Spänt mellan öbor och illegala invandrare på Kanarieöarna


INVANDRING. Ett antal öbor på Gran Canaria organiserar sig och sprider hot om att de ska förfölja och agera våldsamt mot flyktingar. Polisen förstärker därför nu sina resurser, för att förhindra hatbrott. Den sociala spänningen på södra Gran Canaria som uppstått på grund av det stora antalet flyktingar som anlänt de senaste månaderna, uppges förvärras. Genom sociala medier och whatsappgrupper har folk organiserat sig för att som de själva uttrycker det ”rensa ön på migranter”, enligt Sydkusten.es.

San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria, Spain Foto Tom Jutte

Källor inom polisen intygar att de spårar alla meddelanden och videos som sprids via sociala medier för att identifiera hot, våldsaktioner och potentiella hatbrott. Den 13 december tvingades Röda Korset uppmana 6.000 migranter som var inackorderade på hotell på södra delen av ön, att hålla sig inomhus på grund av risken för attacker.

Regeringens delegation på Kanarieöarna meddelade 19 januari att de tillfälligt förstärker säkerheten på ön med 40 nationalpoliser. Hatvågen eldas på av flera incidenter de senaste dagarna på Gran Canaria, där enskilda flyktingar ertappats med att begå brott och även filmats när de hamnat i handgemäng med varandra.

– Pettersson säger att det finns bara en sak att göra och det är att skicka tillbaka dessa ”flyktingar” annars tar det aldrig slut. Just nu bor dom på Gran Canaria där det borde vara fullt med turister och skickar hem bilder om hur lyxigt det är i EU och lockar fler att resa…

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Spänt mellan öbor och illegala invandrare på Kanarieöarna

 • Rädd

  Oj, de svenskar med gott om pengar som utvandrat till paradiset lider.

  Gilla

 • Peppe

  Förhoppningsvis lyckas de kasta ut inkräktarna, för att undvika ett; ”Las Islas Negros”..

  Gilla

 • Andersson

  Pettersson ska inte låta sig luras att använda nyspråk.

  Att hata är inget brott. Ordet ‘hatbrott’ är rena tramset. Sådana uttryck använder makthavarna för att förtrycka folket. Att framföra sitt hat i ord och tryck är inte heller förbjudet. I varje inte innan pandemilagen.

  Dessutom är den som inte förmår hata och älska att beklaga.

  Gilla

 • valentin6

  Kanarieöarna är förlorade, så synd på denna fina plats, förstörda hotell, inte konstigt att befolkningen organiserar sig

  Gilla

 • ponnsan62

  Bra..släng ut parasiterna.

  Gilla

  • Stenbock

   Läste i en fransk eller Österrikisk tidning,att Spanjorerna kommer att sända tillbaka flertalet av dem till Marocko…..Det som nu sker är den vanliga byråkratin,innan de kommer till skott !

   Gilla

   • sva990

    Premiärministern i Spanien, Pedro Sánchez, är en typisk feministsosse á la Stefan Löfvén. Sánchez gör endast det som gynnar Sánchez och är det opportunt för honom att offra Kanarieöarna för att framstå som god och antirasistisk så gör han det utan att blinka. Hoppet står till de obstinata gräsrötterna, den vanlige spanjoren, som genomlevt inbördeskrig och 40 år av diktatur. Missnöjda spanjorer är inte att leka med.

    Gilla

 • Hjonet.med hornet

  Sorligt att se.
  Men faktum är överallt dessa stackare dyker upp blir det samma soppa.
  Det tycks mig att dom inte är mogna att leva civiliserade länder. Senare forskning visar just denna avvikelse. Som förresten Uppsala rasforskningsinsttip redan på 20-talet påpekade. Men har vi en regering utan någon högre utbildning kan dom bara hoppas större ms

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: