Polisen ska vara hård – men alltid korrekt


POLISEN. Inrikesminister Mikael Damberg (S) vill att polisens förtroende i utsatta områden ska öka, säger han till Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Damberg tror att en av nycklarna är att ha fler områdespoliser som känner människorna i områdena. Han betonar också vikten av att polisen är korrekta och hårda, men samtidigt alltid förklarar vad de gör. – Och tar de fel ska de alltid säga: ”Förlåt, jag trodde du hade narkotika på dig. Vi jagar de här”, säger Damberg, som då tror att människor har förståelse för att de visiteras.

– Pettersson konstaterar att inrikesministern därmed erkänner att taktiken med saft och bullar varit felaktig. Den är inte direkt korrekt och hård.

Damberg (S) tycker att ungdomarna upplever hopplöshet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Polisen ska vara hård – men alltid korrekt

 • Ryan

  Han måste vara den mest korkade i den maffian. Stackars krake. Utan framtid. Fängslad i Sosseiet för all framtid. Som många andra som inte heller förstår hur livet kom till utan sossar. Jag säger bara Stackars krakar. 😦

  Gilla

 • Tony

  Som feministmedlem har han ett passande efternamn!

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Om han med ”korrekt” menar ‘politiskt korrekt’ så stämmer det väl med den sk ”polisen” vi håller på att få!

  Gilla

 • Tony

  Tänk en regering brukar att ha halvdåliga representanter med någon som höjer sig lite över mängden, men den här regeringen verkar att ha slagit huvudet på spiken och bara fått dåliga till 100 %. Trodde till en
  början att Peter Hultkvist var den som höjde sig över mängden, men efter
  hans idiotiska uttalande om att jämför konservativa som Svin, så förstår jag att sossefostrade inte är bättre än så!

  Gillad av 1 person

 • Bosse S

  Tyvärr är de LO och SSU som styr landet

  Gilla

 • Peter de Mander

  Damberg säger att ”polisen skall vara hård men rättvis”

  Jag håller helt med. Jag har dock ett tillägg med att hela rättsväsendet skall vara hårt men rättvist enligt svensk lag.

  Som det är nu har jag möjligen förtroende för många patrullerande poliser, dock inte styrningen av polisväsende, domstolar och rättsväsendet i stort.

  Alla behandlas inte lika. Samma brott bestraffas inte lika. Vi ser gång på gång att samma brott bestraffas olika beroende på ursprung och jag undrar varför etniska svenskar i regel bestraffas hårdare? Skall inte alla vara lika inför lagen? eller är det för att det räknas med att man som svensk skall kunna lagen medans andra inte vet hur de skall uppföra sig i vår kultur?

  Det kallar jag rasism… eller snarare ”De låga förväntningarnas rasism”

  Om det är någon form av strukturell rasism som existerat (existerar enligt BLM) i sverige så är det den. Det måste komma upp på bordet och vi måste börja diskutera det som ett stort problem för det är precis vad det är.

  Problemet är inte att olika minoritetsenklaver samlas på samma ställen. Problemen är att det inte ställts krav från början. Krav som är naturliga för den som fötts i vårt land och som borde kommuniceras ut till alla som vill bosätta sig här, så att det även är självklart för dem. Jag är medveten om att brott begås av alla typer av människor men kravspecifikationen måste vara lika för alla utan att det ges undantag och ”gräddfiler” med förmåner för vissa grupper.

  Gillad av 1 person

 • Thomas

  Möjligt saft och bullar inte var hårt,
  men pizzan var med extra chile

  Gilla

 • Moberg

  Det är fler än ungdomar som känner hopplöshet, en stor del av väljarkåren känner samma hopplöshet då deras parti ej blir inbjudna av det parti som alltid talar om demokrati.
  Detta är hyckleri på högsta nivå, och borde inte få förekomma i ett demokratiskt land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: