Första bakslaget för Joe Biden


UTRIKES. USA:s president Joe Biden beordrade att utvisningarna av illegala invandrare skulle pausas. Nu har en domare i Texas temporärt blockerat detta de kommande 14 dagarna vilket innebär att invandrarna under den tiden kan sändas tillbaka, rapporterar CNN.

Steget Efter

Joe Biden beordrade med start förra fredagen att utvisningarna skulle pausas under de nästföljande 100 dagarna. Det gäller dock inte exempelvis personer som anlänt till USA efter den 1 november eller personer som är misstänkta för terrorism eller annan form av hot mot den nationella säkerheten. Men det höll bara i fem dagar.

Texas republikanske justitieminister Ken Paxton har inlämnat en stämning för att stoppa detta. Paxton hänvisar till en existerande överenskommelse mellan Texas och USA:s säkerhetsdepartement, tecknad under slutfasen av Trump-administrationens tid i Vita huset, där delstaten måste konsulteras innan förändringar av den här arten genomförs.

Domaren Drew Tipton skriver i sitt utlåtande att pausandet av utvisningar eventuellt kan innebära ett hot mot Texas. Tipton har med anledning av detta därför blockerat Biden-administrationens paus av utvisningar de närmaste två veckorna och krävt förtydliganden om ordern kring utvisningar från administrationen.

– Pettersson tycker det är märkligt att Donald Trump kritiseras så enormt för att utvisa illegala invandrare, inte minst i svenska media, detta trots att den tidigare presidenten Barack Obama utvisade betydligt fler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Första bakslaget för Joe Biden

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: