Black Lives Matter får Olof Palmepriset

INRIKES. Olof Palmepriset för år 2020 går till medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter. Priset delas ut årligen sedan 1987 för särskilt betydande insatser i Olof Palmes anda. Förutom diplom består priset av en prissumma på 100.000 dollar, motsvarande cirka 830.000 kronor, rapporterar Sveriges Radio.

Olof Palme i Almedalen 1968. Det var då det började, vänstern tågade in på SVT och blev kvar, de som inte fick plats i public service gick till SIDA. Bild Public Domain

– Pettersson säger att då vet vi. Olof Palme gillade stödja mord, våld, hat, rasism, mordbränder, misshandel, kravaller, upplopp med mera?

Är den vita minoriteten hotad?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “Black Lives Matter får Olof Palmepriset

  • e vi där nu igen…vänstern ger aldrig upp.

   År 1921 inrättades Statens institut för rasbiologi i Uppsala.

   • Något för Löfven att ta tag i.
    Det är dags att fira hundraårsjubileum.
    Med pompa ståt och BLM.

 1. Jävla Nazister..hur fan tänker ni..
  När kommer jag bli dödad i gaskammre .ni har ju rötter där…

 2. Kommer ni ihåg bilden av Pierre Shori och Sten Andersson betraktande Fidel Castro som två pojkar tittar på en modelljärnväg! Ögonen bokstavligen tindrade av beundran, nu förstår ni varför den ”rasistiska” rörelsen BLM får priset. M.a.o. är det tydligen viktigt att den vita förtryckarrasen än en gång skall ”knäböja” inför ett rasistskt hot? Jag upprepar Majbjörns inlägg: BLM-mamma gripen för mord på vit adoptivdotter
  https://www.friatider.se/blm-mamma-gripen-mord-pa-vit-adoptivdotter

 3. Hade gruppen stått för andra åsikter och deltagarna sett annorlunda ut, hade de klassats som uppviglare eller t o m terrorister! Tveklöst! En typisk händelse ingående i den antivita- och SVENSKfientliga agendan!

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Gilla eller ej gilla olika rörelser, där kanske Olof Palme var lite kluven. Vi på ULSANS kan konstatera med de historiska kunskaper vi besitter att Olof Palme beundrade Martin Luther King, en person som föredrog fredliga lösningar istället för våld. Martin Luther Kings antagonist på den tiden var Malcolm X en person med en revolutionär agenda och vad vi kommer ihåg så var nog Palme ej så förtjust i den individen som mer skulle falla BLM i smaken.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Malcolm_X

 5. I Olof Palmes anda? Jo tack den har vi i Sverige tagit del av i alla
  år och tyvärr gör vi det än idag, hans namn och hans anda är kraftigt
  devalverat idag, Då Ska väl alla Do Gooders och knäböjande poliser
  ställa upp i hans anda. Tvi vale. Här ser vi att våldsbejakande
  organisationer får pris för sitt våldförande. Snart kommer väl AFA
  här hemma få pris som fredsänglar?

 6. Nu efter hela livet har man fattat upplägget. Vänsterfeministerna såg till att begränsa den vita rasen på 1900-talet genom p-piller och annan födelsekontrollen, fri abort och marknadsföring av homosexualitet i media och underhållningsmusik. Det ledde av naturliga skäl till att det föddes för få barn.
  Det senare har de angett som orsak att översvämma vårt land med ”pensionsräddare”. Inte minst ”ensamkommande barn”, som vänsterfeministerna har en kärlek till, så även sexuell.
  Black lives matter är bara ytterligare en spik i kistan för den vita rasen. Alla borde fråga sig: hur ska alla dessa människor som kommer från underutvecklade länder kunna driva ett samhälle där vi vita får plats?

  • Det har prövats många gånger och alltid med förödande resultat. ”vita” skapar förutsättningar, investerar, levererar och får ett fungerande samhälle med produktion och utveckling. När de ”vita” lämnar över en fungerande etablering till ”de andra” så havererar det på en kvart. Alla ska sno åt sig så mycket det går. Det går en kvart. Sedan är det tillbaka i grottorna igen.
   Vårt bistånd tenderar att göra allt svårare för både ”vita” och ”de andra” De som förlorar mest är ”de andra” som aldrig funderat ut någonting som kan vara bra för hela samhället. Bara det som på en kvart kan ge något till sig själv (egen person)

 7. Olof Palme skulle säkert inte glorifiera BLM!

  PALMEDOKTRINEN som var stark under den första delen av 1980-talet syftade till att försöka komma överens, eftersom det går inte för någon att vinna ett kärnvapenkrig.

  Det vore väldigt bra om någon översatte Dirk Pohlmanns dokumentär om kalla kriget i Sverige.

  • Ex på intervjuade: Ingemar Engman (Försvaret), Karl Andersson (stabchef Karlskrona), Egon Bahr (Palme-kommissionen), Olof Frånstedt (SÄPO), Mattias Mossberg (U-båtkommissionen) Ola Tunander….

   • Bra nu lade in denna länk från Arte…
    Såg den för många år sedan,men har sedan glömt bort den och det taskenspel som Palme sysslade med.(betänk samtidigt hur man 2020 beskyller en liten korpulent 08:a,för mordet)
    Här kan alla som hyllar honom få en bild av hans verkligt fula o.förrädiska inre. Att CIA arbetar efter denna metod känner vi väl till !!
    För er som tycker filmen är för l å n g,börjar delen om den svenske förrädaren vid c:a 27:e min.

   • Det finns mycket om Palme på bloggen…

    Om hur hans son Joakim Palme gärna ville studera vid Harvard och Palme föreläste där men avböjde arvode. En kort tid efter besöket kom ett besked att Joakim Palme antagits som stipendiat och kunde påbörja sina studier till hösten. Det blev rättegång som Palme förlorade och överklagade. Det visade sig att dokument försvunnit men innan allt var utrett så mördades Palme…

    https://petterssonsblogg.se/?s=Olof+Palme+&submit=S%C3%B6k

   • @ Stenbock –– eller är det så att makteliten inte vill att det svenska folket ska veta?

 8. Hur försvarar man att en rasistisk organisation uppmuntras?

  För det är precis vad jag anser att BLM är. Jag har aldrig gjort skillnad på människor beträffande hudfärg utan det är karaktär, kunskap, uppförande mm som alltid varit min känsla. Oavsett om Du är Indier, Asiat, Afrikan, Europé eller marsian.

  Ändå kallar BLM mig för rasist när jag anser att ALL LIVES MATTER.

  Jag har upplevt rasism mot min person bara på grund av att min hudfärg är blekvit skandinavisk och den ökar i vårt land. Är det inte så att vi i vårt land fram till så inte länge sedan kämpade för att skapa jämställdhet mellan alla avsett kön? Kvinnors rättigheter? Barns rättigheter? Vad har förändrats?

  Så jag frågar en gång till. Varför uppmuntra en organisation som klart genom sina handlingar uppvisar rasistiska förtecken?

  (Jag kan tillägga att min fru var mörkhyad och jag kan aldrig påminna mig om att vi såg något annat än en människa vi blivit förälskade i när vi gifte oss)

 9. ”Vit skuld” skuldbelägger alla med ljus hy, vi är skyldiga till alla orättvisor som drabbat mänskligheten sedan urminnes tider. Folkmord, slaveriet, världskrigen och att vi har skapat de socioekonomiska orättvisorna som finns idag. Att tilldela detta pris till en organisation som hatar allt som kan förknippas med västerländsk civilisation är förödande. Deras mantra är bla. Världen tillhör de mörkhyade.och att ”Framtiden kommer att tillhöra de med brunt och gult skinn”.
  Tyvärr en verklighet som västerländska makthavare redan har böjt sig inför.

 10. ”…betydande insatser i Olof Palmes anda…”
  Olof Palme & Geijeraffären:

  ”Snus är snus och strunt är strunt, om än polisiära promemorior”, sa Olof Palme i en riksdagsdebatt och förnekade att politiker skulle ha något samröre med den organiserade prostitutionen.

  Den 18 november 1977 skrev Peter Bratt en artikel i Dagens Nyheter där han hänvisade till dåvarande rikspolischefens Carl Perssons PM, som bland annat pekade ut Lennart Geijer som en säkerhetsrisk. Två dagar senare skrev Olof Palme i Dagens Nyheter: ”Det är ett oerhört sensationellt påstående att högste polischefen skulle ansett justitieministern vara en säkerhetsrisk. Det är emellertid en osanning. Carl Persson har aldrig gjort något sådant påstående, eller ens en antydan därom.” Dementin gjorde att Dagens Nyheter bad om ursäkt, medan Peter Bratt skrev: ”Samtliga beskyllningar mot Lennart Geijer är felaktiga… Jag har brustit i omdöme.” I maj 1978 kom även Olof Palmes dementi i riksdagen, där han i talarstolen sade att detta handlade om illvilliga rykten och att politiker inte ska falla undan för ryktesspridare:

  ”Det finns alltid de som är villiga att springa med sladdret i sin mun och låtsas ha speciella insikter och göra sig märkvärdiga inför omgivningen… Snus är snus och strunt är strunt om än i polisiära promemorior. Det är den enkla sanningen”, sade Olof Palme i riksdagens kammare, då han försökte sätta punkt för polisens misstankar om kopplingen mellan politiker och Doris Hopps call-girl ring: ”det är bara illvilliga rykten…” (4:20 in i videon):

  • Bra Pålsjö…
   Vill minnas det påstods,att de två gick till samma Hora…. I varje fall till samma Bordell ! 😉
   Om Stenbock mot all förmodan skulle utses till pristagare,skulle han betacka sig.

 11. Det var verkligen på tiden man premierade den Nigger-kriminalitet,som råder i USA….
  I deras fängelser sitter fördelade över alla staterna,c:a 2,2 miljoner förbrytare. Av dessa utgörs c:a 75-78 % av den svarta sorten.
  Nu får dessa tungt kriminella ett värdigt pris,från en likasinnad i Abzurdien !
  Hipp,hipp,hurra !!!

 12. Att Demokratin är i fara stämmer när Terrorgrupper får priser för väl genomförd terror !!!!

 13. På den tiden (1968) var de flesta svenskar för flyktinginvandring, Palme ja han följde med strömmen.
  Numera har det svängt många möjligen de flesta vill starkt begränsa migration till vårt land. En orsak kan vara att det kommit så ruskigt många invandrare och att de flesta av dem är ekonomiska migranter. En annan orsak är troligen att folk är rädda att det skall kosta för mycket och därmed urholka välfärden.
  BLM handlar om de svarta situation i Amerika.
  Upplopp, ja världen över så görs det upplopp, människor verkar inte begripa att det oftast inte gör nån nytta iallafall inte i demokratiska länder. Ofta är det en liten klick som förstör, jämför med kapitolium, tror inte att de flesta republikaner var för upploppen.

  • På den tiden före internet, när vi endast hade två statligt kontrollerade tv-kanaler, så gick det alldeles utmärkt att få svensken att tro på vad som helst.

 14. Med denna styrelseordförande förstår jag varför BLM fick priset.
  Styrelse:
  Pierre Schori (ordförande), Joakim Palme (vice ordförande), Björn Wall (kassör), Rebecca Abrahamsson, Luciano Astudillo, Anna Karin Hammar, Anita Klum, Berit Müllerström, Magnus Manhammar, Laila Naraghi, Björn Rosengren

 15. ”Priset delas ut årligen sedan 1987 för särskilt betydande insatser i Olof Palmes anda.”

  Då kan vi konstatera att pristagarna är värdiga priset.

  #söndraochhärska

Kommentera