Moderaterna gillar inte afghaner som bajsar i deras eget trapphus

INVANDRING. Moderaterna på Lidingö skriver på sin Facebooksida att de är griniga på vad deras parti har varit med och ställt till med. ”ÖPPNA ERA HJÄRTA” verkar inte vara aktuellt när problemen drabbar deras egna områden. Afghaner som ”uträttar sina behov i närliggande parker och hus”, ”bajs i trapphus”. Läs gärna kommentarerna på moderaternas sida.

Under flera års tid har Lidingö haft problem med situationen runt Afghanistans konsulat. Trots upprepade tillsägelser och försök till lösningar fortsätter kaoset.

Konsulatet saknar fungerande kösystem och har inte ombesörjt behovet av väntrum och toaletter, så konsulatets besökare söker skydd, värme och uträttar sina behov i närliggande parker och hus. Kläder och matrester efterlämnas och det är ofta bråk och stök i anslutning till konsulatet. Polisen kallas ofta dit på grund av ordningsstörningar som kan handla om att personer inte fått sina ärenden hanterade av konsulatet trots timmar av köande.

Afghanistan har ambassaden i Nacka, men sitt konsulat här på Lidingö. Eftersom vi har det enda afghanska konsulatet i Norden så har det förvandlat Näsets bostadsområde till centrum för hela Nordens afghanska visumhantering.

Senast i dag hörde en uppriven Lidingöbo av sig om att kaoset och nedsmutsningen måste upphöra då människor skräpat ner och bajsat i dennes trapphus. Situationen är ohållbar.

Jag har under en längre tid och i nära samarbete med polisen arbetat för ökad trygghet. Vi har utökat närvaron av väktare och parkeringsvakter. Vi har informationsutbyte mellan polis, räddningstjänst och bevakningsföretag.

Men det räcker inte. Och nu räcker det.

En kommun har små möjligheter att påverka vem som är hyresgäst hos en privat värd, men jag har ändå fört samtal med hyresvärden Fastighets AB Senator som underlåtit att agera. Eftersom dialogen med Fastighets AB Senator, Utrikesdepartementet och Afghanistans ambassad hittills varit fruktlös har jag nu bjudit in Afghanistans ambassadör till mitt kontor i stadshuset för ett personligt möte och ett klargörande samtal.

Jag ser oerhört allvarligt på det här. Lidingö ska vara en trygg och trivsam plats för Lidingöborna. Detta måste lösas. Snarast. Det är direkt olämpligt att placera ett konsulat mitt i ett bostadsområde och det är därför önskvärt att konsulatet flyttar till en mer lämplig plats.

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö

-Pettersson säger att de som tagit hit ”bajsarna” får väl köpa hundbajspåsar och plocka upp efter sina keldjur, det är dyrt och kräver ansvar att ha husdjur…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Moderaterna gillar inte afghaner som bajsar i deras eget trapphus

 1. Jag har läst mycket blaj på denna sida men att vi ska vara nedlåtande mot moderater, bara för att de har haft några stolpskott som ledare, behöver inte innebära att alla är likadana.
  Klart som korvspad ska folk få klaga på om det skits lite här och där i närområdet, moderat eller SDare vi ska inte ta efter sossarna och utesluta dem vi inte gillar.
  Alla ska mötas med värdighet, annars är vi inte bättre än våra belackare.

 2. Annie Rödluvan hade liknande pjoblem, hon hade en julgjan som bajade så hon vaj tvungen att ställa gjanen på toaletten hela julen !

 3. Om det här är det enda konsulatet för Afghaner i Norden så borde man ha förutsett att det kommer att bli problem.Hade dom inte hört talas om bajamajor ? Nu flyttar tydligen konsulatet så grannarna kan andas ut.Lämpligt ställe vore väl ute i Kista i det så kallade Silicon Valley.Företagen flyttar ju därifrån nu i rasande fart så tomma lokaler med TOALETTER borde inte vara så svårt att hitta.

 4. Moderaterna gillar inte afghaner som bajsar i deras eget trapphus.

  Jag kan bara hålla med. Det är bättre att de bajsar i regeringen eller valfri svensk korrupt myndighet. Lägg en kabel på golvet.

 5. Moderaterna – och då i synnerhet Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidingö – borde kunna utforma en politisk slogan där man ”lånar” idéer beträffande utseende och formuleringar från vad socialdemokraten Per Albin Hanssons hade uttalat på ett valmöte år 1924. Se bilden nedan!

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/11/per-albin-hansson.png

  Eftersom Moderaterna har fått problem med afghaner så skulle ju deras valslogan kunna lyda så här:

  ”Afghanistan åt afghanerna! Afghanerna åt Afghanistan!”

  Givetvis skall texten finnas på ett jättestort foto där Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidingö utgör bakgrunden. D v s layoutad så som fotot på Per Albin Hansson (S) utgjorde bakgrunden till socialdemokraternas textade valslogan.

  • Den reklamskylten skulle jag personligen kunna bekosta, men något säger mig att den moderate ”starke mannen” Daniel inte har möjlighet att ställa upp. Han torde omgående bli utesluten ur partiet och därmed av med sin skattefinansierade ”lön’. Skulle dock vara kul att få veta om ruinsvält håller med angående afghanerna?

 6. Det är bedrövligt att man inte kan köpa sig fri från de problem man varit med och skapat. Det rubbar den sociala ordningen!
  Vi gillar Afghaner, bara inte på vår bakgård! NIMBY!

 7. Det var konstigt. Dom har ju jobbat för att få hit så många som möjligt ända sedan landsförrädaren reinfelt var i farten. Som man bäddar får man ligga. ÖPPNA ERA HJÄRTAN NU FÖR FAN…….😄😄😄😅😅😅

 8. På ren svenska säger han att någon annan får ta hand om de problem som M har hjälpt till att skapa. Man är inte villig att lösa problemen utan lämpar dem oblygt vidare.

 9. Moderaterna får vara glada så länge dom inte skiter i postlådan. Tack för ni valde Sverige sa Fredrik…..

 10. Jag trodde moderaterna gillande berikning från andra länder. Vad klagar de för? Bajs i trapphus är ju bara spännande kulturinslag.

 11. Det finns ett talesätt att man ska vara försiktig med vad man ber om, för man kan få det. Håll till godo nu och öppna era hjärtan på vid gavel. Mångkultur är spännande!

 12. Kan väl inte vara fel att dom bajsar hos Moderaterna, och Reinfeldt tackar för vad han får.
  Kackar i eget bo.

  • Vore bra om de kunde gå till Vasaparkens lyxiga tegelstenshus och göra sina behov där, eftersom Reine bör få bevis på att han är hörd och hans böner har förverkligats.
   Det skulle nog vara hemtrevligt för honom att bli välkomnad med litet skit på den fina trappan.
   Om jag vore grannen på Lidingö skulle jag skicka fakturan för sanering till både konsulatet och Moderater .

 13. Det är gött att se när folk får vad de röstat för blir så upprörda. Undrar om någon lärt sig nu den hårda vägen att ruinsvält är ondskan personifierad. Utgår ifrån att valresultatet blir annorlunda nästa gång.
  Under tiden Lidingö lycka till med få ordning på ett av jordens sämsta folkslag, ingen annan har lyckats.

Kommentera