Invandrare ska betala tillbaka bidrag


BROTTSLIGHET. Förvaltningsrätten bifaller en ansökan från Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden i Norrköpings kommun och beslutar att en kvinna, Hanan Aslan, som under två år och fem månaders tid tagit emot ekonomiskt bistånd måste betala tillbaka 369.254 kronor.

Förvaltningsrätten har kommit fram till att kvinnan i sina ansökningar om bistånd lämnat oriktiga uppgifter om sitt civilstånd genom att ange att hon är ensamstående trots att hon var gift. Hon har också låtit bli att redovisa att hon varit sambo och att hon under vissa perioder levt i hushållsgemenskap med tre av sina vuxna barn. Vidare har kvinnan låtit bli att redovisa inkomster i form av kontoinsättningar. Om nämnden hade haft kännedom om dessa förhållanden hade detta påverkat hennes rätt till bistånd. Hennes handlande har alltså lett till att bistånd felaktigt har blivit utbetalt.

Kvinnan bedöms numera ha betalningsförmåga, varför detta inte är hinder mot att bifalla ansökan om återbetalning. Det finns också möjlighet att komma överens om en avbetalningsplan.

Rättens dom var enhällig och kan överklagas till kammarrätten.

– Pettersson undrar hur vanligt detta med dubbelt boende och bidragsutnyttjande är bland invandrare och svenskar. Svenska myndigheters flathet och rädsla för att av partiska journalister bli kallade rasister kostarr oss många miljarder, medan invandrarna hånskrattar åt oss.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Invandrare ska betala tillbaka bidrag

 • Isa.

  Nu skall de försöka ”lugga en skallig” igen, pengarna finns för länge sedan hos IS.
  Det blir nog skattebetalarna som får betala en gång till.
  Uttalandet är för att lugna befolkningen.

  Gilla

 • ponnsan62

  33 års straffarbete tycker jag.

  Gilla

 • Bigman

  Kan hon inte dömas till återbetalning utan inkomst?
  Det är väl fogden som ska avgöra om hon har betalningsförmåga, men skulden ska ligga kvar till den är betald. Är det här ett nytt system för bidragsfuskare?

  Gilla

 • Moberg

  Domen skulle haft en klausul: Så länge skulden är obetald utgår inga bidrag till Hanan Aslan eller närstående.

  Gilla

 • Bosse S

  Finns inte chans i universum att det kommer att betalas tillbaka några pengar som redan lämnat landet och investerats utomlands. Hennes familj kommer även i fortsättningen att avnjuta ” all inclusive”. Eventuella böter dras i mycket små portioner från det väl tilltagna socialbidraget.

  Gilla

 • Hajo

  369.000 kr / 27 månader = 13.600 kr i månaden .

  = En svensk jobbar och betalar skatt (ca 13.000kr/mån?), och En Hanan sitter på sitt feta arsle och lurar, ljuger och bedrar…

  Gilla

  • Moberg

   En medianlön för alla arbetande i Sverige är 31700 skatt ca 7400:- Din svensk tjänar >47600 skatt runt 13000:-
   Du tillhör de välavlönade, i snitt får en pensionär brutto kvinnor 11600:- män 14600:- sug på den du!

   Gilla

 • Fr E

  ??? I så fall måste kvinnan få bidrag för att göra det, för det är ju synd om henne (eller).

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: