan garanteras är ett land som Sverige inte attraktivt för investerare”, säger Danielsson till fPlus.

Havererat vindkraftverk som får symbolisera Sveriges politik. Foto: Privat

Trots ett skriande behov av investeringar för underhåll, renovering och utveckling av Sveriges samhällstillgångar skjuts det på framtiden. För varje år som går växer investeringsbehoven och det kan resultera i stora svårigheter framöver. Det visar WSP-rapporten Sverige behöver renoveras.

– Vi beskriver ofta Sverige som ett väl fungerande land, men den här rapporten visar att det inte alls är sant. Vi står inför stora utmaningar som vi borde tagit tag i för längesedan och vi skjuter berg av investeringar framför oss, Håkan Danielsson, vd på WSP Sverige.

I rapporten intervjuas en rad branschorganisationer inom samhällsbyggnad och störst är oron för vatten- och elförsörjningen. Problematiken kring elförsörjningen är akut redan i dag, menar Håkan Danielsson.

– Vi ser idag att etableringar och investeringar inte blir av på grund av bristande elförsörjning. Majoriteten av dagens elproduktion och distribution kommer behöva bytas ut till 2045 och detta samtidigt som tillståndsprocessen för kraftledningar kan ta upp till tio år. Detta är oroande då elanvändningen framöver bara kommer att öka.

Även Sveriges vatten och avloppsystem står inför stora investeringsnivåer framöver. Det saknas långsiktig planering för hur investeringarna…

Läs vidare…

Steget Efter

– Pettersson säger att miljöpartiets inflytande på svensk politik är katastrofal, ett litet parti med 7-4 procent av rösterna de tre senaste valen har tillåtits ha ett avgörande inflytande på invandrings och energipolitiken.

Resultatet ser vi, ökad brottslighet och ökade utsläpp. Otryggare och skitigare… +

Klockan tre i natt tittade Pettersson ut från torpet. Minus 15 grader och fullmåne…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Sverige faller sönder – kan snart inte garantera el och vatten

 1. Vi närmar oss vägs ände för det vänsterliberala flummet. Minst några måste lämna skutan, folks. Det här duger inte! Men frågan vem som skall bestämma vilka som skall lämna är naturligtvis delikat.

  Vi har nått det nedre trappsteget när människor spelas ut emot varandra och tillräckligt många har förstått att det är äta eller ätas som gäller.
  Igår blev det handgemäng i tunnelbanan när en betalande resenär vägrade låta en plankare ”gå ryggsäck” . Idiot, racist! Glåporden haglade och betalaren proppade plankaren.

 2. Så kan det gå när man låtit sig luras av dem som ljugit om allt. Själv avnjuter jag tillvaron på lite varmare breddgrader. 🙂
  Tycker inte alls synd om de allra flesta mastodontfånar som är kvar i det som fortfarande kunde ha varit världens bästa land om inte vänsterpatrask styrt, ledda av utvecklingsstörda Greta och en regering full av dem och som lök på laxen låtit dem importera låg-IQ våldsbestar och analfabeter in masse. Man kan lugnt säga att de utvecklingsstörda styrt och stört utvecklingen.. Nu kan ni sitta där och frysa i ”den globala uppvärmningen” i fotogenlampornas sken och andas in vedröken från grannskapet medans horderna av mörka rovdjur drar runt och letar offer att våldta och råna. HAHAHAHAHA!!!!

  • Under tiden tröstar sig Bertil med stora mängder alkohol i hemmet för att inte tråkas till döds i ett fullkomligt skittradigt turistgetto med perimeteravstängningar, nedstängda butiker och restauranger och överhängande hot för husarrest?

   • Jag lever precis samma liv som jag tidigare gjorde i Sverige förutom att vädret är ”lite annorlunda” ;).. Har fullt upp med hus, trädgård, hobbyprojekt, mitt företag och mitt livs kärlek. Den stora skillnaden är att jag inte behöver låsa vare sig bilar eller dörrar på fastigheten och kan låta verktyg och tillhörigheter ligga framme. Dels för att ingen tar något och dels för att det knappt regnar stor del av året.. Är snudd på nykterist så den gubben gick inte. Jag är en sån där tråkmåns som hade fortsatt gjort nytta i Sverige 12 timmar per dygn om det inte förvandlats till ett avundsjukt, missunsamt och vänstervridet, politiskt korrekt dårhus nu proppfullt med dysfunktionella. Av detta så borde du förstå att jag inte bor i ett ”turistghetto” utan i en liten by med palmer, närlivs och matställe, strand och hav bara nån minuts promenad hemifrån och större orter med flyg bara nån timma bort. Det enda jag önskar är att de som på något sätt varit delaktiga i det som blev av Sverige oavsett det är som röstande eller som verkställande av ”den demokratiska viljan” inte kommer hit och bosätter sig, för då ansvarar jag inte för mina handlingar.

 3. Oj säger Ynkelman, vi såg det inte komma, då betalas inte
  ministrarnas löner ut heller eftersom det också sker elektroniskt?

 4. Sverige styrs via media och politik av emotionella flickor och feminina män. De är analfabeter när det gäller vetenskap och teknologi och då går det som det går.

 5. Midvinternattens köld är hård,
  stjärnorna gnistra och glimma.
  Alla sova i enslig gård
  djupt under midnattstimma.
  Månen vandrar sin tysta ban,
  snön lyser vit på fur och gran,
  snön lyser vit på taken.
  Endast Pettersson är vaken.

 6. När det inte finns el så fungerar inga vattenpumpar. Man kan inte tanka bilen eller bussen varken med el eller bensin. Tågen stoppar. Man kan inte ladda mobilen och reservbatterierna i mobilmasterna håller bara några timmar. Även fasta telenätet slås ut. Allt som har koppling till data slås ut. Man kan inte ta ut pengar eller betala med kort. Således inte köpa mat. Hissar stannar. Automatiska dörrar stoppar. Larmsystem slås ut. Värmesystem stoppar och det blir kallt. Elspisar, kylskåp och frysar stoppar. Fabriker, affärer och kontor stoppar. Nödsändningar från SR fungerar om man har batteriradio. Ingen TV.

  En lycka är att flera sjukhus och vissa andra funktioner har reservkraftverk. De drivs med dieselolja så de blir också snart förbjudna enligt regeringens plan för nollutsläpp.

  Kort sagt är vi tillbaka till stenåldern. Detta därför att Ygeman inte har kunskapen för att stå emot galningarna i miljöpartiet som krävde nedläggning och idiotskatt på fungerande kraftverk. Löfven behöver miljöpartiet och Annie för att behålla makten. FN:s klimatmodell där vår regering tar täten utan annan analys än Gretas uttalanden är viktigare än människors levnad.

   • Det skall du göra. Sätt igång och jobba, nysvenskarna har inte kommit för att jobba.

  • Oj säger Ynkelman, vi såg det inte komma, då betalas inte
   ministrarnas löner ut heller eftersom det också sker elektroniskt?

 7. Undra hur det universal geni som styr idag tänker? Att Sverige
  ska köras så djupt ner i skiten att EU kommer att tvångsförvalta
  landet? Eller så är han kanske fri från tankegångar överhuvud taget,
  det lutar snarare åt det senare!

 8. Enl. en tidigare beräkning av FN, skulle det dröja till 2030 innan gamla Sverige blev klassat som ett U-land. Nu har FN reviderat sin syn på oss och justerar tids-perspektivet rejält. 2024 är nu det beräknade tillfälle då vi får kasta in handduken. Då är kalifatet i det närmaste anpassat till det självförvållade kaos som vi själva tydligen har bett om och lydigt röstat för.

  • Exakt just det – kallas Agenda 2030, vilket hela regeringen står bakom.

   Så hela vår samlade riksdag och regering kämpar med näbbar och klor att förvandla Sverige till ett u-land.

 9. Att Mp varit en katastrof för det Svenska samhället sedan 30 år tillbaka, och då anser jag katastrof vara en underdrift, är inget att hyckla om. Jag hittar inget starkare uttryck i den svenska vokabulären.
  Har erfarenhet från en liten kommun i Småland där kostnaden för att åtgärda bristande underhåll bara inom VA beräknas till 150 mkr.
  Sossarna styrde fram till början på 80-talet och därefter har Centerpedofilerna suttit vid makten.
  Icke förvånande skyller de en svag ekonomi på ett ökat antal äldre samtidigt som invandring välkomnas.
  Har mycket svårt att förstå att Cpedo sitter vid makten i ca 200 av Sveriges kommuner

 10. Det kostar på att vara en humanitär stormakt med feministisk politik. Inte minst får den egna befolkningen lida. De nya är vana att leva utan el, rinnande vatten och vägar men kanske inte i ett kargt subarktiskt klimat. Frågan är om de tar emot oss lika rundhänt som ”vi” tagit emot dem med lägenheter och bidrag. OBS! Ironi.

  • Myndigheterna har stor roll i det här. De driver genusprojekt i stället för att leverera el och vatten.

   • Helt korrekt, den nya religionen värdegrunden är mycket viktigare än uppdraget/produkten.

Kommentera