Kriminella i Malmö byter till svenska förnamn

BROTTSLIGHET. Bara under det senaste året har fler än tio personer som är aktiva i kriminella nätverk i Malmö bytt namn, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg. Personerna har bytt från utländska till svenskklingande förnamn men behållit sina efternamn – och polisen har ingen bra förklaring till varför.

– Jag tror att de försöker bli mer anonyma. Men det får ju ingen effekt eftersom de varken byter efternamn eller personnummer, säger kommunpolisen Glen Sjögren.

Sjögren påpekar att namnbyten inte försvårar för polisen, utan snarare gör det lättare eftersom de nya namnen sticker ut mer och blir lättare att komma ihåg.

– Pettersson tycker att aktiva kriminella ska vara inlåsta eller i hemlandet. Då spelar det ingen större roll vad de heter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kriminella i Malmö byter till svenska förnamn

 1. Problemet är, som sagt var att de går lösa på våra städers gator och torg. Våra egna myndigheter bjuder in dem att verka fritt i trygghet och ger dem bidrag att leva på. Inga lysande utsikter för Sveriges framtid.

 2. Apropå namn:
  Mohamed är nu det näst vanligaste pojknamnet i Blekinge, enligt statistik som SCB presenterade igår:
  https://sverigesradio.se/artikel/de-har-namnen-var-popularaste-pa-nyfodda

  Barnen lär sig inte svenska. Läkare och sjuksköterskor på BVC-centralerna i Ronneby slår larm om att många barn i kommunen har bristande kunskaper i svenska och pekar på att det finns förskolor i som nästan bara har arabisktalande barn:
  https://sverigesradio.se/artikel/7593671

 3. Att dom behåller sitt gamla efternamn kan ju bero på att
  knarkpengarna härifrån ska hitta in på deras konto i deras
  forna hemland ?

 4. Om dessa guldklimpar nu heter Ali, Achmed, Muhammed, Hassan, Petronella, Lasse, Bosse och Gudrun ; Hur många gånger får de då gå och rösta på Steffe ?

Kommentera