Kina varnar Taiwan, självständighet betyder krig

UTRIKES. Den kommunistiska Folkrepubliken Kina, som kontrollerar fastlandet, anser att att ön Taiwan som varit självständig sedan 1911 är en ännu ”icke-befriad” del av Folkrepubliken Kina och skärpte i går sitt språk mot Taiwan och varnade efter att nyligen intensifierat militära aktiviteter nära ön att ”självständighet betyder krig” och att dess väpnade styrkor agerade som svar på provokation och utländsk inblandning, skriver Reuters.

Kinas militär Public Domain

Taiwan rapporterade att flera kinesiska attack och bombplan gick in i dess sydvästra luftförsvarszon förra helgen, vilket fick USA uppmana Peking att sluta pressa Taiwan.

Kina tror att Taiwans demokratiskt valda regering tänker förklara ön som formellt oberoende, även om Taiwans president Tsai Ing-wen upprepade gånger har sagt att det redan är ett oberoende land som heter Republiken Kina, som är Taiwans formella namn.

Norr om Taiwan ligger Sydkorea och Japan, i söder Filippinerna, i sydväst har vi Vietnam. Inga av dessa länder är imponerade av Kinas framfart.

Det kinesiska försvarsdepartementets talesman Wu Qian, säger att Taiwan är en oskiljaktig del av Kina.

”Den militära verksamheten som utförs av det kinesiska folkets befrielsearmé i Taiwansundet är nödvändiga åtgärder för att ta itu med den nuvarande säkerhetssituationen i Taiwansundet och för att skydda nationell suveränitet och säkerhet,” sa Wu Qian och fortsatte med att ”de är ett svar på yttre inblandning och provokationer från” Taiwans självständighetsstyrkor.

Wu Qian säger att endast en ”handfull” människor av de 24 miljoner invånarna i Taiwan vill vara oberoende.

– Pettersson misstänker att kineserna vill testa USA:s nya president Joe ”SleepyJoe” Biden vilja och förmåga. Jag hoppas alla är medvetna om att om Kina blir för starka kommer de att göra som kommunister gjort i alla tider…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kina varnar Taiwan, självständighet betyder krig

 1. Kommunismen är alltså ohotad etta när det handlar om att ta
  död på människor, men om dessa avlivade människor kommer
  det nog inte att göras några minnesprogram, eller hur SVT ???
  Sådan är kommunismen !

  • Nja, islam kommer på en god andra plats. Både socialismen och islam har dödat 250 miljoner människor vardera. Skillnaden är att det tagit islam 1300 år att avverka lika många som socialismen gjort på 100 år.

 2. Så där ja, nu blir det lite krig.

  En stor ekonomisk uppbackare av Bidén var just USAs försvarsindustri.

  Ett litet krig eller två ökar omsättningen rejält av bomber och granater.

  Eventuella förluster av människoliv är inget att bry sig om.

  Kul när två bundispolare som Xi Jinping & Bidén blir överens om sådana här trevliga lönsamma tillställningar.

Kommentera