Väktare i skola för att hålla föräldrar borta

INRIKES. Enebackeskolan i Höörs kommun i Skåne kommer från och med onsdagen att sätta in väktare för att få anhöriga att hålla sig till smittskyddsbestämmelserna, skriver SVT Nyheter Skåne.

Enebackeskolan

Även om de flesta följer coronareglerna har konfliktfyllda situationer uppstått i trånga kapprum när personer inte har velat lämna lokalerna, trots att personalen försökt tala dem till rätta.

Kommunens barn- och utbildningschef Cecilia Palmqvist säger till SVT att problemen har pågått sedan sent i höstats: – Personalen tycker att det är obehagligt. Vi vill skydda verksamheten och personalen som har annat viktigt att göra än att avvisa personer som inte förstår smittskyddsläget vi befinner oss i och vi har haft svårt att få vissa personer att förstå att vi måste förhålla oss till Folkhälsomyndighetens riktlinjer, säger hon.

Enebackeskolan är en F6 skola med drygt 600 elever upp till årskurs 6.

– Pettersson säger att kostnaden för väktare borde faktureras de föräldrar som inte kan sköta sig…

Om Höör på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Väktare i skola för att hålla föräldrar borta

 1. Det, som sker i Malmö är nog bara en glimt av framtiden för hela Sverige. Dantes inferno skymtar bakom knuten. Regeringens partier har jobbat länge och fortsätter ambitiöst med den utvecklingen. Ingen uppskattning men skuldbeläggning till de, som bidrar till det gemensamma. Malmö är helt beroende av orättvis ekonomisk utjämning från svenska välskötta kommuner till skulder på sex miljarder om året. Regeringspolitikerna verkar även värdera ständig skadegörelse och brottslighet från dysfunktionella s.k. utsatta, som naturligt. Mycket onödigt lidande av skolbarn, gamla, sjuka och brottsoffer göms bakom djävulens ”politik”.

 2. Ingen respekt för andra i samhället.
  Den attityden visar ju vissa grupper upp,
  var än de finns..
  Det är konstaterat här i Sverige –
  och titta bara på U.K. och Frankrike t.ex. ..

 3. Om dom inte har vett i skallen att lämna lokalerna så att lärarna kan få arbetsro så bjud in dom till ett tomt klassrum.Där har man sedan än föreläsning på en timme om varför dom ska lämna lokalerna.Många föräldrar har fått för sig att dom kan styra och ställa hur som helst helt respektlöst på skolorna.Lärare får utstå hot och trakasserier från elever som tror att skolan är ett maktcentrum för dom.Sedan ska dom även få utstå sånt från vissa föräldrar som inte fattar när dom går över gränsen.

 4. Tycker jag med! Vore intressant med mera information, vilka är det som har så svårt att förstå?

 5. I vår MÅNGKULTURELLA skolan där bara ca 4 av 22 elever i klassen är svenska räckte det med en förklaring via Schoolsoft och en lapp på utedörren så håller sig föräldrarna ute och väntar på sina barn. Man ringer till personalen och få ut sitt barn påklädd.
  Vad är det för föräldrar som inte förstår reglerna och vill göra sämre för skolpersonal ocv egna barn? Vad är det för behov att komma in i skolan?

Kommentera