USA nya president tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra

UTRIKES. USA:s nya president Joe Biden gick till val på att prioritera klimatet likt ingen annan president gjort före honom. Redan sin första dag i Vita huset ledde Joe Biden sitt USA in i Parisavtalet. Presidenten föreslår att det långsiktiga målet är att landet ska nå nollutsläpp 2050.

Oljeborrning till havs. USA:s nye president har utfärdat minst 31 tillstånd för oljeborrning på statlig mark sedan han tillträdde. Foto: FN

Men bara en vecka in i Bidens presidentperiod har han utfärdat över 30 nya borrtillstånd, enligt webbplatsen Rigzone.com – trots att hans klimatmål är att förbjuda alla tillstånd att borra på statlig mark. 

Bidens ord väckte till en början stor oro över oljeindustrin – men enligt Rigzone finns det ännu inga tecken på att förbudet är på väg att verkställas. 

Det har retat upp klimataktivisten Greta Thunberg ”Medan vi uppskattar vackra tal och löften – föredrar vi handling”, skriver hon på Twitter.

Greta Thunberg uttryckte sig redan tidigare i veckan om Bidens klimatmål. – Tiden kommer visa om Biden uppfyller löften om klimatförändringarna, sa Thunberg i den amerikanska nyhetskanalen MSNBC.

– Pettersson undrar om Facebook, Youtube och Twitter kommer att blockera Joe Biden för att han ljuger eller om reglerna bara gäller en del…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA nya president tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra

  1. Om Greta nu är missnöjd med president Joe Bidens snabba beslut där han utfärdat över 30 nya tillstånd för oljeborrning på statlig mark i USA, … Ja då får väl Greta omedelbart ge sig iväg på en ny segelbåtstur över Atlanten till USA för att vid ankomsten bege sig till Vita Huset och ta president Joe Biden i örat och kräva att hans nyligen fattade beslut omedelbart återkallas.

    Misslyckas Greta med att övertyga president Joe Biden så får hon väl försöka utöva påtryckningar genom att sätta sig med sin älskade klimatskylt …

    https://www.revistatqv.mx/wp-content/uploads/2019/03/gretathumberg.jpg

    … utanför Vita Huset och demonstrera tills Joe Biden ger vika.

  2. Det brinner i knutarna för Biden (Obama) ? Nu gäller det att rasera allt som Trump försökte bygga upp så fort som möjligt.Trump var som han var,men han försökte bygga upp USA och skapa arbeten och få snurr på ekonomin.Han startade utöver det inga nya krig utan sökte fredliga lösningar.Har globalisterna fått som dom ville nu eller ?….

Kommentera